Things you can do this winter!

Vi er inne i vintermånedene nå, og det kjennes virkelig på temperaturen utenfor døren. Derfor tenkte jeg i dag at jeg kan dele med dere hva jeg liker best å gjøre gjennom vinteren.Det er jo ganske så mye man kan gjøre og ikke minst sette mer pris på. Men man glemmer så fort de alternativene man har. Derfor skal jeg i dag ikke bare minne dere på hva man faktisk kan gjøre på denne fantastiske tiden av året, men også minne meg selv på det. So let`s go!

+ Stå på skøyter

Det å stå på skøyter er faktisk noe av det beste jeg vet. Stelle i stand med vafler, kakao eller toddy, kle godt på seg med klær og tilbringe en dag på skøytebanen. Da jeg var mindre drømte jeg faktisk om å begynne på kunstløp, og jeg ble like gira hver gang mamma lærte meg nye triks! Ikke at jeg noen gang faktisk meldte meg inn på noe kunstløp eller at jeg klarer alle de triksene nå lenger. Haha, man blir faktisk mer skeptisk og nervøs med alderen altså (ugh, nå følte jeg meg gammel). Det er noe med det at man vet konsekvensene av ting som å falle og slå halebeinet f.eks. Men jeg gleder meg hvertfall til jeg får hentet skøytene mine i Tønsberg i Jula.

+ Lage en skikkelig kopp med kakao

En deilig kopp kakao, gjerne med både marshmallow og krem er alltid deilig om vinteren. Denne prøver jeg så godt jeg kan å holde til helgen slik at det blir litt er spesielt og ikke minst at det ikke skal bli FOR mye usunnheter midt i uka. Jeg tyr gjerne til te med honning eller varm toddy om jeg trenger noe varm drikke midt i uken. Og gjett hvor deilig det er å unne seg en kopp med kakao når helgen først kommer igjen! picmonkey-collage

+ Krølle seg sammen på sofaen under et pledd og se en koselig film (gjerne julefilm om det er før jul)

ofc! Mens snøen (les: regn og sludd her i Trondheim) daler ned fra himmelen utenfor er det så ufattelig koselig å ta på kosebuksa og genseren før du tuller deg inn i fleeceteppet på sofaen når du skal se på film. Det er jo enda mer koselig om det er en julefilm så klart, hvertfall for min del, men det kan jeg sikkert være alene om. Det og hvertfall krølle seg under det varme teppet mens man vet at det er kaldt ute er jo deilig i seg selv!

+ Kle godt på seg og gå turer om kvelden når det snør lett

Er det noe jeg virkelig elsker, spesielt før jul, så er det å gå tur om kveldene når det er mørkt ute. Jeg er jo nysgjerrig av natur, som mange av dere andre, og jeg har ikke no problemer med å si at jeg liker å gå tur om kvelden for å se hvor koselig andre har det hjemme hos seg selv. Og grunnen til at jeg liker dette ekstra godt rundt jul er fordi det er så koselig hjemme hos folk med all julepynten! Og hele stemninga blir satt om det snør lett. Da er det deilig å gå med rolig musikk på øret og bare drømme seg vekk mens man går helt av seg selv, og plutselig ender hjemme igjen når det blir hakket for kaldt.

+ Møte venninner på cafe for litt ekstra kos

Nå er jeg en av dem som kan finne en hver unnskyldning for å dra på cafè året rundt. Jeg og en venninne går ikke mer enn kanskje to uker mellom hver cafetur og det er virkelig utrolig koselig. Men det er noe med denne tiden av året når alle stresser rundt, at jeg syntes det er enda deiligere å faktisk sette seg ned med en venninne og en kopp kaffe mens skravla går løst. picmonkey-collage

+ Tenne lys

Dette er jeg glad i gjennom hele høsten også, men vinteren er intet unntak. Jeg kan gjerne kjøpe inn duftlys med duft av vanilje, eller annen jule/vinterduft. Selv har jeg jo en som lukter alt du forbinder med jul og jeg kunne ikke vært mer fornøyd. Hver gang den har vært tent lukter leiligheten vår av fersk bakst og kos. Det er rett og slett en varm og god duft som gir skikkelig god-følelse. Anbefales!

+ Bake noe godt til kvelden

Forskjellig bakst hører vell til om vinteren. Jeg føler det er på denne tiden hvertfall jeg spontant kan bake noe godt til å ha til kvelden. Gjerne skillingsboller, fylte horn eller annen hvetebakst. Før jul har vi jo alle de tradisjonelle julekakene, mens etter jul går det nok mer i hvetebaksten jeg nevnte. Favoritten er jo skillingsboller, eller snurringser som andre kaller dem, så det blir det helt klart laget i løpet av de neste månedene!

Og det er hvertfall det jeg nå kan komme på når det gjelder ting jeg liker å gjøre om vinteren. Litt av hvert og ikke minst ting som setter litt stemning! Jeg håper bare vi får litt mer snø etterhvert og ikke bare sludd og regn! Det blir litt mer depressivt i lengden.

Hva liker du best å gjøre om vinteren? Og hvorfor? 

Del

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *