Let’s talk: Kroppspress

I og med at jeg skal ut å reise og at sommeren begynner å nærme seg tenkte jeg at det passet fint med et innlegg hvor vi fokuserer litt på det med kroppspresset rundt denne årstiden. For det er vell mange nå som snart begynner å frike litt ut over at de ikke er kommet så godt i gang med sommerkroppen 2015 som de hadde planer om. Man begynner da å trene som en gud i kanskje tre-fire dager før det går tilbake til gamle rutiner.

Jeg vet at jeg hvertfall har hatt det sånn etter jeg fikk vite om at jeg skulle bli med til Gran Canaria den 11. April. Jeg er har alltid vært veldig slank, men hatt veldige former. Jeg har ikke akkurat små pupper om jeg skal få lov til å si det, jeg har en smal midje og breie hofter, og ikke minst er jeg kun 1.61 cm høy. Alt dette tilsammen kan faktisk gjøre at jeg ser liten og lubben ut. Jeg har vært litt flau over dette siden jeg registrerte det og har kommet til det stadiet at jeg faktisk ønsker MINDRE pupper, og mindre former. Noe som ikke er greit.

large-3Okei, jeg er lav. Jeg er lav og når jeg da har alle de formene jeg har så er ikke det noen stor fordel for meg. Men det er meg. Det er sånn jeg er skapt og det er sånn jeg skal være. Ja greit, jeg trener, eller jeg prøver å trene jevnt og regelmessig, men må være ærlig å si at jeg egentlig er utrolig dårlig på det. Jeg prøver å trene bort det lille «fettet» jeg har på magen, det som er utenfor alle musklene på innsiden. Ja for jeg vet jeg har muskler, jeg vet de er der og jeg kjenner det, jeg har bare et lite lag med fett på utsiden som gjør at man ikke ser det. Jeg er normal. Jeg er akkurat som mange andre jenter der ute. Hvorfor skal jeg bry meg så mye om hva de tenker om akkurat det lille fettet som beskytter de nederste magemusklene? Det er ikke en bilring man kan ta ordentlig tak i, det er det ikke, så hvorfor skal jeg bry meg?

For jeg gjør nemlig det. Jeg har trent hardt denne uken. Jeg har spist kun som jeg skal (hvertfall nesten), etter en påske med kun ting jeg egentlig ikke skal spise. Jeg har gjort det jeg har kunnet for å prøve å få det fettet til å forsvinne littegran før en uke i bikini står for tur. Men det er så dumt. Det er så dumt at jeg bryr meg. Det er så dumt at jeg ikke klarer å være fornøyd og se meg selv for at jeg er som jeg er. Men det er nettopp det. Jeg skal alltid være bedre, jeg skal alltid være flinkere. Men nå har jeg satt en stopper, jeg skal kose meg, trene når jeg selv ønsker det og jeg skal helt klart spise det jeg ønsker når jeg vil. Jeg skal ikke behøve å tenke på den perfekte sommerkroppen.

colors-delicious-fitblr-food-Favim.com-763585.jpg

Den perfekte sommerkroppen er den du er fornøyd med. Så jobb med å bli fornøyd med deg selv. Jeg har startet selv, og det å skrive dette innlegget hjelper veldig mot å bli enda mer fornøyd og godta at jeg er som jeg er. Ja, det er hva man gjør det til. Men jeg vet også at det er viktig å være fornøyd selv og ikke presse seg til å se ut som alle andre. Man må ikke sammenlikne seg med andre, da går det aldri bra. For det er alltid noen som er tynnere, penere og høyere.

Jeg er ikke høy og jeg har former, det er sånn jeg er og jeg skal bli fornøyd med det!

Del

5 Kommentarer

 1. 9. april 2015 / 10:26

  Jeg er også 161 cm… jeg er typisk str 70A og kunne tenkt meg større «fordeler» – haha… man skal jo aldri være fornøyd. Jeg har trent hardt i 3 mnd men sliter også med litt magefett… frustrerende… men det får jeg kanskje bare leve med ☺ Har jo tross alt bpret fram et barn, så litt løs hud etc er vel bare å regne med…?☺

  • helene
   Forfatter
   9. april 2015 / 13:13

   Godt det ikke bare er meg! Men du er super flink som har stått på i 3 måneder nå!! Det burde du virkelig være stolt av 🙂

 2. 9. april 2015 / 11:07

  Er 1,59 her, så kjenner meg igjen i at ein raskt kan se litt «lubben» ut med bare litt overflødig fett..

  Eg jobber sjølv med samme tankegang, men eg kjenner at dess eldre eg blir dess meir drit føler eg meg. Alt blir slappere oghenger, haha.. gravity!! Eg veit at eg må trene og skjerpe meg om eg skal bli fornøyd, er jo i gang no, men rekker ikkje noko resultat til turen vår.. men skal koose meg likevel 🙂

  • helene
   Forfatter
   9. april 2015 / 13:14

   Det er helt klart det viktigste! Å kose seg og prøve å lære seg å være fornøyd samtidig. Man er den man er og burde prøve å være fornøyd med det! 🙂 Stå på Reidun, og jeg er sikker på at du ser smashing ut! 😀

 3. 9. april 2015 / 14:57

  Så bra skrevet Helene! Jeg er selv ganske så høy (1.74), men og har og ganske mye former. Helt frem til for noen år siden var jeg alltid super tynn som en strek, men så begynte formene å komme. Når jeg tenker tilbake på det, merker jeg at kroppen min er utrolig annerledes nå, men jeg har blitt utrolig glad i de feminine formene mine, og prøver å vise de frem ved hjelp av pencil skirts osv. Jeg synes bare at alle burde være fornøyd med kroppen sin uansett, for ingen er jo trossalt like, og istedenfor å fokusere på det man er misfornøyd med, burde man fokusere på det positive! <3

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *