Perfect start to the day

 

God Søndag alle sammen!

 

Flere enn meg som hadde glemt at klokka skulle stilles i dag, og ikke skjønte noe når klokka på mobilen ikke lenger stemte med klokka på armen? Haha, tok litt tid før den lyspæra lyste for å si det sånn. Men det er bare morro, og snakk om morro så hadde jeg en helt fantastisk dag sammen med min kjære i går! Vi hadde nemlig 6 års jubileum, og hele dagen gikk av til kun oss to, og jeg kunne ikke bedt om en bedre dag. Vi drøyan lenge på senga på hver vår mobil (jepp, veldig sosialt, men deilig å slappe av sammen på den måten innimellom og!), før vi koste oss med deilige rundstykker til frokost. Også tilbragte vi en del timer i byen hvor jeg fikk sjekket ut både zara og andre butikker jeg ikke har vært i på en stund. Men å gå i byen på en lørdag er som å be om og ikke finne noe. For mange mennesker!!

 

Mathias spanderte også sushi lunsj på oss før vi “shoppet” litt videre. Men når klokken begynte å nærme seg 18 tiden var det på tide å gå hjem og slappe av før middagsreservasjonen vår på Olivia kl 21. Da ble det avslappning på sofaen med serien Limitless, hvis dere ikke har sett den må dere bare teste den ut! Så bra! Også avsluttet vi en herlig middag på solsiden før det var hjem og kose oss med skravling og et glass vin. Ahh, perfekt jubileums dag spør du meg!

 

Jeg fikk også en gave som jeg hadde ønsket meg super lenge, men den viser jeg dere i et annet innlegg til uken!

Du trenger:

 • 6 dl melk
 • 1 pk gjær
 • 1 ts salt
 • ½ dl olje
 • 4 dl sammalt hvete, grov
 • 3 dl havregryn
 • 9 dl hvetemel

Fremgangsmåte:

 1. Ha alle de tørre ingrediensene i en bolle og bland dette godt sammen slik at gjæren er godt fordelt.
 2. Varm opp melken til 37 grader og tilsett den og oljen til de tørre ingrediensene.
 3. Når deigen har en fin og fortsatt litt klissete konsistens – dekk bollen til med plast og et kjøkkenhåndkle fr du lar den stå og heve i 40 minutter.
 4. Deretter er det å kna deigen litt og trill den til en avlang pølse. Del pølsen i like store deler, trill dem til glatte rundstykker og plasser dem på et stekebrett med bakepapir på. Dekk dem deretter til med kjøkkenhåndkle igjen og la dem heve i ca. 30minutter.
 5. Sett ovnen på 220 grader.
 6. Så er det bare å pensle dem med litt melk, og sette de i ovnen i ca. 10 minutter.
 7. Avkjøl dem på en rist og nyt dem mens de fortsatt er lunkne. Da er de helt himmelske!

Og siden vi startet gårsdagen med noen herlige rundstykker tenkte jeg at jeg kunne dele oppskriften på dem i dagens innlegg. De er nemlig så luftige og gode at jeg har virkelig fått hekta. Hvorfor har jeg ikke gjort dette før? Det blir helt klart mer av slik bakst her i huset fremover. Det er jo så enkelt å slenge sammen, og de lager seg jo selv under all den hevingen. Og hvor greit er det ikke å slenge sammen denne deigen rett etter frokost, så har du nystekte rundstykker klare til det er på tide med lunsj igjen. Perfekt spør du meg!

Men nei, nå kaller skolebøkene på meg, også har jeg litt annet bloggarbeid å ta igjen i dag, så jeg må nesten runde av nå. Jeg håper dere alle har hatt en fantastisk helg og at dere nyter denne søndagen til dens fulle potensiale! Det skal jeg selv om jeg har litt på to-do lista mi. Det går nemlig an å nyte søndagen sin fordet har jeg finni ut!

Baker du rundstykker og brød selv, eller er du også en som fort kan kjøpe ferdig i butikken? #skyldig

Del

2 Kommentarer

 1. Linnea
  29. oktober 2017 / 17:16

  Hørtes ut som en kjempe fin dag! 🙂

  • Helene Lekven
   Forfatter
   29. oktober 2017 / 17:24

   Det var det så absolutt ☺️

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *