Oppskrift: Red Velvet Cupcakes

Ingredienser – Cupcakene:                Ingredienser – Frosting:

3 ½ dl sukker                                                                                  4 dl melis
2 egg                                                                                                 230 g smør, mykt
½ dl kremfløte                                                                                200 g hvit sjokolade, smeltet
1-2 ss konditorfarge/gel                                                                2 ss vaniljeekstrakt
3 ½ dl hvetemel
1 ss hvitvinseddik
1 ts natron
½ ts salt
1 ss kakaopulver
3 ss vaniljesukker
1 dl matolje
2 dl rømme

P9260018

Fremgangsmåte – Cupcakene:

Forvarm stekeovnen til 175 grader.

Pisk sammen egg og sukker til eggedosis (viktig at dette blir ordentlig gjort). Bland fløte, konditorfarge og mel i eggedosisen. Ha i hvitvinseddiken. Bland alle de tørre ingrediensene. Tilsett alt det flytende og rør til en jevn røre.

Sett papirformer i muffinsformer. Fyll en/to iskremskje(er)  i hver form. Stek i ca 15 minutter, sjekk dem før du tar de ut. Avkjøl helt før du topper med hvit sjokolade-frostingen, ellers smelter den.

Fremgangsmåte – Hvit sjokolade frosting:

Ha melis og smør i en bolle. Kjør mikseren til det blir «fluffy». Start på lav styrke så du unngår å få en hvit «melissky» rundt deg! Tilsett smeltet hvit sjokolade, og bland ytteligere noen minutter. Tilsett vaniljeekstrakt og bland videre til frostingen blir «fluffy» og fin.

OBS! Pass på å ikke ta i for mye vaniljeekstrakt da det kan overdøve den hvite sjokoladesmaken.

P9260017

Det er noen av dere som har etterspurt oppskriften på Red Velvet cupcakene jeg lagde til 20 årsdagen til Elise. Jeg syntes det er super gøy å lage kaker og muffins til slike anledninger. Og om venner/bekjente spør om jeg kan lage det til en anledning, så er jeg ikke treig med å si ja! Jeg lagde også i går noen muffins som er tilegnet Halloween, så den oppskriften kommer ut om noen uker.

Oppskriftene jeg legger ut er enkle å få til og bare man følger det jeg skriver ovenfor så er det garantert å gå bra! Denne oppskriften har jeg kun feilet på én gang, og det var fordi jeg ikke fikk en ordentlig eggedosis. Så pass på det, så går det nok fint! Om dere prøver dere på disse cupcakene må dere gjerne kommentere linken under her eller tagge meg på instagram. Morsomt å se deres resultater også!

Har du laget Red Velvet cupcakes før? Kunne du tenke deg å prøve det ut? 

Del

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *