Pastaform med kylling

Det er søndag og vi vet alle hva det betyr nå? En ny oppskrift!

I dag tenkte jeg å dele med dere en deilig middagsrett som vi (jeg) har hatt litt hekta på i det siste. Jeg digger alt som er i den, og ikke minst den deilige smaken. Den er like god dag nummer to, og anbefales virkelig å lage om du er på et stramt studentbudsjett. Det er nemlig en billig rett som varer i to dager om dere er to personer eller mindre. Den holder hvertfall fint til middag i to dager for oss. Den er kjempe enkel så fort du har fått den inn i fingra. Ikke at den er super vanskelig første gangen heller, men den blir bare lettere og lettere jo mer man lager den. Men det er vell slik med de fleste nye retter man lager?

Det du trenger er:

1. Grønnsaker ( Vi pleier å ha gulrot og brokkoli )    2. Pasta      3. Kylling kuttet i biter       4. Melk og litt mel

Fremgangsmåte:

1. Kok opp vann til pastaen, mens du kutter opp en kyllingfilet og grønnsaker. (Se litt an hvor mye grønnsaker dere selv ønsker)

2. Ha i en klype med salt og pastaen i vannet når det koker, og begynn å steke kyllingen. Jeg pleier å ha litt olje på stekepanna, og blande inn litt krydder i oljen før jeg tilsetter kyllingen når panna er varm nok.

3. Brun kyllingen godt, men ikke gjennomstek den helt. Når den er ferdig kan du sette den til side, mens du lager en jevning. Ta da litt melk i en kjele med 3 ss mel, visp dette klumpefritt før du setter på varmen. Ha gjerne i litt ekstra melk og kok den opp under omrøring. Jevningen kan plutselig tykne ganske fort, men da er det bare å tilsette litt mer melk. Denne jevningen skal ha en litt tjukk, men ikke for tjukk. (Og husk! Det er bedre med litt for mye veske i formen enn for lite. Da kan det nemlig fort bli litt tørt!)

4. Så når jevningen er ferdig begynner det nok å nærme seg med pastaen også. Dermed kan du ta begge kjelene av platene, helle ut vannet av pastaen. Og deretter blande alt sammen; Pastaen, jevningen, kyllingen, og grønnsakene. Bland dette godt og ha oppi en ildfast form.

5. Ha et lag med ost på toppen og sett den i en varm ovn på ca. 200 grader. Den kan stå i rundt 20 minutter, men det er lurt å følge med at det ikke svir seg.

6. Sist men ikke minst er det bare å nyte en deilig middag med masse godt i seg!

Skal ærlig innrømme at jeg fikk lyst på denne til middag i dag, vi har ikke hatt denne middagen siden forrige uke en gang, så nå er det snart på tide igjen. Kanskje til uka kanskje? Mest sannsynelig! Hvis ikke blir jeg nødt til å lage den til lunsj. Da blir det plutselig et godt lunsjmåltid en dag og middag en annen. Hehe, det ble det den gangen jeg lagde det sist, og da jeg tok de bildene dere ser over her. Men det funker det og! Hvertfall når man har alt man trenger i kjøleskapet!

Har du prøvd noe liknende før, og kunne du evt tenke deg å prøve denne? 

Del

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *