CINNAMON ROLL CAKE

Hei alle sammen, herlighet er det virkelig tirsdag allerede? For å si det sånn; jeg trengte helgen og gårsdagen fri fra alt annet en skole, for det var det som okkuperte timene fra jeg stod opp til rundt 19 tiden. Da tok jeg meg med halvgod samvittighet fri for resten av kveldene. Når jeg sier halvgod samvittighet så sier jeg det fordi jeg gjerne skulle jobbet mer, men på det punktet var hodet mitt helt kake. Nå derimot er endelig den første eksamen overstått og jeg er for fullt tilbake her på bloggen, og når vi først er inne på kake, så har jeg en helt fantastisk kakeoppskrift til dere i dag. Jeg lagde denne for et par uker siden, og Mathias har allerede spurt etter den et par ganger, så spørs om det ikke blir så lenge til neste gang.. Vi får se!


Hey everybody! Is it really Tuesday already?! I am so glad that I took the weekend and yesterday off of blogging, ’cause I was sat with schoolwork from I got out of bed and until 7 in the evening. And then, at 7pm, I took the rest of the days completely off with almost a good conscience, and when I say almost that means that I actually wanted to do more, but I had such a headache that it was not possible at all. BUT today on the other hand, I’m back and my first exam was finished yesterday. So today I wanted to share with you a recipe of this Cinnamon-roll-cake. It’s so delicious, and my boyfriend has already been asking for it a couple of times since I made it a couple of weeks ago! 

Dette trenger du for kaken:

-50 g gjær
– 2 dl melk
– 2 egg
– 100 g smeltet smør
– ½ ts salt
– 1 ss sukker
– 1 ts kardemomme
– ca. 500 g mel

-1 egg til pensling

Inni kaken:
– 100 g mykt smør
– 2 ss kanel
– 80 g sukker

– evt. Melis som glasur


You’ll need this for the cake:

-50 g baking yeast
– 2 dl milk
– 2 eggs
– 100 g melted butter
– ½ teaspoon salt
– 1 tablespoon sugar
– 1 teaspoon cardamom
– around 500 g flour

Inside the cake:
– 100 g soft butter

– 2 tablespoons cinnamon
– 80 g sugar

Fremgangsmåte:

(Jeg brukte tørrgjær) Ha gjær, nesten alt melet, salt, sukker, kardemomme og egg i en bolle. Samtidig så smelter du smøret – når det er fullstendig smeltet heller du melken oppi kjelen. Varm det opp til 37 grader. (test på håndleddet ditt om du kjenner dråpen der – hvis ikke du gjør det da er den klar.) Dermed er det bare å helle veskene oppi bollen med de tørre ingrediensene og miks. Tilsett det du trenger av mel for at deigen skal bli fin og slippe seg fra bollen.

Så fort den har gjort det er det bare å sette deigen til heving (ca. 1 t), gjerne ta plastfolie over og en håndduk over der igjen. Mens deigen hever kan du sette igang med å lage fyllet. Ha det myke smøret i en skål, tilsett sukkeret og kanelen – bland dette godt sammen og sett til side inntil deigen har hevet ferdig. Til slutt er det bare å rulle ut deigen til en stor rektangel, smøre ut fyllet helt ut i kantene, for så å rulle den ene langsiden mot den andre slik at det blir en lang pølse. Dermed er det bare å kutte den opp i nogenlunde lik bredde, slik at kaka blir jevnt like høy (jeg hadde de omtrent 2 cm tykke.) Smør kakeformen du skal bruke og plasser hver snurr en og en oppi kakeformen. Jeg fikk akkurat nok til denne størrelsen dere ser på bildene.

Så er det bare å sette den i en ovn som er forvarmet til 200 grader i 15-20 minutter.


How to: 

( I used dry baking yeast) Put your baking yeast, some of the flour, sugar, cardamom and the eggs in a bowl. At the same time you melt the butter. – when thats meltet completely you miks in the milk and warm it up until it’s around 37 degrees. Then you just have to mix the wet ingredients with the dry ingredients in the bowl. Add more flour until the dough is not stikking to the bowl anymore. 

Then you let the dough raise for around 1 hour. And while you wait you miks your soft butter, sugar and cinnamon – and there you have your filling. When the dough has raised for around 1 hour, you roll out the dough into a big rectangle. Then you just have to spread the filling all over the rectangle – make sure you spread it all the way out at the end of the rectangle.  Then roll it up so that it becomes a long sausage, and the cut that up in smaller bites. (make sure they have around the same width – I made them around 2cm) Then place them in a cake form – and put the form in the oven that is pre-heated to 200 degrees – and it’s done about 15-20 minutes later!  Denne kaken er helt fantastisk og jeg har helt klart fått vann i munn ved flere annledninger mens jeg har skrevet dette innlegget! Og igjen så vil jeg bare si at jeg er lei for at jeg ikke fikk rukket å blogge i løpet av de siste dagene, men jeg er sikker på at flere av dere vet hvordan det er med eksamen. Jeg hadde muntlig eksamen i historie, og det kan jeg skrive under på at det skal jeg aldri gjøre igjen. Super glad jeg er ferdig for å si det sånn! Det gikk greit, det kunne gått bedre, men jeg vil absolutt si meg fornøyd. Det er ikke bare bare å ha sin første eksamen på over 2 år, da er det mye nerver i spenn! Men nå er jeg ferdig og det er helt fantastisk! Så denne uken skal jeg gjøre akkurat det jeg vil. Jeg skal jobbe mye med bloggen. Jeg skal gjøre litt research på lightroom redigering. Jeg skal jobbe litt med youtube videoer igjen, det har virkelig ikke holdt seg ved like de siste ukene desverre! Også skal jeg nok jobbe litt med skole, men ikke alt for mye. Jeg har jo trossalt enda en eksamen i vente, men det først om en måned, så har ganske god tid og jeg ligger ganske greit an, så det er deilig.


This cake is just amazing and my mouth is definitely watering while I’m writing this post, that’s for sure! And again I just want to say sorry that there has been so quiet the last couple of days, but I’m sure most of you know how it is when an exam is coming up? I had an oral history exam, so I was quite nervous, but it went okey. Not too great, but good enough – so I’m happy with that! First exam in over two years, that’s not easy. But I’m done now and it feels so great! This week I am just going to do whatever I want! I’m gonna work a lot with things for you guys here on my blog. I’m gonna do some lightroom research. I’m gonna work with my youtube videos that I have not done in a while… And I’m also gonna work a little with school. Not too much, but I have one exam left so I can’t not do it if you know what I mean! 

I dag derimot har jeg tatt det helt meg ro. Jeg lå i senga helt til klokken 11 og det var helt himmelsk. Jeg sov ikke så lenge, men det var bare deilig å ligge der og slappe av. Etterhvert skal jeg og Mathias ut en tur for å ta litt bilder og kanskje feire at det første eksamenen er over. Må jo finne en hver unnskyldning til å finne på et eller annet! Men hello, det er fint vær og jeg har fri – det må utnyttes!! Men hvertfall så håper jeg dere hadde en super helg og at uken deres startet like bra!

Ha en fantastisk tirsdag alle sammen! Og er dette en oppskrift som kunne friste å prøve seg på? 


But today I’ve been taking it really slow. I laid in bed until 11 am and it was so nice, soon we are heading out to take som pictures, and then also to celebrate that I’m done with my first exam. Ahh, This day is gonna be great! I hope all of you had a great start to the week and that you are happy that I’m back again! 

Have a wonderful Tuesday everyone! And are you tempted to try out the recipe?

Del

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *