Hvordan jeg jobber med skole som privatist

Er det noe mange har lurt på i det siste er det helt klart hvordan jeg jobber med skole nå som jeg har startet som privatist. Jeg må ærlig inrømme at enkelte dager er skolelysten veldig mye mindre enn andre dager. Men slik er det jo når man går på skolen også. Men det er da jeg har funnet noen punkter som gjør at jeg klarer å gjennomføre det jeg skal, og det er:

1. Planlegging
For meg er planlegging en veldig sentral ting til at jeg skal klare å gjøre alt jeg skal. Hver mandag planlegger jeg hvor mye av kapittelet jeg skal gå gjennom i løpet av uken og hvor mange sider jeg må gjøre hver dag. Denne uken startet jeg på et nytt kapittel i biologi, men har også planer om at jeg skal bli ferdig innen søndag. Det er fordi det er et såpass lite kapittel at det ikke burde være noe problem, hvertfall ikke når jeg i gjennomsnitt på lese 3 sider hver dag. Men nå pleier jeg å ha fri to dager i uken (gjerne lørdag og søndag) så da må jeg fordele de sidene på de andre dagene om dere skjønner.

Men det er ikke bare det jeg liker å planlegge. Hver eneste kveld må jeg sette meg ned og skrive på en lapp, alt jeg må gjøre i løpet av den neste dagen. Dette er faktisk utrolig motiverende og når du har den ved siden av deg vet du hva du skal gjøre før du begynner å surre rundt på nettet eller finner på andre ting. Dette hjelper meg stadig, for plutselig har jeg glemt en eller to ting jeg skal gjøre, og da blir jeg sur om jeg ikke får gjort dem alikavell. Og bare det å stryke ut alt det du har gjort er også veldig motiverende!


2. Rutiner
Jeg må helt klart ha rutiner. Jeg liker å stå opp i 8 tiden, men kan tillate meg selv å drøyen til kl 9 om jeg virkelig ikke klarer å stå opp. Jeg vet jo at jeg har god tid til både skole, blogg, jobb og venner uansett. Det første jeg da gjør når jeg står opp er å lage meg smoothie før jeg setter meg ned for å svare på mail som er kommet inn i løpet av kvelden før. (har fått en del mer mail i det siste angående avtaler og lignende med tanke på bloggen) Og så sette jeg meg til å jobbe med skole, tar en pause med blogging før det igjen er skolejobbing som står for tur. Dette syntes jeg funker veldig fint og jeg føler meg veldig effektiv de gangene jeg er ferdig innen kl 12 med det jeg skal gjøre!

3. Avbrekk
Siden jeg jobber med skole hjemme, blogger hjemme og tjah, rett og slett gjør mye hjemme er det viktig for meg å få noen avbrekk innimellom. Derfor er det alltid satt veldig stor pris på når jeg er ute med venner på ettermiddagen, eller jeg drar til byen med mamma en mandag eller fredag formiddag osv. Det er viktig for meg å være sosial, spesielt ettersom man ikke er med så mange midt på dagen lenger. Og det er også en av grunnene jeg gleder meg til å flytte til Trondheim og søke fast jobb og da bare ha noen fag ved siden av det igjen!

4. Drikke mye vann
Dette var jeg super flink på da jeg gikk på skolen, mest fordi det var ikke så mye annet å finne på enn å drikke hele tiden. hehe.. Men nå som jeg jobber hjemme har jeg ikke vært så veldig flink til det. Jeg har derfor sliti meg gjennom skolearbeidet og bloggarbeidet enkelte dager på grunn av at jeg ikke har fått i meg nok vann og vært litt dehydrert. Men nå i det siste har jeg blitt mye flinkere, jeg kan heller dele med dere mitt tips til å drikke mer vann en annen gang!

5. Noen fag av gangen
Jeg har valgt å ikke ta eksamen i alle fagene mine nå i mai som kommer. Rett og slett fordi jeg ikke har noe hastverk med å bli ferdig, jeg vet nemlig ikke hva jeg ønsker å studere videre. Men det å slutte på skolen og heller gå over som privatist er det beste jeg noen gang har gjort. Jeg tar nemlig nå kun 2 eksamner til våren, biologi og matte. Dette mener jeg er de to tyngste fagene og ønsker da kun og bare ta de to nå, da får jeg satt meg mer inn i hvert fag. Så til høsten tar jeg enda et par fag slik at jeg tar de ved siden av fast jobb i Trondheim.

Er det noe mer dere lurer på angående det å studere som privatist? Begynner å bli kjent med systemet nå!
– Helene

Del

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *