4 tips til å bli flinkere med penger..

Ahh, er det noe jeg er, så er det at jeg er ganske så håpløs med penger. Jeg var så flink i en periode, men nå har det sklidd helt ut. Dermed tenkte jeg nå å friske opp litt i eget minne, samtidig som jeg da kunne dele mine tips med dere. Disse tipsene har nemlig hjulpet meg tidligere, men så har jeg latt det skli ut sakte men sikkert. Så nå er det bare å sette igang, for er det noe som er viktig så er det å kunne håndtere penger på en god måte. Jeg har hvertfall ikke planer om å havne på luksusfellen!

#1 Sett opp et budsjett
Hvis du setter opp et oversiktlig budsjett og fyller ut med utgifter etterhvert. Da får det en oversikt over hvor mye penger du har igjen etter at alle regningene for måneden er betalt. Sett også opp alle utgiftene du har etterhvert. Del inn i flere kategorier, og før inn alt, da ser du lett hvilke poster du bruker unødvendig mye penger på. Da er det også lettere å se hvordan alle de små summene fort blir til ganske store summer. (Et lite tips, sett alltid av litt penger til uforutsette utgifter!! Og evt spar pengene om det ikke dukker opp noe).

_MG_5974

#2 Slutt å bruke på penger på unødvendige ting
Gå gjennom forrige måneds budsjett og se hva det er du egentlig brukte penger på. Trengte du virkelig ALT du kjøpte? Var det nødvendig å kjøpe så mye lunsj på skolen/jobben når du kunne tatt med mat hjemmefra? Og trengte du absolutt den toppen du kjøpte, eller var det bare at du hadde litt lyst på den der og da? Et tips kan være det at, om du elsker det, vent noen dager før du kjøper det. For om du glemmer det, var det virkelig ikke så spesielt, mens om du fortsatt tenker på det er det hvertfall ikke et impulskjøp som ender opp med å bli liggende i skuffen.

#3 Sett deg et mål
Det er jo lettere å følge ting om du setter deg mål som du kan strekke deg etter. Er det noe du virkelig har ønska deg lenge? Er det et sted du ønsker å reise? Eller er det en ny bil du kunne tenke deg? Begynn å spar. Når du finner noe spesifikt å spare til, så gjør det det mye lettere å spare. Da er det lettere å sette av et par hundre kroner til sparing om du vet at det gjør at du er ett skritt nærmere drømme destinasjonen eller drømme bilen.

_MG_5977

#4 Salg & gratis ting
Og mens du er i gang med å spare, så sparer du mye ved å holde øynene oppe for gode tilbud, salg og andre gratis ting. Nå er det sjeldent noe er gratis, men det hender. Lyst på en skjorte? Vent til den kommer på salg, da sparer du penger. Og de fleste butikker har flere størrelser igjen når det havner på salgsstativet. Bare vær tålmodig og følg med!

Yes, der har du mine 4 beste tips til å bli litt flinkere med penger. Om du har noen tips i tillegg, så er det bare å komme med dem. Jeg er alltid åpen for flere, og det tror jeg at jeg ikke er alene om! 🙂 

Del

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *