My Guide to Bakklandet

Når man tenker på Trondheim så er det mange som forbinder byen med Solsiden, Nidaros eller Bakklandet. Men samtidig er det ikke så alt for mange som vet hvor koselig dette området faktisk er. Vi bor ikke sånn alt for langt unna, kanskje litt under 2 km å gå, så det er absolutt brukbart. Det er dessverre sjeldent vi går denne veien, men når vi gjør det er jeg like glad for det hver gang. Det er så mange fine, gamle bygninger i forskjellige farger. Det er små butikker som man kan stikke innom og finne ting man ikke kan finne noe annet sted og ikke minst så er det jo flere cafeer og restauranter man kan svippe innom for en kopp kaffe eller noe å spise på.

 

Og jeg tenkte at jeg i dag skulle komme med litt anbefalinger om hvor jeg liker meg best i dette området, enten om det er for å gå på cafe eller om det er for å ta en drink med venner en kveld. Det finnes også en super søt blomsterbutikk enda lenger bort på Bakklandet, men denne dagen jeg tok disse bildene gikk vi ikke forbi den delen.

 

Shop the post

parisienn
Zara Coat
parisienn
Zara Coat
parisienn
Zara Coat

Kjolen jeg har på meg på bildene er halvannet år gammel, så er ikke til salgs lenger, men fant en lignende til dere og linket den over her. Sånn at dere hvertfall får et alternativ til kjolen!

My favorite coffee place

Når det gjelder cafeer er jeg ufattelig kresen. Det er sjeldent jeg finner noen plass hvor jeg syntes kaffen faktisk er god nok. Det er nok den største ulempen ved å være barista selv, man blir så oppmerksom på hvor de faktisk klarer å lage ordentlig kaffe og ikke. Og så langt er det faktisk en cafe på Bakklandet som har falt mest i smak etter jeg flyttet til Trondheim. Og det er nemlig den dere ser på bildet under; Kafe Soil. Jeg var der første gang med en venninne, og jeg tok meg en islatte i håp om at den hvertfall kunne være okei, og det var den så absolutt. Så er det en plass jeg liker å gå hvis jeg er fysen på kaffe så er det absolutt her!

 

Sit down for a glass of wine

Når det kommer til hvor jeg liker å ta et glass vin eller lignende med venner så liker jeg å dra på Kalas & canasta, som dere ser på bildet under her. Jeg har ikke vært der sånn super mange ganger, men de gangene jeg har vært der har det vært veldig koselig, og de som jobber der er veldig service innstilte og hyggelige. Det er ikke alltid man møter på det selv om man er på slike steder. På kalas kan du bestille bord og spise en deilig middag, eller du kan bare nyte vin, cider eller øl med venner / kjæreste. Uansett så føler jeg det er en plass jeg kommer til å dra tilbake til flere ganger. Det var et eller annet med stemningen i lokalet og de hyggelige ansatte som gjorde at jeg likte meg utrolig godt. Og det er slik det burde være! Jeg har ikke prøvd maten der selv, men det står helt klart på lista over ting jeg må få til i løpet av 2018.

Det finnes flere andre cafeer og restauranter på Bakklandet, det er for eks en sushi restaurant (Sabrura – som er en sushi buffet restaurant), Dromedar kaffebar, Kaffebrenneriet osv. Jeg har vært på Sabrura både her på Bakklandet og andre steder i Trondheim, og det slår som regel aldri feil det altså. Det at man kan spise så mye sushi man vil for 200kr, det er det ikke ofte jeg takker nei til om jeg får forslaget. Var faktisk på Sabrura Lounge på søndag med to venninner, og storkoste meg! Men nå faller jeg helt av hva jeg faktisk skal skrive om i dette innlegget.

Bakklandet er som sagt et utrolig fint område som jeg anbefaler alle å besøke om de har muligheten. Ta en kaffe, eller et glass vin i solveggen når temperaturene stiger litt mer, gå og beundre de gamle, men nydelige bygningene eller ta middagen på Sabrura for en skikkelig sushi middag. Uansett hva du gjør så tror jeg nok ikke du vil angre på at du tok turen til fineste Bakklandet!

Har du vært på Bakklandet før? Er det evt en plass du kunne tenke deg å besøke? 

Del

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *