Easy & Healthy Snacks!

Jeg fortalte dere jo tidligere i uken at jeg forrige søndag hadde et breakdown som forandret livsstilen min plutselig, og da veldig drastisk. Jeg begynte å trene hver dag, utenom en hviledag på fredag, og jeg begynte å spise mye sunnere. Men jeg er en person som er glad i søtsaker, og var ikke helt klar for å gi dette opp. Og det skal jeg ikke heller, jeg lar meg selv kose meg med kake, is eller godteri en gang i blant, men ikke flere ganger i uken. Ikke at vi gjorde det, men det var litt sånn det føltes mot slutten. Så da når jeg hadde denne healthweeken så måtte jeg finne en løsning på sunne, men søte snacks som jeg visste jeg kom til å like, og jeg kom frem til to ting som jeg skal dele oppskriften på med dere i dette innlegget.


I told you guys earlier this week that on Sunday I had a mental breakdown which changed my lifestyle quite suddenly. I started to exercise every day, except from a rest day on friday, and I’ve also started to eat much healthier. But I am a person that love my sweets, and I’m not ready to give them up quite yet. And I’m not going to either, I am going to enjoy sweets and cakes and so on, but not several times a week. Not that we did that from before, but it kind of felt like it sometimes. But noe on this health week I had to find another solution, and what I found was the recipes for two healthy and easy snacks. And I thought I could share the recipe with you guys today! 

Jeg lagde hjemmelaget Jordbærsorbet, og tørkede mango striper. Ahh, jeg husker på barneskolen så var slike mangostriper populært en periode, og jeg syntes det var såå godt. Men desverre så inneholder mye tørket frukt like mye sukker som godteri. Ikke alt så klart, men noe. Det var da jeg fant ut at jeg har jo mye mer kontroll om jeg faktisk lager dem selv, og det er virkelig det enkleste i verden å lage. (Du kan se fremgangsmåten i videoen lenger ned)

Det eneste du trenger er:

  • Mango

I made homemade Strawberry Sorbet, and dried mango strips. I remember a time at school when I was much younger, mango strips were so popular, and I remembered I loved it. But sadly a lot of dried fruit contains a lot of sugar, almost as much as different sweet now and again. So I found out that making my own I would be sure that everything would be all natural! And they were SO easy to make! (You can watch how I made them in the video further down in this post)

You’ll need: 

  • a Mango

Jordbær sorbet er noe jeg aldri hadde smakt før, men jeg har spist mye bringebær sorbet etter at jeg fikk laktose allergi. Men nå fant jeg en oppskrift på Pinterest hvor jeg kunne prøve meg på min egen jordbær sorbet, og hvorfor ikke prøve det? (Denne fremgangsmåten vises også i videoen lenger ned)

Dette trenger du:

  • 800 g frossne jordbær
  • 3 ss honning
  • 250 g youghurt naturell (jeg brukte laktosefri)
  • 1 ½ ss sitron saft

I had actually never tasted Strawberry sorbet before, I have eaten a lot of raspberry sorbet, but not Strawberry. So when I found the recipe, I knew I just had to try it out! I found the recipe on pinterest, and why not try some recipes from there now and again? (You’ll find out how I made this in the video further down too.)

You’ll need: 

  • 800 g frozen strawberries
  • 3 tablespoons Honey
  • 250 g natural youghurt
  • 1 ½ tablespoon lemon juice

Grunnen til at jeg valgte å vise dere fremgangsmåten i video denne ganger er; nr. 1. Det er gøy med litt forandring, og nr. 2. Det var lettere å bare vise hvor enkelt det er enn å måtte forklare. Da kan det fort virke mer avansert enn det det egentlig er. Det som er veldig greit med mango stripsene – de lager seg så og si selv, og når det kommer til sorbeen, så tar det ikke mer enn 5 minutter å lage, så har du en deilig sorbetis! Jeg liker best å nyte den med en gang den er ferdig, men det er kanskje meg? Når den har stått i fryseren så tar det en stund før den er klar for å spises btw. Så om du skal ha den i noe selskap eller lignende så ville jeg tatt den ut i god tid først, ikke bare 5 minutter før den skal spises.

Så dette fristende ut? Og er dette noe du kunne tenke deg å prøve ut? 


The reasons I wanted to show you how I made these recipes in a video is; 1. It’s fun with some change now and again, and 2. It was just easier to show in a video, than explain everything. Then it might have seemed a little mot complicated than it actually is. The mango strips, are practically making it’s self, and the sorbet does not take more than 5 minutes to mix together! I actually like to enjoy the sorbet right away after I have made it, but that’s me! But remember to take this out of the freezer in good time before you’re going to enjoy it. It takes quite some time before it’s ready to eat. So if you’re going to have it as a dessert at a dinner party, I would not recommend you to wait until 5 minutes before you’re going to eat it. It need quite some more time than that! 

Does any of this look tempting at all? And is it something that you would want to try out during the summer? 

Del

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *