Chocolate heaven

Good søndag alle sammen! Fy søren for en perfekt kveld jeg hadde i går. Mathias var ute med noen kompiser og jeg tok sjansen med en gang, satte meg godt til rette med sushi, Gin&Tonic, og the Kardashians på tv2 Sumo. Jepp, en skikkelig guilty pleasure kveld, og gjett hva? Jeg storkoste meg! Tror jeg selv satt oppe til nærmere kl. 2 fordi jeg koste meg så i mitt eget selskap. Ahh, det er deilig med slike kvelder innimellom altså! Men i dag er det tilbake til virkeligheten, og når jeg sier det, så mener jeg tilbake til skolearbeidet. Jeg har vært for sløv de siste dagene, og det er noe som må tas igjen. Har helt klart ikke tid til å drøye ting nå. Vi er i Oktober, og allerede første uken i November kan eksamnene starte. Så det blir bare å jobbe på de neste ukene/månedene!

Men selv om skole skal prioriteres betyr ikke det at bloggen blir glemt! Helt klart ikke, man trenger jo en pause fra skole, og da er generelt youtube og bloggen gode distraksjoner. Men i dag tenkte jeg å dele med dere oppskriften på en super enkel, men likevell helt himmelsk sjokolade mousse. Jeg lagde denne på fredag og hadde egentlig tenkt til å dele et annet oppskriftsinnlegg med dere i dag, men jeg måtte bare dele denne med dere så fort som mulig! Moussen er kremete, men samtidig utrolig luftig. Det er den perfekte konsistensen og ikke minst smaken da jeg ikke brukte for mørk kokesjokolade.

     Du trenger:

 • ♡ 200 g kokesjokolade
 • ♡ 4 egg
 • ♡ 3 dl kremfløte
 • ♡ vaniljesukker

 

      Fremgangsmåte:

 1. Knekk opp sjokolade platene og ha dem i en bolle som er satt over et vannbad. (altså en kjele med kokende vann.)
 2. Skill eggeplommer og eggehvitene i to forskjellige skåler.
 3. Ta bollen med sjokoladen, som er fullstendig smeltet, og rør inn en og en eggeplomme. NB! Viktig at sjokoladen ikke er for varm.
 4. Pisk deretter fløte og vaniljesukkeret til en krem og bland den inn i sjokoladeblandingen når den er ferdig.
 5. Til slutt pisker du eggehvitene stive og vender det inn i sjokoladeblandingen. Ikke rør for hard, da rører du ut lufta.
 6. Så er det bare å fordele moussen i porsjonsformer og sette dem kjølig i kjøleskapet. De burde hvertfall stå 1-2 timer før servering.
 7. I noen av dem hadde jeg også ekstra sjokolade biter i, men det er noe du bare kan røre inn om ønskelig.

Mathias presterte til og med å si at disse var bedre enn ferdigposene man kan kjøpe på butikken. Haha, jeg vet ikke om det var et kompliment eller ikke, men jeg tar det! At noe er det beste han er smakt, burde jo være det. Gøy var det hvertfall, og han fikk et ganske så stort smil tilbake etter han sa det! Vi har fortsatt litt igjen for det ble litt mousse ut av denne røra, så om dere bare er to stk, anbefaler jeg kanskje og halvere ingrediensene. Det burde bli mer en nok. Men nå er vi såpass heldige at vi får kose oss med dessert i kveld også da, så vi skal absolutt ikke klage!

Ser dette fristende ut? Og har du noen gang prøvd å lage sjokolade mousse? 

Del

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *