Få ting gjort – 5 tips

Uansett hvor effektiv man prøver å være, har jeg alltid en følelse av at man aldri har nok tid til å gjøre alt man skal. Noen ganger funderer jeg så mye på at jeg har lite tid at jeg rett og slett bruker tiden på det enn å være produktiv. Det gir jo ikke mening at det skal være sånn, men sånn er det rett og slett. Jeg har da kommet frem til 5 tips til hvordan man får vært litt mer effektiv, og ikke misbruker den lille tiden man faktisk har.

_MG_4708

# 1 – Ikke ha en for lang «å gjøre» liste

Har du alt for mange punkter på «å gjøre» lista de, kan du lett få panikk og begynne å tenke på hvor lite tid du har til å gjøre alt sammen. Sett opp noen sentrale punkter og jobb utifra dem. Og som en finish på verket, kan du krysse ut hver gjøremål når du er ferdig. Dette gjør jeg og det er en deilig følelse hver gang jeg kan krysse av en ny ting på lista!

# 2 – Planlegg pauser

Er det noe som er viktig så er det det å ta pauser. Det er godt for både deg og kroppen din. Du roer ned med litt mat, kaffe og kanskje et magasin. Ikke sitt å tenk på alt du skulle ha gjort, ta deg korte og velfortjente pauser, for da kan du starte på gjøre listen din med ny motivasjon og energi!

# 3 – Bli en morgenfugl

Skap deg gode rutiner med å stå opp til en god tid. Hvis du starter dagen for seint har det lett for å bli at man stresser for å gjøre alt man skal ferdig. Som da gjerne resulterer til at blir ferdig med mindre av det du egentlig hadde kunnet, enn om man ikke ble stresset. Stå opp til en grei tid, ikke stress!

_MG_4705

# 4 – Slå av distraksjoner

Det er så lett å bare ta seg en liten sniktitt innom instagram eller facebook, men du blir distrahert og bruker faktisk en del tid i løpet av dagen til å sjekke disse appene. Så legg vekk mobilen og bruk den heller i pauser som en «belønning» for at du har klart å holde deg unna den en stund.

# 5 – Få orden på prioriteringene dine

Start dagen med å skrive ned gjøremålene dine for dagen og sett dem i stigende rekkefølge. Nr. 1 er det du prioriterer mest mens nr. 4 ikke er like prioritert. Det er vikig å bestemme seg for hva som er litt mer viktig å få gjort enn andre ting.

Dette er hvertfall de tipsene jeg bruker på meg selv, for hvis ikke får jeg virkelig ikke gjort noe. Men jeg må ærlig innrømme at jeg er ufattelig dårlig på nr 4.. og kunne blitt littegran flinkere på nr 2. Men det er alltids noe man kan bli flinkere på, og da har man hvertfall noe å gå etter.

Har du noen andre tips til å få ting gjort?Hva syntes du om slike innlegg?
– Helene 

Del

4 Kommentarer

 1. 12. mars 2015 / 21:35

  Likte innlegget godt jeg 🙂 Er helt klart noen gullkorn dette her, merker selv at mye av dette hjelper meg i å være effektiv. Spesielt det med å stå opp med et mål for dagen, og ikke minst å huske å ta pauser som belønning 😉

  • helene
   Forfatter
   13. mars 2015 / 13:47

   Så bra du likte det! Syntes det var påtide med et slikt innlegg. 😀

 2. Monika
  13. mars 2015 / 11:54

  Elsker den bilderammetingen, haha. Hvor har du kjøpt den?

  • helene
   Forfatter
   13. mars 2015 / 13:51

   Jeg kjøpte rammen på Ikea, og gjorde en liten DIY med å legge et glitterark inni, før jeg festet polaroidbilder utenpå glasset. Det gjør det da lett for at jeg kan bytte bilder etterhvert! 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *