Fylte horn med ost og krydder

Ja, jeg vet.. dere som har lest bloggen min en stund har nok sett denne oppskriften før. Nemlig oppskriften på fylte horn. Grunnen til at jeg publiserer denne på nytt nå er fordi denne er såpass god at den trengte å bli pusha litt frem i mat kategorien, og den trengte rett og slett en oppdatering. Det gamle innlegget hadde ikke bare dårlig bilder, noen av de var også forsvunnet, og innlegget så rett og slett ikke bra ut. Dermed får dere oppskriften på nytt!

Dette er noe som blir laget her hjemme med jevne mellomrom. Jeg skal ærlig innrømme at det var en stund siden sist nå, men det er nok på grunn av mye forskjellig. Blant annet at jeg var litt lei av gjærbakst. Men som dere ser både denne uken og vil se neste uke så er ikke det noe jeg er for øyeblikket.

Du trenger : 

 • 120 g margarin
 • 5 dl melk
 • 50 g gjær
 • 50g sukker
 • Ca. 15 dl hvetemel
 • ½ ts salt
 • Ost, krydder eller skinke

Fremgangsmåte:

 1. Start med å smelte smøret, ta i melken og varm så opp til 37 grader. Hell deretter ⅔ av smørblandingen i en kjøkkenmaskin, mens i resten av smørblandingen smuldrer du i gjæren og tilsetter sukker. Rør til gjæren er oppløst. (Hvis du bruker tørrgjær trenger du ikke passe på det 37 gradene, da heller du bare gjæren oppi melet og tar det oppi kjøkkenmaskinen med smøret, men husk sukkeret i smøret først!) Ha deretter alt i kjøkkenmaskinen og ha i mel og salt. Tilsett litt mel av gangen. Slipper deigen fra bollen er du ferdig og har en perfekt deig.
 2. Legg plastfolie over og så evt et kjøkkenhåndkle. Folien er viktig for at deigen skal få fuktighet mens den hever. Sett den så til heving så den blir dobbel størrelse. Ca 45 minutter.
 3. Ha deigen på bordet og del i 4 like deler. Kjevle så ut en av delene så den blir fin og rund. Så deler du inn i trekanter, fyller hver trekant med ost og skinke før du ruller dem sammen. La de heve litt. Jeg lot brett nr 1 heve mens jeg holdt på å lage brett nr 2 og brett nr 2 hevet når de andre stod i ovnen. Funket veldig fint.
 4. Pensle med egg før du steker dem og evt dryss litt ost over toppen også, dette gjorde jeg og det så mye bedre ut bare på grunn av det!
 5. Set ovnen på 220 grader og stek dem i 10-15 minutter. Kommer litt an på tykkelsen på horna.
 6. Sist, men ikke minst! Nyt dem mens de fortsatt er litt varme

Siden jeg spontant lagde disse forrige søndag hadde vi ikke skinke eller noe liknende i kjøleskapet, så jeg eksperimenterte litt. Jeg lagde noen med kun ost i, rett og slett fordi det er godt i seg selv, men også noen med pizzakrydder i (hadde ikke mer oregano, hvis ikke hadde jeg brukt det). Jeg anbefaler virkelig å prøve denne, og tilsett gjerne litt grovt mel istedet for bare fint mel. Jeg pleier å gjøre det, men halve deigen brukte jeg til å lage innbakte pølser, og det er ikke godt med grovt mel. Dermed ble det helt lyse horn denne gangen, men jeg skal innrømme, det er godt det og innimellom.

Har du prøvd å lage disse før? Hva liker du evt å ha inni? 

Del

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *