I think you would never have guessed!

Hei og god søndag! Her i huset har vi hatt en lang morgen i senga hvor vi bare slappet av, men nå er det straks lunsj på planen før vi skal ut og gå en tur. Jeg hadde en ganske hard styrke økt i går som slo meg helt ut, jeg sovnet faktisk på sofaen i 16 tiden, og det er ikke normalt. Eller har sovnet mye fortere på dagen etter jeg startet å trene, men det er gjerne nærmere kvelden. Men ja, hvertfall så fant vi ut at vi hverfall må komme oss ut noe i dag, så da tar vi turen ut på en gåtur. Kanskje vi går en tur på Bakklandet, det hadde vært koselig!

MEN det er jo ikke det dere er her inne nå for å lese. Dere vil vite om det jeg har holdt hemmelig for dere de siste ukene. Jeg har prøvd å ikke hype det for mye opp, selv om det er ganske spesielt for min egen del. Det er bare det at det kan hende dere syntes dette bare er teit at jeg gjør en stor greie ut av, men det får så bare være!


Greia er det at i morgen begynner jeg endelig å «studere» igjen. Jeg sier «studere» fordi jeg ikke starter noen spesiell utdanning i og med at jeg ikke har generell studiekompetanse, enda. Det er det jeg skal gjøre noe med! I morgen er det på dagen 2 år siden jeg valgte å slutte på videregående. Jeg hadde et halvt år igjen og jeg var så nære, men det var ingen utvei. Jeg skrev egetlig en helt egen og ærlig post om det hele og hvorfor jeg sluttet et par måneder før jeg kunne vært ferdig. Men nå når jeg begynte å lete etter det innlegget for å linke det i denne posten, var det rett og slett ikke å finne. Når jeg slettet mange gamle poster for en stund tilbake må de innleggene jeg skrev rundt temaet også ha blitt borte. Men i korte trekk; Jeg utviklet panikkangst i sammenheng med skolen og alt presset jeg hadde rundt meg på den tiden.

Pannikangsten har jeg jobbet mye med, men for et halvt år siden var skole fortsatt ikke et tema jeg klarte å snakke om uten å få klump i magen. Men nå, i morgen, på dagen to år senere begynner jeg altså på skolen igjen. Jeg hadde planer om å ta opp fag i et år etter at jeg sluttet, men psyken tillot det rett og slett ikke. Dermed har jeg jobbet, blogget og utiklet en stor hobby innen youtube i løpet av de siste årene. Jeg har heldigvis tatt opp matte fra før av, noe som er mitt værste fag, så det er jeg veldig glad for.

Men jeg skal nå ta opp historie, kroppsøvining (merkelig nok… men må ha det for å få generell studiekompetanse..), naturfag, norsk og sosiologi og sosialantropologi. 5 fag. Jeg tar disse fagene via Sonans, og da nettbasert. Dette var det eneste alternativet jeg følte meg klar for på dette punktet. Jeg følte meg ikke klar til å gå tilbake til en vanlig skoleform, og så fort det var snakk om det var klumpen tilbake. Dermed ble det bestemt at å ta det nettbasert var den beste løsningen for meg.


På den måten får jeg fortsatt å jobbe for pappa, jobbe med bloggen og youtube mens jeg studerer fullt. For jeg gjør nemlig det. Jeg blir en fulltids student, jeg får stipend og jobber like hardt som alle andre. Jeg har forelesninger, jeg har ansvar for å «møte opp» og jeg går forholdsvis like mye på skole som alle andre. Den eneste forskjellen er at jeg (med støtte fra foreldrene mine, som jeg er utrolig takknemlig for) nå må betale MYE penger for å gjøre det på denne måten, og at jeg får gjøre det hjemmefra. Men som sagt det var det eneste alternativet jeg var klar for. For et halvt år siden var jo ikke skole et alternativ en gang, så det er et stort steg i riktig retning.

Jeg håper og tror at jeg skal klare det denne gangen, jeg har troa og jeg har, ikke minst, støtten fra folkene rundt meg. Jeg er så utrolig takknemlig til både foreldrene mine, Mathias og de nærmeste vennene mine. De har støttet meg hele veien, når det kom til det å slutte på skolen, og nå begynne igjen. Jeg hadde nok ikke klart det uten dem, spesielt mamma, pappa og Mathias. De har vært helt fantastiske!


Det har jo vært en tøff tid, jeg skal si det. Det ser gjerne ikke sånn ut her på bloggen eller på instagram, men jeg deler svært lite som er veldig personlig. Men jeg kjenner hvertfall at det er godt og ha kommet til det steget at jeg er klar for å komme igang, og jeg er klar for å bli ferdig. Jeg har ingen verdens ide om hva jeg vil så fort jeg er ferdig med fagene. Absolutt ingen idè. Men ettersom jeg blir ferdig med de siste eksamnene til jul 2017, og jeg kan ikke begynne å studere noe spesielt før etter sommeren 2018, føler jeg at jeg har ganske så godt tid!

Jeg gidder ikke å stesse. Som en gammel klassevenninne sa til meg når jeg møtte henne i jula; «Hvorfor skal vi alle stresse så hele tiden? Når jeg er ferdig med utdanningen min, da vil ikke jeg jobbe. Jeg vil reise og oppleve nye ting! Vi har ikke dårlig tid, herlighet vi er 20 år gamle! Vi har resten av livet på å jobbe, det er nå vi må leve livet!» Og det er så sant!

Selv har jeg fått denne innstillingen fra mine egne foreldre som alltid har støttet meg og aldri presset meg til å gjøre noe jeg ikke vil. Så jeg kjenner det er godt å høre at flere og flere får denne innstillingen etterhvert. Jeg føler vi trenger flere med den innstillingen, så det er godt å se!

Men nei, dette ble et innmari langt innlegg som førte til avstikkere både hit og dit, men jeg håper jeg fikk frem det jeg ville. Jeg er endelig klar for å dra tilbake på skolebenken! Og jeg skjønner om dette innlegget ikke ga så mye mening for deg, om du ikke har fulgt bloggen min så lenge. Men hvis du har fulgt med en stund, eller er blant vennene mine på facebook, så vet du nok bakgrunnen og hvorfor dette er stort for meg.

Nå skal jeg avslutte, jeg lover! Jeg håper dere får en fin søndag videre, og ha en fin første dag tilbake på skolen om du også starter i morgen! 

Del

2 Kommentarer

  1. S
    9. februar 2017 / 15:33

    Du er tøff! Stå på videre 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *