Reisetips – Den Franske Riviera

Hvite strender, turkist hav, eksklusive shoppingmuligheter og ikke minst et hav av steder å utforske. Ja, jeg snakker om den Franske Rivieraen! Selv er dette en plass jeg har vært to ganger, og det er en god (og billigere) erstatning for mitt andre hjem, Sør-Afrika. Den Franske Rivieran har så mye å by på, du kan shoppe eksklusive merker langs promenaden i Cannes, nyte deilige smoothies på torget i Nice eller ta deg en dagstur til det minste landet i verden, nemlig Monacco. Her er mine beste tips til en ferie langs rivieraen:

where to stay♥ Jeg vil tipse dere om å bo i en litt mindre landsby utenfor Cannes. Mandelieu la Napoule er en utrolig koselig liten «by». Jeg kan ikke kalle det by, men de har et stort supermarked ved leilighetskompleksene, det er bakeri, turistbutikker, apotek, museum, strender, marinar med store båter, restauranter av forskjellige slag m.m. Denne landsbyen har det du trenger for å si det sånn. Det er koselig å gå langs strendene, rundt den gamle borgen (perfekt for outfitbilder – bloggertips!) og ta seg noe kaldt og drikke på den lokale baren.

Selv har vi pleid å leie leiligheter på et leilighetskompleks rett på andre siden av veien av supermarkedet. Det er sentralt, men det tar noen minutter å gå til «sentrum». Men litt bevegelse har man vell ikke vondt av i løpet av en ferie? Vi har leid på samme plass, men forskjellige leiligheter begge gangene jeg har vært der. Og forrige gang leide jeg og Mathias en egen studioleilighet til halve prisen, og det var nesten finere enn det foreldrene mine hadde leid! Skadet ikke det! (PS. Vil anbefale å spise på den lokale restauranten, SÅÅÅ god mat!!) 

where to go#1

♥ Når man først er på den franske rivieraen er det et must å dra innom filmbyen Cannes. Her kan du shoppe eksklusive merker langs strandpromenaden, du kan spille på casinoet, ta en sightseeingtour i et lite tog, du kan shoppe langs shopping- gaten mellom stranda og togstasjonen og mye mye mer. Cannes er helt ærlig min favorittby langs rivieraen. Mange sier at de liker Nice best, men jeg må si at Cannes er et hakk nærmere hjertet mitt. Jeg vet ikke helt hva det er, men selv om det er her alle de rike bor og menger seg mens de er på ferie, så er ikke det alt for merkbart.

Jeg vil hvertfall anbefale dere å ta turen innom Ladureé på Rue d’Antibes, shoppinggaten! Macronene derfra er det ikke noe galt å si om, og de med salt karamel… ahh, får vann i munn av å tenke på det. Langs denne shoppinggaten har de andre butikker som for eksempel Mac, Zara, Mango, Lacoste, Sephora osv. Det er mange butikker i mange prisklasser! Så her er det bare å slå seg løs, men billig ender det nok ikke med å bli etter en dag her…

where to go #2

♥ Dette er en koselig by, det er et stykke å gå fra togstasjonen til du kommer til havet, men det er så mye å se på veien dit at det har ikke noe å si. Jeg må ærlig si at jeg ikke har gått så mye i shoppinggatene her, så akkurat det kan jeg ikke si noe om. Men om du er ute etter litt shopping på blant annet Hollister er det er kjøpesenter på vei ned til stranden som er perfekt å gå innom. Der kan du ta en kaffepause på starbucks mens du er igang og!

De gangene jeg har vært her har vi også tatt en sightseeintour i et lite gate-tog, det kjører rundt i byen og forteller om bygninger og historie, og ikke minst blir du kjørt opp til utsiktspunktet dere ser bilder fra over her. Det er kjempe fint og du kan se så langt havet strekker seg! Hvis du også ønsker denne touren finner du «toget» på strandpromenaden. Jeg anbefaler også å kjøpe økologisk smoothie rett ved torget (den åpne plassen) midt i byen, på vei ned til stranda, nydelig smoothies til en billig penge!

where to go #3

♥ Monacco, verdens minst land! Her er det vell egentlig ikke så mye å gjøre, men verdt å oppleve. Her tok vi og en tog-sightseeing, og du er vell gjennom hele landet på noen minutter. Her er det egentlig bare gøy å oppleve det lille landet, og ikke minst se på alle de rike som farer forbi i forskjellige typer sportsbilder! Det er deilig å bare slappe av med en is på en av cafeéne som er på området.

Alt i alt må jeg bare si at jeg elsker å reise til den franske rivieraen. Jeg kunne reist dit hvert år om jeg hadde muligheten og jeg vet jeg aldri hadde gått lei. Desverre, har jeg ikke pengene eller friheten til det! Og noe jeg la merke til når jeg skrev dette innlegget er at jeg ikke har noe spesielt med resuatrant og matsteder å anbefale. Det må vi gjøre noe med! Jeg får tenke litt mer på det neste gang jeg er på rivieraen!

Har du vært på den franske rivieraen før? Har du noe å anbefale i tillegg til dette?

Del

10 Kommentarer

 1. 27. mai 2015 / 19:51

  Såå fint! Jeg har vært i Nice, men bare et par dager, så jeg fikk ikke opplevd så mye. Men neste gang vil jeg definitivt til både Cannes og Monaco 🙂

  • helene
   Forfatter
   28. mai 2015 / 09:43

   Det burde du absolutt! Vi kunne jo tatt bloggtur alle jentene dit en gang! 😀 Leie en villa eller noe ^^ <3

 2. 28. mai 2015 / 08:48

  Så mange gode tips, har utrolig lyst å besøke både Monacco og Nice! 😀

  • helene
   Forfatter
   28. mai 2015 / 09:44

   Tusen takk! 😀 Ja, som jeg sa til Christina, kanskje vi skulle tatt en bloggtur dit vi Kanarijentene! 😀 <3

 3. 28. mai 2015 / 11:35

  Skal absolutt huske på denne guiden hvis vi skal til Frankrike i fremtiden 😀 Ser kjempefint ut der 🙂 Ja, stemmer for tur dit vi Kanarijentene ja <3

  • helene
   Forfatter
   28. mai 2015 / 20:44

   Hihi, så bra! 😉 Ja, det hadde vært så bra! <3

 4. 28. mai 2015 / 15:18

  Så mange fine bilder, og ikke minst steder:-) Jeg har aldri vært noen av stedene, har bare vært andre steder i Frankrike. Det er så absolutt på min to-go-to liste, og jeg håper jeg kan dra dit i nærmeste fremtid:-D

  • helene
   Forfatter
   28. mai 2015 / 20:45

   Tusen takk! 😀 Du burde virkelig prioritere det, du vil ikke angre!!

 5. 29. mai 2015 / 14:29

  Åå, så fine bilder. Eg fikk SÅ lyst å reise no. Har aldri vært der før, men har kjempe lyst å dra dit ein gang 🙂

  • helene
   Forfatter
   29. mai 2015 / 18:23

   Tusen takk! 😀 Hehe, du er ikke alene om å ha lyst til å reise.. Siden så mange vil dit syntes jeg vi helt klart skal få til en tur dit med kanarijentene! :<3

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *