10 ting jeg gleder meg til i Desember (førjulstiden)

Desember nærmer seg og jeg tenkte at det endelig var litt små greit å komme med det første juleinnlegget. Jeg satt nemlig for noen dager siden og tenkte på alt jeg gledet meg til den neste måneden, eller ja, generelt førjulstiden. Det er så mye jeg kjenner gleden av rundt jul, og selv om jeg vet dette ikke gjelder for alle, vil jeg veldig gjerne dele med dere de tingene jeg gleder meg til. Jeg koser meg nemlig mye mer i løpet av førjulstiden enn det jeg gjør julaften. Selvfølgelig jeg har det bra og koser meg masse da også, men innerst inne vet jeg at det betyr at all den koselige tiden snart er over… Men ja, tingene jeg gleder meg til:

1. Bake pepperkaker og dekorere dem

Pepperkaker hører helt klart julen med og med min kjære samboer i hus tror jeg ikke det blir laget pepperkaker bare èn gang i Desember. Vi har også planer om å gå all inn på pepperkakehuset i år, men om vi får det til er en annen sak! Vi har sett på litt ideer på Pinterest, men å prøve seg på noen av dem er jo nesten en fornærmelse overfor dem, for vi kommer aldri til å klare det så bra! Men hva enn vi finner, skal vi hvertfall gjøre vårt absolutt beste! Det er det viktigste.

2. Høre på mer julesanger

Jeg skal innrømme at jeg har jukset og hørt på en del julesanger allerede. Men jeg har to lister. Jeg har en liste med engelske julesanger, og en liste med de gamle, kjære og tradisjonsrike norske sangene. Så jeg har hørt en stund på den engelske, men å nærme med det norske har jeg på ingen måte tenkt til å nærme meg før Desember starter. Ikke en gang når leiligheten skal pyntes i helgen. Ja, vi skal pynte leiligheten allerede til helgen, men kommer straks tilbake til det.picmonkey-collage

3. At det er mer akseptert å ha julefølelse

Jeg gleder meg til Desember for da er det som sagt mer akseptert å ha julefølelse. At det er mer akseptert å spille julemusikk, se på julefilmer, og ja rett og slett gjøre alt som har med jul å gjøre. Jeg har nå gått med julefølelse i over en måned, så kjenner jeg gleder meg til det virkelig er akseptert å ha julefølelse.

4. Pynte leiligheten til jul.

Som jeg sa i punkt nummer 3, skal jeg og Mathias pynte leiligheten allerede i helgen. Dette er det selvfølgelig en grunn til, ellers hadde jeg nok ikke pyntet før vi hvertfall var inne i Desember. Jeg vil ikke helt oppgi grunnen til at jeg må pynte så tidlig enda, det får dere heller vite neste uke. Jeg må nemlig i år ligge litt før skjema, så passer forsåvidt godt at jeg har gjort det siden midten av oktober. Men jeg bruker kanskje grunnen til at jeg skal pynte som en ekstra god unnskyldning. Det gjør meg hvertfall ikke noe å pynte allerede. Jeg gleder meg jeg!

5. Julekvelder med venner

Julekvelder med venner hvor du enten baker pepperkaker, spiser julegrøt og hører på musikk eller rett og slett bare har en skikkelig julemiddag sammen. Det og dele tiden med familie og venner er jo viktig i førjulstiden og ikke minst romjulen. Derfor gleder jeg meg veldig til jeg skal få arrangere julegrøt, juleverksteder, og andre julekvelder. Arrangere ting er jeg kanskje litt for glad i, og gjett om det blir forsterket på denne tiden av året.picmonkey-collage2

6. Juleverksted

Juleverksted er faktisk noe jeg ikke har hatt på flere år. Men i år har jeg og en venninne allerede funnet ut at vi MÅ ha juleverksted  hvor vi lager merkelapper til gaver, pakker inn gaver med litt ekstra effort og mye mye mer. Vi må jo selvfølgelig dra inn litt gamle gleder som å lage snøkrystaller av ark osv. Men juleverksted blir det hvertfall, og bloggen blir helt sikkert oppdatert etter noe så koselig som det!

7. Pakke inn julegaver

Som jeg kort nevnte over så liker jeg og bruke mer tid på innpakningen på gaver. Det er ikke alle man har tid til å gjøre det på, men enkelte gaver tar jeg meg ekstra godt tid på. Gjerne mens jeg enten sitter foran peisen med julemusikk eller mens jeg ser en av favoritt julefilmene mine. Det er viktig å lage en koselig tid av de minste tingene. Det er det som gjør denne tiden så ekstra fin!

8. Fyre i peisen

Fyre i peisen er også en av de tingene vi skal sette av helt til det er som kaldest, og det er det jo gjerne i Desember. Så jeg gleder meg til vi endelig skal fyre i peisen, for det gir en ekstra lun stemning som ellers er vanskelig og skape med kun stearinlys. Men stearinlys er en fin erstatning i mellomtiden, det kan jeg skrive under på! Og ikke minst så blir det da varmt i hele leiligheten når vi faktisk får fyrt. For øyeblikket må vi ha døra til gangen lukket slik at ikke den kalde luften utenfra tar opp hele leiligheten!picmonkey-collage3

9. Vår egne lille julaften

Dette er den første julen jeg og Mathias bor sammen. Men vi skal ikke feire julaften sammen. Mathias skal hjem til sin familie i Tønsberg, mens jeg skal møte min i Skien hos besteforeldrene mine. Dermed har vi faktisk bestemt oss for at istedet for å lage julekalender til hverandre så kjøper vi noen små, men fine gaver til hverandre og har vår egen julaften her hjemme før vi flyr hjemover. Med julemiddag, finstasen på, og gaveåpning. Ikke det at vi kommer til å være mange dager borte fra hverandre i Jula, men jeg gleder meg skikkelig til å ta fatt på dette som en tradisjon inntil vi bestemmer oss for at det å feire jul sammen er det neste.

10. Alle julefilmene

Jeg gleder meg super mye til å se alle julefilmene. Vi har ikke tv kanaler og akkurat nå når vi nærmer oss juletider syntes jeg det er litt kjedelig, men har liksom ikke savnet det ellers siden vi flytta. Vi har Netflix og Chromecast så tv`n blir brukt, det er bare ikke kanaler på den. Ikke det at det er noe problem, for julefilmene på lista mi skal helt klart ses. Dere skal også få et innlegg med mine top 5 favoritt julefilmer, men det får vente litt på seg. Må nok være litt nærmere Desember først.picmonkey-collage

BONUS. Alle minnene som skal bli skapt.

Det jeg tror jeg gleder meg aller mest til er nok alle de minnene jeg sitter igjen med etter Desember og førjulstiden er over. Kjenner jeg meg selv rett så kommer jeg til å sitte på julaften og ikke vite hvor jeg skal gjøre av meg. For alle de fine stundene og den fine tiden er plutselig over på null komma niks. Men så er det bare og konsentrere seg på nyttårsfesten! Og hvordan man vil starte det nye året.

Hva gleder du deg mest til når det kommer til førjulstiden? 

Del

2 Kommentarer

 1. Elinor
  23. november 2016 / 12:31

  Nå gleder jeg meg enda mer til førjulstiden! !

  • Helene Lekven
   Forfatter
   23. november 2016 / 12:34

   Hihi, så bra, Elinor! ?❤️

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *