Lei av folk som dømmer.

Da var de fleste reist avgårde, på universiteter og høgskoler. Det er også mange som har valgt å ta et friår. Jeg ser meg selv litt som de akkurat nå. Jeg har bestemt meg for å jobbe og da jobbe så mye jeg kan. Men jeg har enda ikke bestemt meg for om jeg ønsker å ta opp noen fag dette halvåret. Jeg føler rett og slett ikke det stresset enda, for jeg vet ikke hva jeg vil. Og hvorfor ikke like godt slappe litt av og bare jobbe et halvt år, og så ta opp litt fag igjen til våren?

Jeg har jo ikke dårlig tid. Jeg er 19 år gammel. Det er så mange som stresse med utdanning og det virker som det for mange er en selvfølge at man skal studere. Men jeg skal ikke studere. Hvertfall ikke enda. Jeg vil ikke begynne å studere før jeg er bombesikker på hva det er jeg vil. Og akkurat nå trives jeg med å jobbe. Jeg har så mange år igjen av livet at jeg skjønner ikke at jeg skal stresse allerede etter kun 19 år av det. Hva med å leve litt? Hva med å oppleve litt av verden?

P8180001

Det er det man burde gjøre mens man enda er ung og ikke har de forpliktelsene som barn, hus og alt som hører med. Jeg vil ut og reise, og det er nettopp det jeg skal gjøre. Når jeg skriver dette innlegget så går det vell egentlig mer og mer opp for meg at jeg ikke har planer om å ta opp noen fag dette halvåret. Jeg har rett og slett lyst til å jobbe, og å reise. Enten jeg reiser alene eller sammen med noen så har jeg lyst til å nyte livet og reise nye plasser mens jeg enda kan. Så fort jeg flytter hjemmefra blir det nemlig ikke mange mulighetene med det første til å reise, spesielt når Mathias også er student.

Ikke misforstå meg. Jeg har respekt for de som vil studere med en gang og vet hva det er de vil bli. Men da vil jeg at dere også skal vise meg den respekten av at jeg heller vil jobbe litt før jeg bestemmer meg. Alle er forskjellige, og ønsker å ta ting i forskjellig løp. Jeg vil ha en pause, jeg vil leve livet, og SÅ vil jeg studere. Jeg er ikke noe dårligere av den grunn. Og det er jeg drit lei av at det er noen som tenker.

Respekter andre mennesker for de valgene de tar for seg selv. Du har tatt dine valg, og jeg har ingen planer om å legge meg opp i det. Du gjør det du føler er rett for deg, så vær så snill og la meg gjøre det samme uten at du dømmer meg….

Del

2 Kommentarer

 1. 26. august 2015 / 17:48

  Tror du gjør lurt i å ikke hoppe på første og beste utdanning du kan komme på. Jeg hadde nok tatt en helt annen utdannelse idag om jeg hadde jobbet noen år før jeg begynte å studere. 🙂

  • Helene Lekven
   Forfatter
   27. august 2015 / 20:15

   hehe, ja ikke sant, de fleste gjør jo egentlig det.. Det er derfor jeg også kvier meg for å begynne med noe jeg ikke er sikker på om jeg alltid vil ønske å drive med! :/

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *