The perfect lunch meal!

De siste ukene har vi vært rimelig hekta på noen spesielle retter. Og jeg tenkte at jeg kunne dele de med dere, en etter en. Og i dag ville jeg dele med dere noe som er perfekt til middag, eller til lunsj i et par dager. Det er nemlig en kyllingsalat med pasta. Den er super enkel å lage og du kan selvfølgelig lage din helt egen vri, men denne jeg har laget under her, er den vi har hatt hekta på. Både denne uken og forrige lagde jeg opp en ganske stor bolle, og fordelte det deretter i mindre beholdere. Det førte da til at vi ikke bare hadde en fantastisk lunsj den dagen jeg lagde det, men også dagen etter. To dager med kyllingsalat for to personer til en ganske billig penge og ganske så sunt i tillegg, er ikke værst!

Det er hvertfall bedre for meg som gjerne kan bli fysen på usunne ting om jeg vet at jeg ikke har noe annet godt i kjøleskapet. Men de dagene jeg vet jeg har dette ferdig laget i kjøleskapet så får jeg faktisk heller lyst på dette, enn boller og andre usunne ting. Og bare det at vi har ingrediensene hjelper meg mye. Det er faktisk lettere for meg å ta meg den ekstra tiden på å lage alt sammen, enn å spise noe usunt. Mye fordi:

1. Det er billigere å spise noe du allerede har enn å dra på butikken og kjøpe noe nytt.

2. Og hvis man drar på butikken kan det gjerne bli hakket for usunt. Misforstå meg rett, enkelte dager er man svakere enn andre, men jeg er hvertfall glad for at jeg syntes det er lettere å legge inn den ekstra innsatsen for å holde seg mer sunn i hverdagen!

Dette gjør du:

  1. Kok opp vann, ha i salt og til slutt ha i pastaen.
  2. Kutt opp grønnsakene du vil ha i salaten (vi pleier å bruke salat, tomat og agurk) og kyllingen
    (TipsDu får perfekt mengde kylling om du kjøper hos Bunnpris til 25 kr.)
  3. Ha i olje og krydderet du vil bruke på kyllingen i en panne. Vi pleier å bruke et krydder som heter Allround krydder. Når panna er varm nok er det bare å steke i vei og evt tilsette mer krydder om det trengs.
  4. Når kyllingen er ferdig stekt er nok også pastaen ferdig. Sett da pannen med kylling til side, hell ut det varme vannet av pasta-kjelen, ha nytt kaldt vann oppi og hell det ut igjen (Gjerne gjenta dette et par ganger. Dette er for at pastaen ikke skal stivne når den blir kald.)
  5. Sist men ikke minst så er det bare å blande alt sammen. Når vi skal spise salaten pleier vi også å ha litt pepper og olivenolje på slik at vi får enda litt mer smak, men det er selvfølgelig opp til enhver. Men på denne måten føler vi ikke at vi trenger dressing, noe som er vinn vinn!

Og det var rett og slett det! Dette er perfekt å lage slik at du enkelt kan ta det med deg på skole eller jobb. Mathias liker hvertfall veldig godt at jeg lager det, for da er det lettere for han å ta meg seg mat på skolen, noe som resulterer i at han selv bruker mindre penger. Men jeg kan jo skjønne at det er lite motiverende og ta med seg tørre brødskiver med ost eller lignende. Om du også er slik så anbefaler jeg å sette av en kveld og lag opp en stor bolle med slik salat. Er det bare til deg så får du jo noen lunsjer. For meg og Mathias holder det til en lunsj hver i to dager, dermed har du plutselig 4 ferdiglagde lunsjer for uka.

Perfekt! Det er ganske så sikkert mye mer økonomisk, også er det nok mest sannsynlig hakket sunnere enn det du hadde valgt om du kjøpte mat i kantina eller på butikken i lunsjpausen. Så jeg håper hvertfall at dette var et godt tips til dere som trengte litt ny inspirasjon. Vi kan hvertfall anbefale det!

Pleier du å lage opp litt lunsj, eller er du en av de som gjerne kjøper mat på skole/jobb? Og hørtes dette ut som noe du kunne tenke deg å prøve? 

Del

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *