Made with Love…

Nå begynner det å nærme seg hjemturen vår med stormskritt, og jeg kjenner jeg jobber med å få alt av planer på plass før den tid kommer. I dag står trening, en liten bytur (må ordne siste detalj til en gave), og enda litt mer sjokolade laging. Jepp, du leste riktig. Sjokolade laging. Her om dagen når jeg lagde en ny runde med karameller som skulle bli julegave til Elinor og Linn, kom jeg på at jeg hadde noen sjokoladeformer (HER) i den ene bakeskuffen min. Jepp, jeg har flere.. Men hvertfall så slo det meg at jeg kunne jo lage sjokolade med karamell inni. Og i går stod jeg på kjøkkenet og lekte meg litt med akkurat det.

 

 

Karamellen hadde stivnet over natten, og det var bare å sette i gang med å smelte sjokoladen. For nei, jeg gjorde det ikke helt fra bunn av. Jeg smeltet noen striper med sjokolade, og brukte en t-skje for å få sjokoladen oppi formene og for å dekke sidene og bunn med et tynt lag. Så satte jeg brettet i kjøleskapet for at sjokoladen skulle stivne litt. Dette tok ikke lang tid i og med at det er såpass tynt lag. Så er det bare å kutte av litt karamell som er laget dagen før, og fylle store deler av formene med den. Ikke for mye, skal tross alt ha sjokolade oppå dette igjen slik at det faktisk blir en sjokoladebit. Du kan også se fremgangsmåten steg for steg i DENNE vloggen.

Jeg må si jeg ble ganske imponert over meg selv, og det gikk supert fra første stund. Det hadde jeg ikke trodd! De falt også i smak både hos Mathias, som var redd jeg skulle gi bort alle, men også hos Elinor! Jeg stakk nemlig innom dem seint i går kveld og leverte gavene, mye fordi jeg visste de begge har eksamener de neste dagene, så de skulle få noe ekstra å kose seg med. Men jeg har fått klar beskjed om at dette må jeg lage mer av slik at vi kan ta det med hjem til familiene våre. Da kan vi si at det var en slager! Haha, så blir nok stående på kjøkkenet med dette i dag også tenker jeg, hvis ikke MÅ jeg gjøre det i morgen.

 

There is nothing better than chocolate.. unless it’s chocolate with caramel!

Men hvis du har lyst til å prøve deg på det samme, så finner du oppskriften på karamellen HER. Og så er det bare å følge fremgangsmåten som er beskrevet over her. Du kan helt sikkert bruke isbitformer om det er det du har, men hvis ikke får du nok billige sjokoladeformer enten hos Søstrene Grene eller Clas Ohlson om du skulle ville ha det. Jeg digger størrelsen på de jeg har fra Ikea, men de selges ikke lenger, så de jeg linket tidligere i innlegget, de er litt annerledes, men helt sikker like bra!

Er dette noe du kunne tenke deg? De ble sååå gode! Smelter i munn gjør de. 

Del

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *