Fylte horn på speltmel

Da jeg la ut bilde av de hjemmelagde hornene på instagram og her på bloggen i forrige uke fikk jeg masse respons, og det var fler som ønsket at jeg skulle dele oppskriften på dem. Så selvfølgelig gjør jeg jo det! Jeg kan jo ikke holde en så deilig oppskrift for meg selv.. Jeg må bare si at grunnen til at jeg bruker laktosefri melk OG speltmel istedet for det vanlige er fordi søsteren min ikke tåler gluten, og jeg er litt følsom på melk, dermed bruker vi alltid speltmel og mest mulig laktosefritt. Det er ikke krise om jeg får i meg laktose så klart, så hadde vi vært vi tom for det hadde jeg brukt vanlig.

DSC_3846Ingredienser:                                                             Fyll:

♥ 120 gram margarin                                                                                               ♥ Ost
♥ 5 dl melk (Jeg brukte laktosefri melk)                                                                    ♥ Servelat (skinke, salami, det du
♥ 50 gram gjær                                                                                                          måtte ønske)
♥ 50 gram sukker
♥ ca. 15 dl mel (Jeg brukte siktet speltmel)
♥ ½ ts salt

DSC_3850Fremgangsmåte:

♥ Start med å smelte smøret, ta i melken og varm så opp til 37 grader. Hell deretter ⅔ av smørblandingen i en kjøkkenmaskin, mens i resten av smørblandingen smuldrer du i gjæren og tilsetter sukker. Rør til gjæren er oppløst. (Hvis du bruker tørrgjær trenger du ikke passe på det 37 gradene, da heller du bare gjæren oppi melet og tar det oppi kjøkkenmaskinen med smøret, men husk sukkeret i smøret først!) Ha deretter alt i kjøkkenmaskinen og ha i mel og salt. Tilsett litt mel av gangen. Slipper deigen fra bollen er du ferdig og har en perfekt deig.

♥ Legg plastfolie over og så evt et kjøkkenhåndkle. Folien er viktig for at deigen skal få fuktighet mens den hever. Sett den så til heving så den blir dobbel størrelse. Ca 45 minutter.

♥Ha deigen på bordet og del i 4 like deler. Kjevle så ut en av delene så den blir fin og rund. Så deler du inn i trekanter, fyller hver trekant med ost og skinke før du ruller dem sammen. La de heve litt. Jeg lot brett nr 1 heve mens jeg holdt på å lage brett nr 2 og brett nr 2 hevet når de andre stod i ovnen. Funket veldig fint.

♥ Pensle med egg før du steker dem og evt dryss litt ost over toppen også, dette gjorde jeg og det så mye bedre ut bare på grunn av det!

♥ Set ovnen på 220 grader og stek dem i 10-15 minutter. Kommer litt an på tykkelsen på horna.

♥ Sist, men ikke minst! Nyt dem mens de fortsatt er litt varme ♥

DSC_3847La meg vite om dere prøvde dere på oppskriften da! Legg ut et bilde på instagram og tag meg (eller bruk hashtag: #HusmorHelene) så skal jeg sjekke det ut. Super gøy å se om dere også prøver dere på denne oppskriften. Den er jo trossalt hakket sunnere ettersom den er på speltmelk og laktosefri, men du sparer ikke alt for mange kalorier, det gjør du ikke! Skal  ikke skryte på meg for mye her nå. He.he.he.

Har du tenkt deg å prøve ut oppskriften? Hva slags oppskrift ønsker dere neste gang? Påskemuffins kanskje?
– Helene 

Del

4 Kommentarer

  • helene
   Forfatter
   18. mars 2015 / 15:47

   Så bra! De var veldig gode også, så spørs om jeg ikke må lage en ny runde snart ^^ Ha en fin dag videre 🙂

 1. 18. mars 2015 / 19:25

  Åh, fylte horn er så godt. Hadde med mye av det på skolen når jeg gikk på videregående 🙂

  • helene
   Forfatter
   18. mars 2015 / 20:11

   Det er super godt! 😀 Du får lage litt igjen snart da vettu, og sitte å mimre litt til da du gikk på videregående 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *