Mormors langpannekake

God søndag kjære fine lesere!

Har dere hatt en fin helg? Selv har jeg vært ganske så sliten denne helgen og overskudd har jeg ikke hatt mye av. Men livet stopper ikke av den grunn! Skal ærlig innrømme at jeg ble i senga hakket for lenge denne søndagen, men det får da være lov innimellom. Hvertfall når dagen ikke skal brukes til annet enn rydding og skole. Jepp, etter jeg stod opp føles det ikke som jeg har gjort annet enn å rydde, men nå etter dette innlegget er publisert er det nok en gang skole som blir prioritert. På torsdag satte jeg nemlig opp en studieplan, og gjett om jeg må stå på denne måneden.. Så det er jo bare å sette igang fra første stund. MEN før det så skal jeg jo selvfølgelig dele med dere denne ukens oppskrift. I dag er det min kjære mormor sin oppskrift som skal ut og det er absolutt en av mine favoritt kaker. Den er for det første super saftig, glasuren er himmelsk og den bærer jo med seg mange minner fra barndommen.

Det er en veldig enkel kake å lage og siden den er så stor er det veldig greit å legge deler av den i fryseren. Det gjorde vi, og disse stykkene på bildene er faktisk tatt ut av fryseren – de var fortsatt supersaftige og kanskje til og med hakket bedre. Grunnen til at jeg måtte ta ut stykkene av fryseren var at jeg lagde denne kaken forrige helg, og glemte helt at jeg skulle ta bilder av den. Og plutselig var den delen av kaken vi ikke hadde puttet i fryseren borte. Ikke at det gjorde noe, for da fikk vi en smak av denne deilige kaken denne helgen også! Og kjenner jeg det er greit å ha kake i fryseren for om vi skulle få noe uventet besøk eller lignende. Greit å ha noe liggende for sikkerhets skyld!

Du trenger dette til kaken:

400 g Smør
6 dl sukker
4 egg
3 dl melk
600 g hvetemel
4 ts bakepulver
3 sp kakao

Du trenger dette til glasuren:

400 g Melis (+/-)
4 sp Kakao
6 sp Smør
6 sp Kaffe
2 ts Vaniljesukker

Fremgangsmåte:

  1. Ha smør og sukker i en bolle, og rør hvitt.
  2. Tilsett ett egg av gangen.
  3. Ha i melk og hvetemel vekselsvis
  4. Ha i bakepulver og kakao til slutt.
  5. Fordel utover i en langpanne dekket med bakepapir.Stekes på 180 grader i 25 – 30 minutter. Men følg gjerne med.
  6. Når kaken er ferdig kan du sette den litt til avkjøling mens du lager glasuren.
  7. Smelt smøret før du har oppi kakao, kaffe, vaniljesukker og melis til slutt. Husk å rør alt godt sammen!!
  8. NB! Glasuren må spres over kaken mens den fortsatt er lunken
  9. Og til slutt kan du ha over ønsket topping. Jeg er selv oppvokst med kokos på og elsker det, men lillesøsteren min liker bedre at det er strø på. Det er derfor jeg har begge deler på bildene.

Og der har dere oppskriften. En super enkel kake som er lett å slenge sammen og som blir bedre og bedre etterhvert som dagene går. Den er faktisk best en dag eller to etter at den er laget! Og hvis du bestemmer deg for å prøve deg på denne kaken så vil jeg gjerne høre hva dere syntes om den. Siden det er en oppskrift som står meg hakket nærmere enn det jeg pleier å dele, så betyr tilbakemeldinger fra dere ekstra mye! Så please let me know!

Nei nå har tiden fløyet hakket for fort fra meg og det er på høy tid for litt skole igjen. Jeg håper dere får en fin søndag og at dere koser dere og lader opp til den nye uken.

Kunne du tenke deg å prøve denne oppskriften? Hva slags kake er din største favoritt, og hvorfor? 

Del

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *