Boller med sitronkrem og blåbær

Her om dagen kom jeg over en oppskrift jeg ikke kunne la være og prøve. For med en gang jeg så bildene av disse bollene med sitronkrem og blåbær, visste jeg at det var mitt neste bakeverk! Så da var det jo bare å ture bort på butikken for å handle de siste ingrediensene. Men jeg må si at dette var en oppskrift som var et herk å jobbe med. Det var grisete og tok utrolig lang tid. Jeg stod på kjøkkenet mot slutten og sa at dette ble første og siste gang jeg skulle lage disse bollene. Men etter all den gode responsen jeg har fått, så blir det nok ikke siste gangen. For FY SØREN de var jo såå gode!

P6260001

P6260004

Ingredienser:

Gjærdeigen:                                              Sitronkremen:
 50 g gjær                                                4 eggeplommer
 6 dl melk                                                 150 g sukker
 1 egg                                                      120 g presset sitronsaft
 2,5 dl sukker                                           revet skall av 2 sitroner
 1 ts kardemomme                                   1 ss maizena
 16,5 dl hvetemel                                     100 g smør
 150 g smør

Fyll:                                                            Pensling:
♥ 200 g  blåbær                                         1 egg
                                                                  ♥ 1 ss melk

P6260003

P6260005

Fremgangsmåte:

Start med å lage sitronkremen:
Ha eggeplommer, sukker, sitronjuice, sitronskall og maizena i en liten kjele. Varm opp sitronkremen over middels varme under stadig omrøring til kremen tykner. Ta kjelen av platen og rør i mykt smør i klatter.

Avkjøl kremen i kjøleskapet til den er helt kald. Den vil da tykne ytterligere i konsistensen.
Gjærdeigen:
Løs opp gjæren i 5 dl lunken melk (37°C). Tilsett sammenpisket egg. Ha i sukker, kardemomme og det meste av hvetemelet. Kjør først deigen i ca. 3 minutter på lav hastighet. Øk deretter hastigheten og kjør deigen i 5 minutter til. Ha i den siste desiliteren med lunken melk litt etter litt. Deigen skal nå være smidig og ha en blank overflate. Tilsett romtemperert og mykt smør i klatter, og kjør maskinen på lav hastighet til smøret er blandet helt inn i deigen.

Hev deigen i 1 time.

Del deigen i to og kjevle hver del ut til rektangulære leiver. Smør på sitronkremen og dryss over blåbær. Rull sammen leivene fra langsiden og skjær rullene i skiver.

Legg skivene i muffinsformer av papir og sett disse på stekeplater. Etterhev i 30 minutter. Pisk egget lett sammen med melk og pensle over bollene med blandingen.

Stek bollene midt i ovnen ved 200°C i 15-20 minutter, til de er gylne.

P6260002

Jeg tok jo bollene med ut på båttur den dagen jeg lagde de, og jeg kan si det slik at det ikke var vanskelig å bli kvitt alle jeg hadde med. Og jeg fikk klar beskjed av Mathias at det helt klart ikke kom til å bli siste gang jeg skulle få lage dem. Men hva gjør vell litt søl, når kakene blir så gode? Da jobber jeg meg heller gjennom griset for å få så gode boller altså.

Så det er bare å prøve det ut selv, du komme absolutt ikke til å angre!! Har du prøvd noe lignende før?

Del

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *