Oppskrift: Risboller

Hver eneste familie har sine tradisjoner. De fleste tradisjonene kommer nok frem i løpet av julen, men de finnes jo selvfølgelig også året rundt. Her om dagen tok jeg fatt på å lage noe mamma så og si har laget hvert år de siste årene, risboller. Dette har vært en favoritt i så mange år, og når vi ikke lagde det i fjor tok jeg meg selv i å savne det. Dermed var det ikke snakk om at jeg skulle gå uten risboller i år. Så risboller ble det, selv om de ble ganske så annerledes enn de mamma pleide å lage. Jeg valgte nemlig å ikke bruke mørk sjokolade, men heller en lys sjokolade da jeg ikke er så glad i førstnevnte. Også lurer jeg rett og slett på om jeg brukte en litt annerledes oppskrift, men det er jo så mange forskjellige der ute på nettet at man må jo nesten bare prøve seg frem.

Når det gjelder oppskriften, så fulgte jeg DENNE. Jeg lagde derimot til et mindre antall enn 25 stykker. Tror jeg lagde etter målene for 13 stykker i stedet. Det var mest fordi at det ikke skulle bli alt for mange, for da hadde vi virkelig rullet over i 2017. Og det kan vi ikke ha noe av.. Så jeg begrenset antallet slik at det ikke ble til at vi spiste alt selv. Nå skal vi jo få besøk i helgen da, så får forhåpentligvis litt hjelp til å spise litt julebakst da! Kjenner jeg gleder meg til julekaker, julemusikk, julegrøt og ikke minst godt selskap! Gøy å gjøre litt ekstra.

Jeg har en liten følelse av at til neste år skal jeg gå for mamma sin variant med en mørkere sjokolade. For min del ble denne hakket for søt, men det kan jo ha noe med eggedosisblandingen å gjøre også. Ikke vet jeg.. Men spist blir de nok helt klart, Mathias storkoser seg hvertfall med all bakingen jeg gjør denne måneden. Godt vi er flinke til å trene i tillegg sier jeg bare!!

Jeg tror faktisk ikke at jeg kommer til å bake noe mer julekaker nå. Nå har vi jo bakt kakemenn, pepperkaker (x2), pepperkakehus og riskaker. Det er så absolutt mer enn nok. Det er forsåvidt ikke så mye mer jeg har behov for å bake heller. Det eneste jeg kjenner jeg savner er nok Krumkakene, men det satser jeg på at jeg er så heldig å få hos bestemor i jula. Hovedgrunnen til at jeg ikke lager det er nok fordi jeg ikke har noe krumkakejern, så da blir det litt vanskelig. Men bestemor kommer helt sikkert til utsetning der kjenner jeg henne rett! ❤️

Hvilke julekaker kan du ikke leve uten opp mot jul? Og hva har du laget så langt? 

Del

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *