Mine favoritt oppskrifter: Kaker

God morgen og god søndag! Nok en uke er snart over, og denne uken har jeg egentlig ikke en ny oppskrift å dele med dere. Det er fordi jeg rett og slett ikke har rukket å finne på noe for dere. Men det betyr ikke at jeg ikke kan inspirere dere til å bake uansett! Jeg tenkte jeg nemlig da kunne dele med dere mine favoritt oppskrifter når det kommer til kaker.

Er det en ting jeg elsker så er det kaker og diverse gjærbakster. Jeg kan ta det over smågodt og sjokolade hver gang om jeg har alternativet. Gi meg gjærbakst så er jeg fornøyd for helgen jeg altså! Og dermed passer det seg jo å starte med den første kaken:

 

Nr. 1 – Skillingsbollekake

Denne er en favoritt uten like. Det var ikke snakk om at jeg kunne lage dette innlegget uten å inkludere denne. Min absolutte favoritt gjærbakst er nemlig kanelboller, og da kan dere tro denne kaka er en innertier! Den er fantastisk fuktig med god smak av sukker og kanel. Den blir bare bedre og bedre, og det tar noen dager før den blir tørr. Men ikke at jeg har prøvd å se hvor lang tid det tar. Den er nemlig borte en god stund før den tid kommer, hvertfall om den finnes her i huset.

Er du glad i skillingsboller og har lyst til å prøve en litt ny vri, så anbefaler jeg absolutt å prøve ut denne!

Du finner oppskriften HER.

 

 

Nr. 2 – Mormors langpannekake

Denne er ganske kjær og nær mitt kake hjertet, og det har den alltid vært. Det er nemlig denne kaken mormor alltid lagde, før hun døde da jeg var mindre. Så nesten hver gang det er store familiesammenkomster på mamma sin side er det som regel hvertfall denne som er en av kakene på bordet. Og i og med at den har en så spesiell plass i hjertet mitt, så måtte den jo komme med i dette innlegget. Den er jo i tillegg super god, og den sjokolade toppingen, om jeg kan kalle det det. Den er sååå god, den gjør virkelig hele kaken!

Kaken passer store og små og er en fast slager i barneselskap, det var den hvertfall mens jeg vokste opp.

Oppskriften finner du HER.

 

 

Nr. 3 – Pavlova

Denne kaken har ikke vært en favoritt sånn alt for lenge. Mye fordi jeg faktisk aldri hadde smakt det før jeg ble sammen med Mathias. Moren hans lager utrolig gode pavlovaer, og det er så og si alltid å få når det er familiebursdager. Det skal jeg ikke klage på i det hele tatt. Den absolutte favoritten er jo den originale med masse jordbær, blåbær og bringebær på toppen, men jeg syntes det er gøy med litt andre varianter innimellom også. Og i våres prøvde jeg meg på en ny, litt syrligere vri, og jeg syntes det passa så godt sammen med alt det søte.

En super enkel kake å slenge sammen, men også utrolig frisk og god.

Oppskriften finner du HER.

 

 

Og der har dere mine tre absolutte favoritt kaker. Jeg gleder meg til å begynne på julebaksten jeg nå. Eller, skal ærlig innrømme at jeg startet sakte, men sikkert i går kveld. Jeg kan kaaanskje ha laget et julebrød… Men i mitt forsvar så hadde jeg aldri laget det før, og jeg visste ikke om det ville gå med en gang eller ikke. Så fant ut at jeg fikk prøve allerede nå, slik at jeg ikke må stresse med alt nærmere jul og oppi den siste eksamen min!

Uansett så håper jeg dere alle får en super Søndag, og at kanskje noen av dere ble litt inspirert til litt søndagsbaking? Det håper jeg da, for disse kakene.. Det er en grunn til at de er blant topp 3 for å si det sånn!

Ha en fantastisk søndag! Har du funnet på noe spennende denne helgen? 

Del

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *