Mini Pavlova with Lemon Curd

Søndag? Er det virkelig søndag allerede? Herlighet denne uken har bare fløyet av gårde og jeg vet ikke helt om jeg er klar for det. Men det får jeg bare være, for nå går vi mot slutten av uken, og det er ikke mye jeg kan gjøre med det. Mathias er i dette øyeblikk på flyet mot Tønsberg. Jeg reiser nok ikke før fredag eller Søndag neste uke, men han hadde et møte i Tønsberg i morgen så måtte reise ned til det. Ikke at det gjør noe, for jeg har så mye filming og bilder jeg må ta denne uken at jeg ikke helt vet hvor jeg skal starte. Jeg skal nemlig filme mange videoer til dere, slik at jeg hvertfall har de for Juni klare før jeg reiser sørover. Det er litt fordi når jeg er i Tønsberg eller på diverse ferier har jeg kun Ipaden min som redigeringsverktøy, og det vil jeg bruke minst mulig. Så da er det bare å filme og redigere i vei, mens jeg enda har tilgang til iMacen.


Sunday? Is it really Sunday already?! This week has went by so fast, and I’m actually not sure if I’m ready for this week to be over already. But I guess I just should be, cause there is not much I could do about it, is there? Right in this moment Mathias is on his way to Tønsberg, our hometown. Me myself, I’m not traveling south until Friday or Sunday, I’m not quite sure yet. But during the week I’m filming a lot of videos for you guys, so I have a lot to do, so I could not travel south already today.   Men det er jo ikke det dette innlegget skal dreie seg om. Det er jo søndag, og selv om det er sommer betyr det matinnlegg. Og i dag er det pavlova med lemon curd, pasjonsfrukt og bringebær. Det var så godt, og om du er glad i sitron terte, da kommer denne helt klart til å slå an. Og når jeg lagde pavlovaene i slike porsjonskaker, så ble det ikke for mye heller, så for meg var det perfekt. Også er det jo litt morro med egne porsjonskaker innimellom også!


But that’s not what this post is about is it? No, it’s Sunday, and as you know,, that means another recipe for you guys! Today I want to introduce you to Pavlova with Lemon Curd, passion fruit, and raspberries. These portion cakes was so amazing and if you like lemon tarts, then you will absolutely love these. 

Dette trenger du: Marengs bunnen

 • 2 eggehviter
 • ¼ ts bakepulver
 • 1 ½ dl sukker

Lemon Curd:

 • 2 ½ eggeplomme
 • 60 g sukker
 • Saften av 1 ½ sitron
 • 75 g smør

Pynt:

 • Pasjonsfrukt
 • Bringebær
 • 3 dl pisket krem

You’ll need: Maringue base

 • 2 eggwhites
 • ¼ teaspoon bakingsoda
 • 1 ½ dl sugar

Lemon curd:

 • 2 ½ egg yolk
 • 60 g sugar
 • The juice of 1 ½ lemon
 • 75 g butter

Decorations:

 • passionfruit
 • raspberries
 • 3 dl whipped cream

Fremgangsmåte:

 1. Pisk eggehvitene stive, bland deretter inn bakepulver og sukker. Pisk til eggeblandingen danner topper og ikke detter ut av bollen om du holder den opp ned.
 2. Ha marengsen i sprøyteposer og sprøyt ut kaker i de størrelsene du ønsker på et stekebrett med bakepapir på. Stek deretter marengsen i 10 minutter på 150 grader, før du setter ned temperaturen og steker de på 120 grader i ca. 50 minutter.
 3. Pisk eggeplommene og sukker i en kjele, tilsett sitronsaft og varm opp på svak varme til det tykner. (Dette kan ta litt tid) Og husk at du må røre hele tiden! Sett kjelen til side og rør inn smøret. Avkjøl.
 4. Pisk 3 dl kremfløte med 3 spiseskjeer sukker. Når kremen er ferdig og alt annet også er klart er det bare å spre litt krem utover marengsen, ha lemon curden oppå der før du pynter med pasjonsfrukt og bringebær.
 5. Til slutt er det bare å nyte en deilig og frisk sommerkake!

How to:

 1. Whip the egg whites stiff, and ad the baking soda and the sugar. Whip this until the egg mixture is stiff and does not fall out of the boal when holding ut upside down. 
 2. Have the meringue in a piping bag, and pipe the meringue out in round portion cakes. Then put them in the oven for 10 minutes at 150 degrees, and then have it in the oven for around 50 minutes at 120 degrees.
 3. Whip the egg yolks and the sugar in a saucepan, and ad the Lemon juice and warm that up on a lov heat until it gets thicker. (This can take some time) And remember so stir constantly. Then take the saucepan to the side and mix in the butter before you cool it down. 
 4. Then make 3 dl of whipped cream with 3 tablespoons of sugar. When the cream is whipped, place it on each of the cakes, before you ad the lemon curd and the decorations. 
 5. And then, last but not least; ENJOY! 

Og det var det! Jeg vil absolutt anbefale å lage disse en helg det er nydelig vær ute og du kan sitte i solveggen mens du nyter denne kaken. Ahh, det fristet nå for å si det sånn, men solen begynner desverre å gå bak noen skyer her. Så dagens solstråler begynner nok å gå mot en slutt. Men fy søren så effektiv jeg har vært i dag også! Jeg har rydda så og si hele leiligheten, jeg har satt på tre klesvasker hittil, ryddet og vasket kjøkkenet og laget horn slik at jeg har litt god og sunn mat denne uken. Jeg lagde denne gangen horn på en blanding av grovt og fint mel, så det ble hakket bedre enn kun på fint mel. Og nå når dette innlegget er ferdig skal jeg nok sette på enda en klesvask og skrive et par innlegg eller hvertfall planlegge den kommende uken. Uansett så tror jeg det kommer til å bli en fin avslutning på uken.

Fristet dette noe særlig? Hva er din absolutte favoritt kake? 


And that’s it! I will absolutely recommend you to make these when the weather is nice outside so that you can enjoy this cake while soaking up some sunshine. Ahh, that sounded tempting, but sadly the sun is beginning to hide behind some clouds. So I think todays sun hours are used up for now, but that’s okey, cause I have been so efficient today that I almost can’t believe it myself. I have tidied and cleaned almost the whole appartement, I have put on 3 washes, tidied and cleaned the kitchen and I also baked THESE again so that I can have them fresh every morning the next week. The perfect ending to the week if you ask me. 

Does this look tempting? And what is your absolute favorite cake? 

Del

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *