Remember to take care of yourself!!

Etter nesten to uker med ferie borte, noe som kjentes hakket for lenge, har jeg virkelig innsett at jeg må begynne å ta mer vare på meg selv. Jeg innså det at jeg ikke var flink nok til å slappe av, og virkelig koble helt ut en gang i mellom. Bare det å ta seg et bad med et vinglass, legge en ansiktsmaske mens du skal se på en film, bake noe jeg har skikkelig lyst på osv. Og ikke minst, da legge bort mobilen! 

Dette er nemlig et av mine såkalte nyttårsforsetter. Det å ta mer vare på meg selv i hverdagen, lytte til kroppen og til slutt legge vekk mobilen når jeg skal konsentrere meg om akkurat dette. Man slapper virkelig av på en helt annen måte! Det gikk nemlig opp et lys for meg på nyttåraften da jeg lå i badekaret før jeg skulle stelle meg for kvelden. Jeg innså hvor deilig og ikke minst etterlengtet det var å bare ligge der, da med et glass vin (eller gjerne et glass med kaldt vann og sitron) og slappe helt og holdent av. Da kun med mine egne tanker som fløt ut i intet, og uten distraksjoner fra noen sosiale medier. 

Etter dette badet følte jeg meg så fresh, motivert og ikke minst inspirert. Det hadde jeg nok ikke vært til samme grad om jeg ikke hadde lyttet til kroppen og tatt meg en skikkelig pause. Nå skal det sies at jeg tok et bad både første og andre nyttårsdag for å virkelig dra nytte av at jeg hadde et badekar tilgjengelig. Det er den ultimate avslappningsmåten for meg, men vi har «desverre» kun dusj hjemme. I-lands problemer..! 

Så min oppgave nå er jo å finne den perfekte avslappningsmetoden for meg her hjemme i Trondheim uten at sosiale medier blir blandet inn i det. Jeg ser på akkurat det som en oppgave som er hakket vanskeligere, men jeg har motivasjonen og troa på at jeg skal finne noe. 

Jeg skal for eksempel etter byturen vi skal på straks, ta en deilig ansiktsmaske på mens jeg ser et par youtubevideoer jeg har hatt lyst til å se en stund. Til vanlig er det da lett for meg å sitte på andre sosiale medier mens jeg ser på videoene eller mens jeg rett og slett ser på film. Det skal jeg nå ikke la meg selv få lov til lenger. Jeg skal slutte og la meg distrahere av mobilen slik at jeg faktisk kan slappe av og nyte filmen eller videoen jeg skal se på mens ansiktet mitt blir mykt som en barnerumpe. 

Jeg vet ikke om denne posten bare ble rotete, eller om jeg faktisk fikk frem poenget. Men uansett så vil jeg at du skal prøve å tenke litt mer over dine valg rundt deg selv. Slapper du nok av? Slapper du da faktisk av, eller lurer du deg selv til å tro det? Det gjør jeg, alt for ofte! 

Legg vekk mobilen, og gjør noe du faktisk vil slappe av med! For du må virkelig huske å ta vare på deg selv i hverdagen. Da blir den så mye bedre!!

Del

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *