Det å være stolt av seg selv

I det siste har jeg vært ordentlig stolt av meg selv. Jeg har vært stolt over at jeg klarte å slutte på skolen og ta orden på livet mitt. Jeg er stolt av at jeg fortsatt klarer å jobbe bra med skole. Jeg er stolt av å være så suksessfull som jeg nå har blitt med bloggen, kun på noen måneder. Jeg er stolt av at jeg er meg selv, fullt og helt. Jeg er rett og slett stolt av meg selv.

Men det å kunne si at man er stolt av seg selv er rett og slett ikke akseptert i dagens samfunn. Det er få som faktisk går rundt og sier at man er stolt av seg selv. Man er rett og slett blitt alt for avhengig av skryt fra andre at, om du ikke får det fra andre skal du hvertfall ikke gi skryt til deg selv. SÅNN syntes jeg det ikke skal være. Man skal kunne gi seg selv komplimenter. Man skal kunne få lov til å være stolt av seg selv, si det høyt, og ikke få et rart blikk tilbake.

IMG_4699

Men vi lever etter janteloven. Man skal ikke tro man er noe. Man skal ikke tro at man er bedre enn andre osv osv. Men det er så teit! Bare fordi man sier at man er stolt av seg selv, så betyr ikke det at man tror man er noe bedre enn andre. Det bare viser at man er fornøyd med en prestasjon du har gjort. Hvorfor skal man vente på at andre ser det for å kunne høre det at man burde være stolt, før så å eventuelt bli det. Hvorfor er vi sånn?

Jeg har tidligere ikke følt at det jeg har gjort har vært bra nok. Jeg har alltid måtte høre fra andre at jeg burde være stolt for at jeg i det hele tatt kan bli det minste fornøyd. Dette er ikke bra, og det er noe jeg har innsett. Men der ute er det SÅ mange andre jenter som enda ikke har innsett at det faktisk går an å være fornøyd med seg selv, og å være stolte. Det er ufattelig synd. Og jeg håper bare jeg får åpnet øynene til noen slik at de også ser at det er lov. For du burde virkelig være stolt av deg selv. Du kommer over så mange hindere hver dag, og du står fortsatt på. DET er noe å være stolt av. DU er en fantastisk person, så vær stolt!

– Helene 

Del

2 Kommentarer

 1. 15. mars 2015 / 18:50

  Janteloven suger! Synes det skal være lov å skryte av seg selv, så lenge det ikke fører til at man blir for egosentrisk 😛 Hehe. Kjempebra innlegg Helene 😀

  • helene
   Forfatter
   16. mars 2015 / 10:08

   Absolutt! Så innmari enig 🙂 Tusent takk skal du ha !

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *