Let’s talk: Body Image & How to Love Yourself

 Opp gjennom oppveksten har jeg sliti en del med selvbildet mitt, og hadde generelt dårlig selvtillit etter en tung tid på barneskolen med psykisk mobbing. Lenge har jeg hatt det så bra og selvtilliten har økt enormt i løpet av de siste årene. Jeg har klart å bygge både selvtilliten og selvbildet mitt veldig. Men nå de siste ukene har jeg virkelig gått på en smell når det kommer til akkurat det. 

I og med at jeg skal til Gran Canaria til uken har jeg vært veldig fokusert på hvordan kroppen min ser ut. Og den er ikke akkurat slik man ser alle de fine jentene på instagram er. Og ja, det er fælt, men det er en så stor sannhet. Sosiale medier er blitt en så stor del av hverdagen at man rett og slett sammenlikner seg med alt som finnes der ute. Og når jeg ser på alle de fine jentene, så tenker jeg rett og slett “æsj, jeg er feit og stygg. Hvorfor kan ikke jeg se ut som dem?”  
  Men man kan ikke tenke sånn. Alle er forskjellige og jeg har rett og slett ikke genene til å se ut som en strek. Jeg er en del av familie med store hofter, og det er jeg faktisk glad for. Jeg er glad jeg har hofter og har anlegg for en skikkelig rumpe. Det syntes jeg er kult, men det som er er at det er ikke nok. De sosiale mediene maler et bilde om at slik må du se ut. Har du et lite ekstra lag på magen – “ugh, du er hvertfall ikke tynn!”. Har du litt større lår og må noen størrelser opp i bukser  – “Er  du så stor? Jøss, jeg må ha XXS jeg!” 

Æsj, kjenner jeg blir kvalm av dagens samfunn. For enda så mye vi snakker om at kropsspress er dumt, og at det ikke burde være sånn, så er det faktisk slik! Blir noen intervjuet på gaten om hva de syntes om kroppspresset så syntes de jo ikke noe om det, og de sier at de ikke tenker sånn. Men likevell så drar vi hjem, ser oss selv i speilet og rakker ned på oss selv.   

  For ja, selv om det er et press til å bruke de minste størrelsene og mange gjerne “konkurerer” litt om å ha den minste størrelsen i vennegjengen, så er det kun vi selv som gjør det så ille for oss selv. Vi er vår egen verste fiende, vår egen største kritiker, vår egen personlige mobber. For det er det vi gjør. Vi mobber oss selv. Vi sier at vi selv ikke er gode nok, fordi vi selv tror at andre forventer at vi skal se slik ut. Men det er så langt fra sannheten. Folk er rett og slett så opptatte med seg selv og kritikere sin egen kropp og utseendet at de ikke har tid til å ta deg i samme slengen! 

Så med de ordene har jeg tenkt til å dra til Gran Canaria. Jeg har tenkt til å ha på bikini, ha på kjoler og shorts og jeg har tenkt til å føle meg flott! Jeg har kanskje ikke den flateste magen på hotellet. Jeg har kanskje ikke de tynneste lårene eller den minste rumpa, men jeg er helt og holdent meg selv!   
   Jeg skal være stolt av den jeg er. Hvis jeg er litt oppblåst fordi jeg har spist noe med melk (laktose intolleranse..) så er jeg oppblåst da. Men jeg er menneske og jeg er meg, det er det som er det viktigste. Og jeg har en utfordring til både meg selv og dere. Se dere i speilet og si høyt tre ting dere liker ved dere selv. Gjør det hver gang du står foran et speil, enten det er på rommet eller badet, og si tre positive ting hver gang. 

Jeg tror nemlig at om vi begynner å fokusere mer på det som er positivt med oss selv, så glemmer vi litt bort det negative. Det kan gjøre at vi føler oss bedre, øker selvtilliten og ikke minst det får oss til å se bedre ut. En boost av selvtillit har aldri skadet et ytre, med mindre man elsker seg selv alt for høyt. Da blir det litt mye ☺️ Og still deg selv et siste spørsmål: hadde du latt din egen datter tenke og si slikt om selv selv som du gjør daglig?

Hva syntes dere om dagens antrekk og ikke minst liker dere at antrekkspostene har litt mer personlig preg med slike tekster innimellom? 

Del

3 Kommentarer

 1. Karoline
  20. mars 2016 / 16:10

  Kjempe viktig og fint innlegg, Helene! Du er flott! ☀️

  • Helene Lekven
   Forfatter
   20. mars 2016 / 16:11

   Tusen takk Karoline! Du er god ❤️

 2. 22. mars 2016 / 07:19

  Sånne inlegg er så viktige og jeg håper flere mote og skjønnhetsbloggere tar opp dette temaet. Jeg var vel 24 år før facebook og den gang da trodde vi alle at det kom til å være en sånn ting som var populært et par år og så døde hen. Isteden kom blogger, instagram, pinterest og alle disse sosiale mediene som etterhvert viser en perfekt hverdag hos veldig mange. Jeg er så glad for at jeg var kommet over den verste “identiteskrisen” (om man kan kalle det det) som man ofte har i tenårene og tidlig 20 år før sosiale medier virkelig gjorde livet surt for mange unge jenter. Det er så dumt at mange ikke skjønner at bak interiørinstagrammeren har hun forlatt masse rot, at motebloggeren trekker inn magen på alle bildene og at selv den ivrigste sunnhetsinstagrammeren sikkert tar seg et glass Cola og en sjokolade i ny og ne. Med egne barn er dette en sak jeg brenner litt for, fordi jeg er litt bekymret over selvbildet til den neste generasjonen når alt alltid skal være så perfekt.

  Og tro meg, du er verken feit eller stygg. (Og det er jeg ganske sikker på at kjæresten din er enig med meg i ellers hadde han nok ikke vært sammen med deg ;-)) Og selv med litt laktose innabords, skal jeg garantere deg at du sikkert finner damer som er større enn deg på stranda på Gran Canaria. For der kommer de i alle former og fasonger. 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *