Pro’s & Con’s of Bullet Journaling

Jeg har nå i et par måneder prøvd ut konseptet Bullet Journal. Jeg nevnte det første gang i DENNE videoen, og siden det har jeg prøvd det ut. Det har vært spennede, og for en som i første omgang ikke var interessert i det hele tatt, så kom det overraskende på hvor mye jeg ville like det. Selvfølgelig så har det jo noen fordeler og noen ulemper ved å drive med bullet journals, og det var litt det jeg tenkte å gå litt mer inn på med dere i dag.

Selv har jeg ingen original bullet journal bok. Jeg kjøpte en helt enkel skrivebok på Clas Ohlson, med helt blanke sider. Men jeg ville anbefalt en bok som har prikker, og det er helt klart det jeg skal kjøpe inn neste gang! Da er det lettere å lage rette linjer osv, ved hjelp av prikkene, dette blir hakket vanskeligere om man har helt blanke sider som jeg har. Og jeg vil også informere, som en liten disclaimer, jeg har ikke fulgt alle reglene som “følger” med en bullet journal, men det er det som også er så fint med det. Det en din bullet journal, og du kan bruke den akkurat slik du ønsker å bruke den.   På disse bildene viser jeg dere sider som jeg lager for hver eneste måned, og jeg starter alltid med en måneds oversikt. Dette er fordi jeg liker å ha en oversikt over måneden hvor jeg kan se hvilke dager som er hvilke datoer osv. Hovedgrunnen til at jeg liker å ha det med er nok det at jeg får en fullstendig oversikt over måneden. Det er mange forskjellige måter å lage denne oversikten på, jeg har tatt det sidelengs slik at kalenderen så og si fyller hele siden, men den kommende måneden prøvde jeg noe nytt med å ha den nedover siden i stedet, og jeg liker det. (og ja, jeg er dessverre klar over skrivefeilen.. Når jeg oppdaget det var det litt for sent..) Når det kommer til bullet journals er det mange som har diverse monthly trackers på hvor ofte de gjør diverse ting. For meg føler jeg dette ikke er nødvendig, og jeg glemmer garanter å fylle ut ting, så jeg har valgt å holde meg til å tracke to ting – nemlig humøret mitt og kostholdet. Dette er to ting som spiller ganske stor rolle i hver dag, og det er forholdsvis enkelt å følge med på slikt, og hvis jeg glemmer å fylle inn noen dager så er det lettere å tenke tilbake på de tidligere dagene. Og etterhvert som dagene blir fylt ut så ligner det hele på to linjediagrammer og du har en fin oversikt om hvordan du har spist gjennom måneden, og hvordan humøret kanskje har vært i forhold til det! Hittil så ser jeg at humør trackeren min varierer veldig, i April hadde jeg en utrolig god måned, mens starten av mai har virkelig vært mye opp og ned, og da mener jeg opp og ned. Har heldigvis begynt å jevne seg litt mer ut igjen da, og det er deilig!  Jo, også har jeg en side hvor jeg fyller inn treningsøkter jeg har hatt gjennom måneden. Jeg fyller selvfølgelig inn etterhvert som jeg har hatt hver treningsøkt, og da skriver jeg inn datoen, hva jeg trente og hvordan jeg følte det gikk. Så setter jeg en strek under det slik at det er lett å skille den første treningsøkten med den neste. Det er faktisk litt gøy å se tilbake på, og også se fremgang på diverse treningsøkter, så denne er absolutt å anbefale.  Så har jeg en side hvor jeg fyller inn minner for måneden etterhvert som jeg føler gode minner skjer. Forrige måned var full av minner, og jeg har hver måned siden jeg startet også satt inn et polaroid bilde for et av minnene i måneden. Utrolig gøy, og dette gjør det litt morsommere å bla gjennom boken ved en seinere anledning. Jeg tror det kommer til å bli mange fine minner i Juni også, og dere ser kanskje jeg har begynt å fylle den ut på forskudd? Jepp, det er en jente som gleder seg veldig til å bli ferdig med eksamen.  Og vi har jo ingen bullet journal uten de ukentlige planleggerne. Jeg prøver stadig ut nye layouts, for å se hva jeg liker best. Foreløpig har jeg ikke funnet en favoritt, men jeg må si at jeg har sansen for den dere ser over. Den er enkelt, og oversiktlig, det gjenstår bare å se om jeg føler jeg har nok plass å skrive på.

Og til slutt så har jeg denne måneden lagt til en ny side, og det er en side med oversikt over videoene som skal ut på de forskjellige datoene den måneden. Jeg har lagt solbrillene over slik at jeg ikke røper alt for mye av hva som skal ut i Juni. Dere får jo noen sneak peeks, men det er lov. Jeg har faktisk forandret noen av videoene også, så er ikke sikkert alle videoene jeg har skrevet her faktisk kommer ut denne måneden.

Så jeg har jo nå vist dere flere sider fra den kommende måneden i min bullet journal, og dere har kanskje skjønt at jeg liker konseptet ved dette veldig godt. Jeg har også en spareside som jeg viser dere i videoen jeg linket i starten av innlegget, + mye mer. Men er du en som ikke liker å være kreativ, eller du føler du ikke skriver pent nok så kan jo det være en negativ side. Men skal jeg si deg en hemmelighet? Jeg følte selv jeg ikke var kreativ nok, og heller ikke følte jeg at skriften min var fin nok til at jeg kunne holde på med noe som dette. Så feil kan man ta, det tar bare litt øving. Det er ikke super gøy å se tilbake på hvor “dårlig” jeg var den første måneden jeg prøvde, men det er jo gøy å se at jeg har utviklet meg.

Men det tar tid. Og det er en soleklar ulempe. Om du ikke har tid til å sette deg ned og slappe av med litt kreativt, da er kanskje ikke dette noe for deg. Men jeg ville absolutt anbefalt det, for for meg er det en fantastisk avledning fra alt av diverse skjermer og sosiale medier. Jeg får en pause hvor jeg kan bare sitte og slappe av og la tankene flyte dit de vil, og det er helt fantastisk! Og hvis du trenger tips til diverse er det masse fine videoer ute på youtube, også finner du masse ideer på pinterest boarden min HER.

Har du prøve bullet journals før? Kunne du tenke deg å prøve nå evt? 

Del

2 Kommentarer

 1. 7. september 2017 / 19:53

  mye fint å glede seg til med høsten<3

  • Helene Lekven
   Forfatter
   7. september 2017 / 19:54

   Det er det altså! ☺️💛

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *