Exercise & Motivation

God morgen og god tirsdag!

I dag tenkte jeg å ha et innlegg fokusert på trening og det og holde seg motivert til trening. Det var hvertfall planen før jeg nå den siste uken faktisk har vært litt små umotivert. Jeg har nå i flere uker vært og trent 3 eller 4 ganger i løpet av en uke, og jeg har vært strålende fornøyd med akkurat det. Jeg har vært stolt rett og slett! Jeg har også syntes det har vært så gøy og det at jeg ser kroppen smått begynner å forandre seg har vært skikkelig motiverende. Men siden fredag forrige uke har virkelig ikke motivasjonen vært til stede. Onsdagen før dro jeg faktisk på trening av vane, ikke fordi jeg hadde spesielt lyst, men det var ikke slik at jeg ikke hadde lyst heller. Jeg bare dro og trente av vane. Og det var den deiligste følelsen ever!!

Men bare et par dager senere var den følelsen borte, og lysten til å dra på trening var ikke til stede. Jeg dro på trening på Lørdag, men det var nok mye fordi både Mathias og besøket vårt skulle avgårde på trening, så da dro jo jeg en tur og. Men puh, i går var det tøft. Jeg kom meg faktisk avgårde på trening, jeg gjorde det, men jeg ble jo ikke i supert humør når jeg hadde husket å ta på meg pulsbeltet, men glemte pulsklokka som hører til. Og jeg som skulle ha 4×4 intervaller. Da ble det rett og slett med et intervall program som allerede var på sykkelen på treningssenteret før jeg bare tok noen styrkeøvelser og sa meg ferdig. Det ble ikke verdens tyngste økt, noe som mest sannsynlig var ganske greit, men jeg gjorde det beste ut av situasjonen. Og det er jo ikke til å komme bort i fra at samvittigheten er litt renere om du hvertfall har prøvd.

Jeg prøver heller ikke på noen måte å være negativ med dette innlegget. Jeg vil bare vise dere at alle har dårlige perioder hvor det er litt tøffere å komme seg på trening, og selv om man liker det og er vandt til det, så er det ikke alltid lysten er til stede. Jeg har en liten sånn periode nå, og jeg er veldig klar på at jeg skal lytte til kroppen min, men jeg skal samtidig komme meg avgårde på trening de dagene jeg har planer om. Blir det en eller to dager med økter som ikke er helt supre, så får det bli som det blir. Jeg har hvertfall prøvd og det hjelper mye på humøret mitt. Og hvem vet, plutselig er gleden og motivasjonen tilbake før man vet ordet av det!

Sliter du noen ganger med å komme deg på trening? Prøver du å trene de dagene du har planlagt uansett? 

 

3 Kommentarer

 1. 6. februar 2018 / 17:39

  Jeg har ikke vært på trening på to måneder. Har fått leddgikt og hatt en syk betennelse i foten, så vond at jeg tidvis ikke har klart å sette foten i bakken. Dette har faktisk bare gjort meg mer motivert til å komme tilbake ettersom to måneder midt i julematen har satt sine spor både på kondis, magemål og energi. Idag var jeg tilbake – og foten var nesten ikke vond. Det ble ikke like lenge på mølla som vanlig, og ikke like tunge vekter heller – men nå er veien tilbake begynt 🙂

 2. 6. februar 2018 / 17:41

  Og så klarte jeg å trykke publiser før jeg var ferdig… igjen… Haha – tror det kan være viktig å ta seg en LITEN pause hvis motivasjonen uteblir. Ellers kan man miste helt piffen. Men så er det så deilig når man han gjennomført en økt selv om man ikke ville også. Og da er det kjempeviktig med en klapp på skulderen. Gudene må vite det ikke er hver dag verken jeg eller mannen er like motiverte til å sette foten på treningssenteret heller 😛

  • Helene Lekven
   Forfatter
   7. februar 2018 / 12:16

   huff, kjedelig å høre at du har hatt det så vondt.. Men godt å høre at det går bedre! Stå på! 🙂 Motivasjon går opp og ned hele tiden, viktigste er at man kjenner kroppen sin, og vurderer ting etter hvordan den kjennes, så syntes absolutt du gjorde det riktig med å ta en god pause. Kroppen er jo vår viktigste verktøy! 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *