Double chocolate muffins

Okei, så selv om det er midt i uken tenkte jeg å dele med dere en oppskrift på noen muffins som var en slager hos oss i helgen. Jeg er selv ikke verdens største fan av sjokolade muffins, da det blir litt for mye sjokolade. Men jeg skal ærlig innrømme at disse muffinsene som i tillegg har sjokolade ganache, ble riktig så gode og jeg har spist overraskende mange flere enn det jeg pleier når det er snakk om sjokolade muffins. Og derfor tenkte jeg i dag å dele oppskriften med dere slik at dere også skjønner hvor gode de er!

Denne oppskriften er også super enkel å slenge sammen om det er et spørsmål om tid. Bare du har alt ingredienser er det bare å slenge det sammen og ikke lenge etterpå har du noen nystekte muffins foran deg.

Det du trenger til muffinsene er:

115 g usaltet smør
280g sukker
2 store egg
1 1/2 ts vanilje ekstrakt
160 g mel
1/2 ts bakepulver
60 kakao pulver
1/4 ts salt
225 ml melk

Det du trenger for sjokolade ganache er:

200 g sjokolade (jeg brukte kokesjokolade)
2 1/5 dl fløte

Fremgangsmåte Muffins:

  1. Sett ovnen på 180 grader, og sikt mel, kakao pulver, bake pulver, og salt i en bolle.
  2. Ta en ny bolle med smøret og sukkeret oppi og miks dette til det blir fluffy.  Deretter tilsetter du ett og ett egg mens den mikser, og til slutt så tilsetter du vanilje ekstrakten.
  3. Når det er godt blandet er det bare å helle over de siktede ingrediensene og blande alt godt sammen.
  4. Fordel deretter i muffinsformer, og det går an å fylle de ganske langt opp. Men ikke helt opp.
  5. Så er det bare å la dem steke i 18 minutter på 180 grader.

Fremgangsmåte ganache:

  1. Del opp sjokoladen og ha den oppi en bolle sammen med fløten.
  2. Sett dette over ett vannbad og bland sjokoladen og fløten etterhvert som sjokoladen smelter.
  3. Du vil da ende opp med en tjukk sjokolade ganache. Super enkelt og super godt!

Og det var det! Nå håper jeg kanskje noen av dere prøver ut denne lille oppskriften i helgen også. Og jeg gleder meg til å høre hva dere syntes om dem. Dere vet hvertfall de falt i smak hos meg. Neste gang har jeg egentlig lyst til å utfordre meg selv skikkelig, og prøve å lage doughnuts. Jeg har ingen anelse om jeg tør, men det frister veldig! Er det noe dere kunne tenke dere at jeg prøvde meg på, og evt deler med dere hvordan jeg gjorde det? I så fall gi meg et lite hint i kommentarfeltet under her.

Hva er din absolutte favoritt ting å bake/lage? 

Del

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *