Ovnsbakt laks på en seng av ris

GOOOD morgen alle sammen!

I dag er jeg tilbake med en oppskrift som er perfekt å starte den nye uken med. Dette har vært vår favoritt middag de siste to ukene, og vi prøver oss stadig på nye varianter med forskjellige grønnsaker. Det er en enkel middag som lager seg mye selv, og ikke minst så er den innmari god og sunn. Du får i deg rikelig med grønnsaker, og omega 3 fra fisken. Det er sikkert godt med andre typer fisk enn laks, men vi er to mennesker som elsker laks, så det skal litt til før vi bytter ut den.

     Du trenger:

 1. Diverse Grønnsaker
  (vi liker å bruke gulrøtter, brokkoli, squash og purre.)
 2.  Fiske filet av ditt ønske
 3. Smør og olje
 4. Ris

    Fremgangsmåte:

 1. Kutt opp dine valgte grønnsaker, før du legger dem oppå fisken som ligger på aliminiumsfolie.
 2. Ha en god smørklatt oppå, + litt solsikkeolje, dette kommer til å gi ekstra god smak på fisken, pluss at man får litt kraft på denne måten.
 3. Krydre fisk med salt og pepper etter eget ønske.
 4. Deretter pakker du inn fisken og grønnsakene i folien, og setter den i ovnen på 200 grader i 15-20 minutter. 
 5. Kok opp risen slik at den er ferdig når fisken er ferdig, og voila, du har en helt himmelsk og enkel middag ferdig!

Det ser kanskje ikke sånn super himmelsk ut, men jeg lover deg. Det er så godt! Og med den kraften som er sammen med grønnsakene og fisken er hele prikken over i’en. Også er det noe med hvor sprø grønnsakene fortsatt er når de kommer ut av ovnen. Ikke super myke, men heller ikke rå. For meg er det den perfekte middagsretten når jeg vil ha noe sunt som jeg også syntes er super godt!

Det er en mektig rett, og enda så godt jeg syntes det er, så er det desverre sjeldent at jeg klarer å spise opp alt. Nå har vi hatt denne middag en gang hver uke de siste ukene, så spørs om ikke vi må ta en liten pause fra den slik at vi ikke går lei. Men da får vi jo bare prøve oss på andre fiskemiddager, det er jo slik vi fant DENNE fiskemiddagen som vi hadde hekta på for en stund tilbake! Men hvis du vil ha noen andre middagsforslag til uken, men ikke er så glad i fisk, så kan du jo sjekke ut de andre oppskriftene jeg har lagt ut HER. Der kan du finne pastaform med kylling, pai, mm.

Så håper jeg dere hvertfall har funnet noe inspirasjon for middager til uken. Det er noen ganger lett å gå i den samme fella med de samme middagene, så det er jo greit at noen kommer med litt ny inspirasjon innimellom. Jeg syntes hvertfall det er utrolig greit når jeg begynner å bli litt matlei på middagsfronten. Men nå sier jeg takk for meg, for jeg vil ut i det nydelige været, gå en tur på bakklandet og kose meg i sola med min kjære. Så vi snakkes mer i morgen, og fy søren som jeg gleder meg til å starte på en ny og forhåpentligvis mye bedre uke!

Ha en strålende dag! Og hvordan er din favoritt fiskemiddag? Kom gjerne med tips tilbake til meg! 

Del

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *