Mitt treningsopplegg de neste ukene!

Forrige uke skulle jeg jo egentlig starte på et helt nytt treningsprogram, men som dere kanskje har fått med dere så endte ikke forrige uke helt som planlagt. Dermed måtte jeg starte på nytt denne uken, men det gjør jo ingen verdens ting. Noen ganger blir det bare slik. Trikset er bare å ikke la seg stoppe, og heller begynne når du har muligheten igjen! Men nå er jeg hvertfall i gang, og jeg kjenner det både er motiverende og spennende på en og samme tid. Jeg gleder meg til jeg begynner å se mer forandringer og jeg gleder meg til å bli sterkere. Rett og slett en bedre versjon av meg selv!

Grunnen til at jeg i dag deler treningsprogrammet mitt med dere er at jeg tenkte vi kunne prøve å gjennomføre dette sammen. Januar er jo måneden hvor de fleste prøver å trene mer, og jeg tror kanskje grunnen til at det dabber av for mange er at man ikke har noen andre enn seg selv som utfordrer deg, og fordi man ikke går etter noe program. Så i dag utfordrer jeg DEG! Jeg utfordrer deg til å gjennomføre de neste ukene sammen med meg. Du trenger ikke å gjennomføre de forskjellige øktene på de eksakte dagene så lenge alle øktene blir gjort hver uke. 

mandagene står det “Langøkt (1t langtur)”, og på de dagene pleier jeg å sitte på sykkelen i en times tid. Ja, det høres veldig lenge ut, og ja det er ganske hardt. Men det som er vitkig er å holde pulsen forholdsvis lav slik at du orker å holde på såpass lenge. Jeg har som en pekepinn at pulsen min skal ligge rundt 150. Litt under og litt over går helt fint, men 150 er det jeg går ut i fra. Da orker jeg å holde på såpass lenge, slik at jeg faktisk får meg en langtur. Jeg velger sykkel da jeg ikke kan løpe på grunn av en skade i kneet, men om du heller vil løpe eller være på elipsemaskinen går det også helt fint. Det er opp til deg, poenget er bare at det skal være en langtur på hvertfall en time.

Tirsdag har jeg styrke. Jeg har denne styrkeøkten dagen etter en langøkt, men jeg føler ikke det har vært noe problem tidligere. Jeg starter alltid treningsøkten med 15-20 minutter på sykkelen for å få varmet opp kroppen skikkelig. Dermed hopper jeg litt rundt fra apparat til apparat. For øyeblikket er jeg veldig glad i å trene styrke på overkroppen, så apparatene som har mye med armer og overkroppen å gjøre blir aktivt brukt. Det er deilig å kjenne musklene vokse og at man faktisk blir sterkere.

Torsdag er det intervaller som står på planen, og det er det faktisk første gang på nesten et år at jeg har i dag (utsatte intervalløkten fra torsdag til fredag, det er lov om det viser seg at det ikke passer. Det eneste som er viktig er at du bare gjennomfører det senere istedet for å droppe det). Det er nesten flaut å si, men det er sant. Så jeg kjenner jeg er ganske spent på hvordan det vil gå i dag! I will update you, I promise. Jeg skal en periode nå ha 4×4 intervaller. Det vil si at jeg først varmer opp ved å sykle 15-20 minutter før intervallene starter. Dermed er vi i gang! 4 minutter med høy puls, ikke makspuls for da klarer du ikke å holde nivået oppe i hele 4 minutter. Jeg skal ha 4 minutter med en puls på opp mot 170. Etter 4 minutter er det 2 minutter med “pause” altså rolig sykling slik at du får ned pulsen igjen. Og så fort de 2 minuttene er omme, er det bare å sette igang med nye 4 minutter på høy puls. Du skal altså sykle de harde 4 minuttene 4 ganger med 2 minutters mellomrom. Ugh, kjenner jeg gruer meg litt. Men det skal gå så fint!


Så til slutt, på Lørdag er det ukens fjerde og siste økt, som da blir en styrkeøkt! Jeg liker best å trene styrke og kjenne at jeg bruker musklene mine. Derfor har jeg to av disse øktene i uka, da også for å få litt variasjon mellom hver av de harde øktene. Som jeg sa i stad er jeg glad i å trene overkroppen, men vi må ikke glemme beina og magen. Dermed er jeg på litt apparater som trener legger, lår og selvfølgelig litt rumpe. Vi kan ikke glemme rumpa! Også tar jeg litt andre mageøvelser. Jeg trener da styrke nok til at det tar ca 1 time til sammen med oppvarmingen.

Hvis dere vil, så kan jeg sikkert få ordnet slik at jeg får vist dere hva jeg trener på de forskjellige styrkeøktene. Jeg har nok en venninne som kan hjelpe meg om det er noe dere er interessert i (Hadde du vært så snill, Elinor? ♥). Da kan jeg gå litt mer i dybden på hver av øktene. Fortelle om repetisjoner, vise hvilke apparater jeg liker å bruke til det forskjellige osv. Så vær så snill og kommenter under her om det er noe du ønsker!

Kunne du tenke deg å hoppe på dette treningsprogrammet? Og ønsker du at jeg skal gå enda mer i dybden på styrkeøktene? 

Del

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *