Oppskrift: Lussekatter

God onsdag og god Lucia! Jeg kommer virkelig ikke over at i dag er jeg ferdig med alle eksamenene mine. Jeg har helt fri frem til uti Februar!! Ubeskrivelig deilig er det, og ikke minst så er jeg ganske så stolt av meg selv når det kommer til resultatene jeg har fått dette halvåret. Og dermed feirer vi i dag med noen deilige lussekatter, er jo tross alt luciadagen i dag. Da jeg var mindre var jeg ikke så stor fan av disse, men de har virkelig vokst på meg de siste årene, og det er for å være ærlig ikke første gang vi har lussekatter i år. Jeg lagde nemlig disse dere ser på bildene den 24 november, men vi har dem i dag og, det kan jeg skrive under på!

Du trenger:

Ca. 1 kg Hvetemel

2 dl Sukker

 2 ts Kardemomme

2 egg

ca. 1 ts Salt

1 ts Gurkemeie

200 g Romtemperert smør

5 dl Melk

50 g Gjær

Fremgangsmåte:

  1. Del smøret i terninger, og sett det til side slik at det blir romtemperert
  2. Ha alle de tørre ingrediensene i en bolle (utenom gurkemeien), inkludert gjæren om du bruker tørrgjær.
  3. Varm opp melken til rundt 37 grader, ha Guerkemeien i melkeblandingen og bland dette godt ut. Deretter tilsetter du melken til de tørre ingrediensene før du også tilsette eggene.
  4. Når deigen er eltet fin og den slipper bollen, elter du inn det romtempererte smøret
  5. Når den er ferdig dekk bollen med plast og la deigen heve et lunt sted.
  6. Når den er ferdig hevet triller du ut tynne pølser og ruller dem sammen til diverse former.
  7. La dem heve litt på brettet før du pensler dem med et pisket egg og setter dem i ovnen på 225 grader i ca 8-10 minutter.
  8. Og så er det bare å nyte dem! De er virkelig helt fantastiske. Har ikke smakt en bedre oppskrift faktisk.

«Svart senker natten seg
I stall og stue
Solen har gått sin vei,
Skyggene truer
Inn i vårt mørke hus
Stiger med tente lys,
Santa Lucia, Santa Lucia

Natten er mørk og stum
Med ett det suser
I alle tyste rom
Som vingene bruser
Se, på vår terskel står
Hvitkledd med lys i hår
Santa Lucia, Santa Lucia»

I morgen feirer vi litt videre for da får jeg nemlig besøk av mine kjære venninner Elinor og Linn. Det er julegrøt som står på planen og jeg gleder meg like mye som jeg alltid gjør når jeg får arrangere slike små begivenheter for venner. Og det er spesielt deilig i dag når jeg kan slappe helt og holdent av og vite at jeg er ferdig med skole. Også kan jeg endelig holde fokus på blogg og YouTube så mye jeg bare vil, uten å ha i bakhodet at jeg burde jobbe med skole. Dere aner ikke hvor befriende det er! Men nok snakk om det, dere er kanskje passe lei av skole og eksamens snakk, så nå er det rent juleinnhold fremover, og jeg gleder meg!

Hva syntes du om lussekatter? Har du planer om å lage dem i dag? 

Del

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *