Oppskrift: Kakemenn

Er det noe jeg forbinder med jul, så er det helt klart all julebaksten. Jeg delte faktisk denne oppskriften i fjor, men så har det skjedd et eller annet med mange av innleggene mine fra Desember i fjor. Bildene kommer rett og slett ikke opp lenger av en eller annen grunn. Derfor deler jeg i dag med dere oppskriften på nytt, og da med helt flunkende nye bilder!

Selv blir jeg mer og mer glad i kakemenn for hvert år som går. For noen år tilbake likte jeg dem ikke noe særlig i det hele tatt, men nå er det kommet til det punktet at jeg må bake det selv i jula. Det sier vell sitt? Men uansett, disse er supergode og blir egentlig bare bedre og bedre etter noen dager. Det er hvertfall min mening, og det er også derfor jeg lager dem såpass tidlig i Desember. Men herlighet, man må jo starte tidlig om man skal rekke å lage alt, og ikke minst spise alt i løpet av Desember!

Oppskriften jeg bruker finner dere hvertfall HER. Den funket like bra i år som den gjorde i fjor, og det er faktisk super lett og raskt å lage. Jeg lagde deigen torsdag kveld, og på fredag (etter en natt i kjøleskapet) lagde vi fine kakemenn, stjerner og elger. Haha, litt morsomt med andre former enn kun menn også.

Som dere skjønner så begynner det å bli noen sorter i hus nå. Vi har kakemenn og pepperkaker (sistnevnte har vi lagd to ganger nå..), og jeg tror at i løpet av denne uken skal jeg få laget noen sjokolade risboller. Dette er noe min kjære mamma har laget hvert år fra jeg var liten, og ettersom hun er helt nede i Spania i år, så må jeg lage dette på egenhånd i år. Men det skal nok gå så fint! Gøy å lage mye selv i år, det gir en god julestemning og ikke minst glede.

Vi får også besøk av et vennepar til helgen, så å ha litt forskjellige julekaker vi kan tilby er så absolutt greit! For den kvelden blir en skikkelig julekveld med ikke bare julekaker, men også julegrøt. Leiligheten er jo også så godt som ferdig pyntet til jul, så julestemningen skal det ikke stå noe på på lørdag!

Hvilke sorter liker du å lage hjemme, og hvilken er din største favoritt? Selv klarer jeg ikke å velge…

Del

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *