Homemade temptations!

God morgen og god søndag! Fy søren for en helg jeg har hatt. Jeg har kost meg så mye sammen med lillesøsteren min og sammen med Mathias. Vi har vært på shopping, hatt rolige dager hjemme med pynting av pepperkakehus, vi har vært på julekonsert og julemarked, og virkelig storkost oss. Og ja jeg har vlogget hele helgen! Den første vloggen finner du HER, og inneholder torsdag og fredag. I morgen kommer vloggen som inneholder lørdag og søndag, så det er bare å glede seg! Vi har også gått og knasket på noen ganske så gode karameller gjennom helgen, og Mathias har tydelig fått seg en ny favoritt blant julebaksten min hittil.

For en ukes tide siden prøvde jeg meg på karameller igjen, og første forsøk var nok ikke så vellykket. Jeg kokte det langt i fra lenge nok, og å kutte i karamellen var det ikke snakk om at jeg fikk til. Men andre forsøk gikk det litt mer min vei. Og jeg tenkte dermed at jeg skulle dele med dere mine beste tips til og faktisk få det til og funke, uten sukkertermometer, og dele oppskriften jeg brukte. Jeg tenker å lage enda en runde til sånn at jeg kan ha med til både foreldrene mine og Mathias sine til jul. Og kanskje til litt annen familie, vi får se hva jeg rekker! Men det blir helt klart ikke siste runden.

Du trenger:

 • 3 dl Fløte
 • 2 dl sukker
 • 1 dl lys sirup
 • 100 g myk margarin

 

 

Fremgangsmåte:

 1. Ha fløte, sukker og sirup i en kjele og kok opp på lav til middels varme.
 2. La det stå på i ca en halvtime, og rør godt hele tiden.
 3. Når karamellen er blitt tjukk nok, vanligvis nøyaktig rundt en halvtime, har du oppi terningene av smør og rører dette ut til alt er smeltet og godt blandet.
 4. Ha bakepapir i en ildfast form eller noe liknende. Hell karamellen over bakepapiret, slik at den kan stivne i den. La det avkjøle seg litt på benken før du setter den i kjøleskapet.
 5. Den er klar til å kuttes etter 3-4 timer, men gjør absolutt ingen ting som du lar dem stå og sette seg over natta.
 6. Deretter er det bare å kutte de opp i biter og pakke hver bit inn i litt bakepapir.
 7. Oppbevar dem i kjøleskapet for at de skal holde seg lengst mulig.

Og med det har du en super enkel karamell oppskrift som jeg garanterer vil falle i smak hos de aller fleste som liker karamell. Den er kremete, myk og smelter på tungen. Perfekt, spør du meg! Og trikset er og faktisk koke det til du har stått rundt en halvtime. Det er da du får den litt fastere karamellen uten at det blir hard. Står du og koker kortere, som jeg gjorde første gangen risikerer du og måtte kaste alt sammen, og det er litt kjedelig.. Så stå rundt en halvtime, og ta det litt på følelsen også, så tror jeg det vil gå så bra!

Masse lykke til! Og hvis du prøver deg på disse vil jeg gjerne høre hvordan det gikk, og hva du syntes om dem! 

Del

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *