Ham & cheese quiche

God søndag alle sammen!

Her har helgen gått til total avslapning, og det har jeg kjent at var litt godt. Humøret har nemlig ikke vært helt på topp, og dermed ble det også stille her i går. Har jeg ikke noe positivt å bidra med til dere, så holder jeg heller munn den dagen. Også er jeg tilbake igjen i dag, humøret litt tilbake, men kroppen er litt små-redusert, men uansett så skal dere få en oppskrift på fredagens middag. Jeg er en person som elsker pai, og etter jeg flyttet til Trondheim i fjor høst, hadde jeg enda ikke hatt det, så jeg måtte jo gjøre noe med det i helgen.


Happy Sunday everyone! 

This weekend has just gone to one thing; and that is relaxing. My mood has been all over the place the last couple of days, and when I don’t have anything positive to say to you guys, I’d rather stay quiet, so that’s why there was no post yesterday. But I’m back today, and my mood is just a little better, even though my body is exhausted today, but I just had to share this recipe with you guys. We had this for dinner on Friday, and it was just amazing. I love pies, but we never have them, so this weekend I did something about that! 

Jeg skal ærlig innrømme at vi jukset litt og brukte ferdig deig. Jeg har aldri prøvd meg på å lage pai før, og ettersom jeg ikke var i toppform/humør, så fikk det bli med ferdig deig. Neste gang derimot blir det nok hjemmelaget deig fra bunn, og derfor tenkte jeg å hvertfall inkludere oppskriften på deigen i dette innlegget, i tillegg til hvordan vi lagde fyllet. Håper dette går fint. Vi jukser vell alle mann innimellom, jeg er bare ærlig om det på en blogg, er vell kun det som er forskjellen.


But I have to admit that I actually cheated a little. I did not make the dough, but next time I will make it all on my own, so I thought that I would include the recipe for the dough as well.  I hope that’s okey. We all cheat now and then, the difference is just that I actually admit that I did so on my blog. 

Du trenger: Deigen

125 g smør
200 g hvetemel
2 ss vann

Fyllet:

3 egg
3 dl matfløte
Ost
Skinke
Purre

 

You’ll need: Dough

125 g Butter
200 g Flour
2 Tablespoons Water

The filling:

3 eggs
3 dl single cream
Cheese
Ham
leeks

 

Fremgangsmåte:

Kna hvetemel og smør sammen, før du tilsetter vannet og blandet dette til en jevn deig. Pakk deigen inn i plastfolie og sett den kaldt i 30 minutter. Trykk deigen ut i en form og prikk den med en gaffel i bunn. Forstek bunnen på 200 grader i 12-15 minutter.

Bland dermed sammen 3 egg og matfløten i en bolle. Rasp opp ost, finn frem skinken og kutt opp litt purre. Etter at bunnen er ferdig med å forstekes er den klar til å fylles. Ha osten jevnt uteover bunnen, og det samme med purreløken (ha ønsket mengde av dette oppi). Deretter tilsetter du eggeblandingen og til slutt sprer skinke over. Vi tilsatt også litt krydder på toppen for å gi det litt ekstra smak.

Deretter er det bare å steke paien på 180 grader, midt i ovnen, i ca. 25-30 minutter. Eller når du ser at eggeblandingen har stivnet og begynt å få en fin og gyllenbrun farge. Og deretter er det bare å nyte videre!

 

How to:

Knead the flour and butter together, then ad the water so that the dough gets smooth. Wrap up the dough in cling film, and put it in the fridge for 30 minutes. Then spread the dough out in the Pie dish, and use a fork to dot it in the bottom. Then put the pie form with the dough in the oven at 200 degrees for around 12-15 minutes. 

Then mix the eggs and the cream in a bowl. Then great the cheese , get out the ham and cut if needed, and the cut some leek. After the pie dish is done in the oven, it’s ready for the filling. Put the cheese all over the pie, and also ad some leeks. Then you can ad the eggs and cream mixture, before you top it with the ham and some spices of your choice. 

Then it’s ready to go in the oven again, but now at 180 degrees for around 25-30 minutes. 

 

Og det var det! Det er egentlig ganske greit å lage pai, og jeg gleder meg til å teste ut hele prosessen med å lage deigen neste gang også. I dag derimot er det små porsjons dessert paier som står på bakeplanen. Jeg skal innrømme at jeg jukser litt der og, men den deigen jeg hadde lyst til å bruke viste seg å være litt vanskelig å lage, så prøver meg på en juksemetode, men er det kjapt og enkelt så er det jo noe å anbefale til dere som kanskje har dårlig tid, eller ikke ønsker å styre med alt for mye. Så neste uke er det bare å følge med på om det ble som planlagt eller ikke! Blir morro å teste ut, og det er akkurat det jeg skal begi meg ut på så fort dette innlegget er ute!

Jeg håper dere alle får en fantastisk søndag! Hva syntes du om pai, og ikke minst det å jukse litt innimellom? 


And that was actually it! It was pretty easy to make tis pie, and I’m exited to do all the work next time. Today on the other hand, I’m actually making a dessert pie, which I have never done before. I am actually cheating a littlest today too, but if it’s a quick and easy way to make dessert pies I want to recommend things like that to you guys too. I mean, not everyone has time to make a three level cake with frosting. So next weeks recipe is for you that does not have a lot of extra time on their hands. 

I hope all of you will have an amazing Sunday! And what do you think about pies, and the thought of cheating a little?? 

Del

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *