Oppskrift til 17. Mai

Goood morgen! Da var det nok en gang mandag og jeg sitter i sofaen med smoothien ved siden av meg, klar for å ta i ett hakk når det kommer til matte. Men det er etter dette innlegget er ferdig og publisert. Jeg tenkte nemlig å starte denne uken med en kake oppskrift dere kan bruke til 17. mai! Jeg er nemlig utrolig glad i pavlova, men har aldri prøvd å lage den selv. Derfor tenkte jeg å forandre litt på det i går. Og jeg må faktisk si meg ganske fornøyd. Den ble stor, fin og luftig. Det eneste var vell at jeg kunne tatt den ut av ovnen litt tidligere slik at den hadde blitt litt mer seig, men det er jo smak og behag.

P5100014

Ingredienser:                                       Fyll:

8 eggehviter                                                                          3 dl kremfløte
400 g sukker                                                                         5 dl vaniljekrem
1 ts vineddik                                                                          2 ss sukker
3 ss maizena

Pynt til slutt med masse bær av eget ønske. Jeg gikk for jordbær og blåbær, ettersom jeg syntes det er best, også passet til til 17. mai-temaet. Men du kan også ha på bringebær, multer osv. Kun fantasien og smaksløkene som setter grensen på hva du vil/kan ha på!

P5100012

Fremgangsmåte:

1. Pisk eggehvitene til den er stiv. Deretter skal du tilsette litt sukker av gangen, fortsatt under kraftig pisking. Du må piske lenge, gjerne rundt 20 min, til du får en veldig fin, tykk og stiv marengs. Når du har det blander du forsiktig inn eddik og maizena.

2. Ta bakepapir på en langpanne og for marengsen utover den. Den skal være tykk og firkantet. Husk å ikke smøre marengsen helt ut i kantene på langpannen! Form den på frihånd og lag gjerne en fordypning på midten da det er der du skal ha det meste av fyllet på seinere. (Marengsen kommer til å flyte litt utover mens den steker, så ikke smør marengsen i et for tynt lag!)

2. Sett kaken midt i ovnen (forvarmet 180°C), og skru temperaturen ned til 150 °C med en gang du har satt den inn. Kaken skal stekes i 2 timer, da dette er en større kake enn de vanlige og runde. (ta den gjerne ut litt tidligere om du ønsker den litt mer seig inni.)

4. Flytt den stekte kaken over på serveringsfatet når det er ferdig avkjølt! Rett før servering vispes fløten stiv med sukker og blandes forsiktig inn i vaniljekrem. Og ta ditt ønske med bær over dette. ENJOY!

P5100022

Det var egentlig en kake som var veldig grei å lage, for den lagde seg vell egentlig mest selv. Jeg kunne gjøre mye annet, som å dekke bordet, ordne med blomster, rydde litt osv. Mens kaken gjorde seg ferdig med både visping og steking. Har man dårlig tid og må gjøre mye annet tror jeg dette er en kake som passer å lage. Men ikke hvis du kun har noen timer på deg, da må du ha en mindre oppskrift!

Let me know if you try this out! Ha en strålende mandag fine dere. 

Del

4 Kommentarer

  • helene
   Forfatter
   11. mai 2015 / 10:59

   Burde du virkelig, en stor favoritt hos meg! 😀 <3

 1. 11. mai 2015 / 15:14

  Jeg har ikke bestemt meg for meny til 17 mai enda (Burde vel begynne å tenke på det kanskje…?) Men dette så skikkelig godt ut…

  • helene
   Forfatter
   11. mai 2015 / 15:23

   Den annbefales, og jeg syntes faktisk den var bedre dag nr 2!! 😉

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *