How To: Homemade IcedTea

Okei, jeg vet at dette kanskje er tiden hvor man heller tyr til vanlig varm te, men fy søren, denne er helt fantastisk! Jeg kunne ikke la være og dele dette med dere.. For etter at jeg og Mathias flyttet opp til Trondheim, har vi faktisk laget iste et par ganger. Og når vi lagde det denne gangen bestemte vi oss faktisk for at vi skal prøve å få laget det hver mandag. Det er super enkelt og det lager seg så og si selv, så her er ikke akkurat unnskyldningene mange! 

I know.. at this time of the year, you would rather drink warm, than cold tea. But this is so amazing, I just had to share it! Since me and my boyfriend moved to Trondheim, we have made iced tea a couple of times. The last time we did it, we also agreed that we would try to make 3L of Iced Tea once a week. It is super easy to make, so there are no excuses.Så vi har en løsvekt te som vi var så heldige å få av moren til Mathias, og du kan bruke akkurat den smaken du liker best. Vi bruker også noen avlange teposer som kan kjøpes på Søstrene Grene, og fyller da de ganske fulle med teen. Vi bruker tre poser på tre liter iste. Etter vi har fordelt te i posene koker vi opp liiitt over tre liter vann i en kjele (litt over tre liter på grunn av at en del kan forsvinne som damp om du glemmer lokk.. we learned the hard way”). Når vannet har kokt opp, tar du den av platen, legger teposene oppi, tilsetter litt sukker og legger lokket på. Dermed er det bare å vente (gjøre andre ting) inntill teen har kjølt seg ned. 

You can use whatever loose tea you like the taste of, and fill up some big teabags with it. We use around three bags for three liters. We boil a little over three liters of water, then set it aside before we put our teabags in the water and ad some sugar. Put a lid on it, and let it cool completely down. And while you wait you can do whatever you want or need to do. Etter at teen har kjølt seg ned fyller vi tre av disse flaskene dere ser på bildet (det er kun to stk der da vi allerede hadde drukket opp en av dem da jeg skulle ta disse bildene). De rommer omtrent en liter hver, og når vi har tre stk, så passer det perfekt å lage tre liter med iste. Når den er ferdig fordelt er det bare å sette de i kjøleskapet og ta seg et glass med deilig iste når man ønsker det. Så enkelt er det altså! Jeg hadde aldri laget dette selv hadde jeg ikke bodd med Mathias. Hva man lærer om og av hverandre når man flytter sammen altså! 

After the tea has cooled down we distribute the three liters on to different containers. After that you put it in the fridge and you let it get nice and cold. Then you can enjoy a glas of iced tea whenever you want! It’s that easy! Me myself had never tried making this before I moved in with Mathias. You learn so much about and from each other when you move in together!Jeg anbefaler hvertfall å prøve det ut. Om det ikke er noe for deg, så er det ikke noe for deg, men jeg kan si deg en ting: jeg trodde aldri det ville være noe for meg! Men så feil kan man altså ta. Nå får jeg nesten ikke nok, og ikke er det dyrt heller. Du finner jo masse god og billig løsvektte og te-posene på Søstrene Grene. Så nå vet du hvertfall hvilken butikk du må besøke om du ønsker å prøve det samme! Og om du faktisk prøver det; la meg vite hvordan det gikk, og ikke minst hva du syntes om det! 

I recomend that you try this out, I think you would enjoy it. If you don’t like tea, the you don’t like tea. But I just want to mention one thing: I never thought that I would like this, but I love it! I can’t get enough of it now ? But if you do decide to try it out, comment down below what you think of it! 

Del

4 Kommentarer

 1. 14. oktober 2016 / 17:33

  Dette trengte jeg virkelig! Takk for tipset! 🙂

  • Helene Lekven
   Forfatter
   14. oktober 2016 / 21:07

   Så bra! Glad jeg kunne hjelpe! 😀

 2. 15. oktober 2016 / 16:14

  yum, så digg å ha hjemmelaget iste i kjøleskapet ! Vi har laget lemonade av og til, koke opp sitron og bittelitt sukker og la det bli kaldt. supergodt !

  • Helene Lekven
   Forfatter
   15. oktober 2016 / 16:15

   Så deilig! Det må helt klart prøves en gang! 😀

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *