Snakk om å friste seg selv!

I går ettermiddag fikk jeg det plutselig for meg at jeg skulle lage skoleboller. Dette var faktisk noe jeg aldri hadde laget  før, og enda var jeg skråsikker på at dette skulle bli bra. Det ble det søren meg også! De ble nok hakket større enn planen, men så absolutt en grei størrelse. Men siden det ble en del boller la vi noen i fryseren til en annen helg hvor vi har lyst på noen bakevarer. Det er så greit! Da er det bare å varme opp og kose seg!

Så både i går og i dag har vi kost oss med en skolebolle hver. Vi har fortsatt en hver liggende på kjøkkenet, som ikke ble lagt i fryseren, men de sparer vi nok til i morgen. Vi planlegger nemlig å starte uken med en tur i marka. Det er meldt fin vær og snøen er til stedet, så det står ikke på noe annet enn hva man gidder for å komme seg ut. Dermed blir det varm toddy og skolebolle i sekken. Vi må jo ha med noe godt på langtur! Litt motivasjon.

Jeg brukte DENNE oppskriften, men brukte melange smør istedet for meierismør. Det var rett og slett fordi det var det eneste jeg hadde tilgjengelig, og jeg gadd ikke å gå på butikken enda en gang. Hadde allerede vært der for å kjøpe vaniljekrem, melis og kokos. Men det at jeg brukte et annet smør var ikke merkbart i det hele tatt. Så om du ikke har meierismør, eller vet at du har nok melange så går det så absolutt fint!

Jeg var heller ikke så fin på det når det kom til vaniljekremen, den ble fint kjøpt ferdig på butikken. Det var rett og slett for å gjøre det lettere for meg selv. Jeg hadde mye på agendaen i går, og det at jeg valgte å bake passet ikke helt inn i planen, så da ble ferdig vaniljekrem løsningen.

Jeg må ærlig innrømme at ved å se på disse bildene igjen frister jeg meg selv til å spise enda en. Men da angrer jeg nok i morgen. Og selv om jeg ikke liker at vi spiser kaker, godteri og drikker brus i uka, så er en langtur unntaket. Da er det lov. Og det meste er jo lov, da med måte. Jeg liker bare å holde hverdagen og helgen separert når det kommer til mat og drikke. Mest fordi alt annet i hverdagen min som regel er likt om det er hverdag eller helg.

Har du bakt noe i helgen? Eller kunne du tenke deg  å bake nå? Hehe, sorry, not sorry! De er supergode!

Del

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *