Rise & Shine, People!

De som kjenner meg godt vet at jeg er et B-menneske uten like. Jeg elsker å sove og jeg trenger å sove. Jeg er ufattelig avhengig av å ha nok søvn, men samtidig har jeg sjeldent lyst til å sove bort store deler av formiddagene mine. Derfor tenkte jeg at i dag skal jeg dele med dere mine beste tips til å gjøre morgenen mer tolerabel, og ikke minst slik at du får startet den på en god måte uansett humør!

 

Mine 6 tips for en bedre morgen:

  • Vær forberedt. Forberedt på hva? Jo, vær forberedt på hva du skal den neste morgenen når du legger deg i senga om kvelden. Hva er planen? Opp tidlig? Hva skal du ha til frokost? Hva må du gjøre før du skal avgårde? Tenk gjennom planene for den neste dagen, og så fort du har gjort det er du og kroppen din innstilt på hva som faktisk skal skje. Og det kan faktisk gjøre det lettere å stå opp.

 

  • Legg vekk mobilen. Jeg vet, jeg er en av de som er ubeskrivelig dårlig på akkurat dette punktet, og jeg vet det så alt for godt selv. Den er vekkerklokka mi, og det er så lett å ligge på den med en gang man har skrudd den av, istedet for å hoppe ut av den varme og behagelige senga med en gang. Det er jo klart det er mer fristende å unne seg de ekstra minuttene i senga på mobilen hvor du fortsatt kan være varm og ligge behagelig. Men det kan fort bli til at man ligger hakket for lenge. Plutselig er det gått en halvtime, en time, om ikke mer, og du har ikke rørt deg av flekken. Alle de minuttene du kunnet fått ut av dagen har du sløst bort på å ligge på mobilen fordi du ikke ville forlate senga. Lov innimellom, men ikke hver dag. Så jeg anbefaler å stå opp med en gang vekkerklokka ringer og ikke gi deg selv noe annet alternativ en gang!

 

  • Re opp senga. Denne virker kanskje teit og ikke helt nødvendig, men den gir så mye mer enn du aner. Det å re opp senga på morgenen gjør hvertfall mye med humøret mitt, ikke bare på morgenen, men også resten av dagen. Ved å gjøre det så tidlig som mulig får du allerede en ting krysset av to-do lista, og det gir deg en følelse av mestring. Og på grunn av denne følelsen føler du at du kan meste denne dagen mye bedre. Tull sier du kanskje, men jeg lover deg, det funker!

 

 

  • Beveg kroppen din. Og da mener jeg ikke nødvendigvis at du trenger å dra på treningssenteret hver morgen. Før du går i dusjen kan du kle på deg og ta deg en frisk tur ute i nabolaget, eller tøy litt på baderomsgulvet. Et eller annet, bare du får beveg kroppen litt og får satt igang systemet, så får du en så mye bedre start, for du får rett og slett igang kroppen, og forbreder den på dagen den har i vente.

 

  • Ha noen go-to antrekk til dager du “ikke har noe å ha på”. Jeg har alltid noen antrekk jeg strekker meg etter på de dagene hvor jeg kjenner jeg ikke orker å styre på med hva jeg skal ha på meg, eller de dagene jeg føler jeg ikke eier et eneste fint plagg. Jeg gjør jo det, men de dagene er det ingen som får meg til å innse noe annet. Og da er det greit å ha noen go-to antrekk. Antrekk du vet du liker og føler deg komfortabel i uansett. Mitt go-to antrekk er jeans og en deilig strikkagenser. Det slår aldri feil. Det er kanskje ikke alltid det mest attraktive, men jeg syntes det funker.

 

  • Spilleliste med go-musikk som får frem smilet. Jeg har også en spilleliste som jeg spiller av de morgenene som er ekstra tunge. Er det enda mer tungt enn vanlig å stå opp av senga? Er det vanskeligere å presse frem et smil? Finn frem go-lista og spill den av fra høytalerne du har tilgjengelig, eller bare rett fra mobilen. Dette trikset er det jeg bruker når jeg egentlig ikke har lyst til å gjøre noen ting. Jeg kan ha kommet meg opp, og enda jeg har gjort alt det andre, så kan jeg ha en dårlig og en veldig lite produktiv morgen. Men så fort jeg setter på go-lista så får jeg energinivået enda høyere og jeg får gjort ting, pluss at humøret stiger hvertfall 10 hakk.

Men det er mine 6 tips til å få en bedre morgen. Jeg har prøvd mye forskjellig, men det er disse 6 jeg har sett har gjort størst forandring når det kommer til hvordan jeg starter dagene mine. De gjør at jeg kan styre litt selv hvordan jeg vil at dagene mine skal bli, og den kontrollen, den liker jeg! Noen ganger må jeg selvfølgelig lytte litt til kroppen og hva den trenger, og jeg er jo såpass heldig at jeg studerer mye hjemme, så sover jeg litt lenger en dag er ikke det krise. Men jeg liker absolutt å komme meg opp til en god tid, få en god start på dagen og ikke minst gjøre slik at resten av den blir best mulig. Dette føler jeg ikke alltid er like lett om man står opp mye seinere, men disse tipsene funker da også, det kan jeg skrive under på!

Hva syntes du om tipsene? Har du evt noen andre tips jeg burde prøve ut selv? 

Del

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *