Q&A – Moving to New York, Relationship & more

Hva skal du i New York?

Jeg skal leve livet, studere og få massevis av nye erfaringer mens jeg bor i en by jeg alltid har drømt om å bo i!

 

Hva skal du studere? 

Jeg skal studere moteledelse. Hvorfor jeg tok moteledelse har litt med det at jeg skal studere markedsføring igjen til høsten, og det føler jeg er to linjer/fag som går godt sammen. Jeg skal faktisk ha et markedsføringsfag i NY også, så begynner allerede nå med den utdanningen jeg altså!

 

Hvem reiser du med, eller reiser du alene? 

Jeg reise via Gateway College. De er et norsk firma, som hjelper norske ungdommer/unge voksne med å oppfylle drømmene sine med å studere i utlandet. Du kan studere på Bali, i Sør-Afrika, LA, NYC osv. Selv stod valget mellom moteledelse i NY eller foto i Cape Town, men valget endte på førstnevnte.

Vi er jo da også en hel gjeng som reiser via dette firma samtidig. Mange av oss skal faktisk også bo i kollektiv sammen, og jeg har faktisk hilst på mange allerede, og so far virker vi som en skikkelig god gjeng! Så dette blir bra!

Shop the post

DW
Molly black
Zara Coat
DW
Molly black
Zara Coat
DW
Molly black
Zara Coat

 

Hvor lenge skal du være der? Og hvor mye koster det?

Jeg skal bo i NYC i ganske eksakt 4 måneder. Fra slutten av Februar til slutten av Juni.

Og når det gjelder hva det koster så er det nesten skummelt å innrømme. Det har gått MYE penger, og da en del mer enn jeg faktisk hadde regnet med. Jeg gikk ut i fra at det ville koste rundt 150 000 kroner, som det stod på siden til Gateway, men det er mange kostnader som kommer ved siden av. Så har jo betalt inn de 150 000 kr, men det har også vært et depositum på leiligheten (som vi selvfølgelig får tilbake når vi flytter ut igjen) på 10 000 kr. Så var det visa kostnader som da inkluderer intervju fee, sevis fee, fly til Oslo osv. Så kom det på litt over 4000 kr. Også kom jo flybilletten til NY på litt over 3000 kr. Så det er lurt å ha spart opp en del mer enn det det faktisk koster!

Heldigvis får man støtte med opp til 110 000 kr av lånekassa, men dette kommer da ikke før slutten av Januar, og da skal nesten alt så og si være betalt. Så ha det i bakhodet om dette er noe du vurderer!

 

Hva skjer med deg og Mathias nå? 

Hva som skjer med Mathias og meg nå? Nei det skjer ikke noe spesielt. Vi er fortsatt sammen, og kommer fortsatt til å være sammen når disse 4 månedene er over. Han skal komme på besøk i April, og jeg gleder meg allerede!! Det blir så hyggelig. Så det skjer ikke noe spesielt, han støtter meg jo fullt ut og det var han som overbeviste meg at dette var valget for meg denne våren, og jeg er så glad for det. Vi syntes jo begge det er trist at jeg snart skal dra, men hello. Det er 4 måneder.. Forholdet vårt på 6 år er sterkere enn at de månedene skal ødelegge det. Og jeg mener, vi har hatt et avstandsforhold i et år tidligere. Så dette skal gå så fint atte!

Hvilken skole skal du gå på? Og hvor skal du bo? 

Vi skal vistnok ha to skoledager på en skole på Brooklyn som heter Kingsborough Community College, også skal vi ha en skoledag i uken på en skole på Manhattan. Men det har vi ikke fått veldig mye info om enda. Vi har et par dager med mye info uken før vi starter på skolen, så får nok vite en god del mer da.

Jeg skal bo i et type kollektiv på 95 wall street. De er faktisk et leilighetskompleks som man kan leie leiligheter i for lengre perioder, og de har tydeligvis også noe som kan virke som kollektiv leiligheter. Så vi er nok en god gjeng som skal bo sammen, men det blir nok hyggelig! Det er også utrolig fine felles områder – nydelig takterrasse, treningsrom, mm. Bilder av dette kommer i dagbok innlegget mitt neste uke!

 

Når reiser du? 

Jeg reiser den 20. Februar. Reiser da først til Oslo, før jeg tar flyet derfra og videre til JFK i New York. Ikke lenge igjen nå!

 

Hva gleder du deg mest til? Gruer du deg litt også? 

Hva jeg gleder meg mest til.. Hmm, kanskje det å utfordre meg selv så mye som jeg faktisk gjør. Det er jo ikke mer enn et år siden jeg klarte å begynner på skolen igjen. Og nå begynner jeg på college på andre siden av verden.. Helt sykt! Men ja, det er det jeg kanskje gleder meg mest til. Men samtidig gruer jeg meg jo litt og, men det er mer gru-gleder meg!

 

Hvorfor valgte du å dra til New York nå? 

Rett og slett fordi det er nå det passet! Jeg er 21 år, blir 22 og jeg skal begynne på bachelor til høsten igjen. Jeg hadde et halvt år hvor jeg ikke hadde noe spesifikt å gjøre. Så istedet for å jobbe og komme ut av den gode studie-flyten, så valgte jeg å finne et halvtårs studie. Nå har det seg sånn at det ikke er så lett å finne noe av i Trondheim, så da ble det fort at jeg lette etter noe i utlandet. Og det tok jo ikke lang tid før jeg fant gateway og interessen for akkurat dette ble vekket! Så det var rett og slett for å fylle denne våren med et eller annet før jeg er «stuck» i Trondheim for bacheloren. (bare for å spesifisere det – jeg føler meg på ingen måte stuck i Trondheim, jeg elsker å bo her!!)

 

Hva er du mest spent på? Og kan du si en ting du gleder deg til, og en ting du gruer deg til? 

Det jeg er mest spent på er kanskje hvor sliten jeg kommer til å være i starten, og ikke minst hvor mye penger som faktisk kommer til å gå i løpet av denne perioden. Det skremmer meg litt at det skal gå alt for mye, men samtidig så vil jeg jo kose meg mens jeg har sjansen! Så en ting jeg gleder meg mest til er vell kanskje opplevelsen av å faktisk bo i en storby som NYC, og det jeg gruer meg mest til er kanskje savnet jeg vil kjenne etter leiligheten og samboeren min. Men da blir det nok godt å komme hjem igjen etter noen måneder og da!

 

Skal du blogge / vlogge mens du er der? 

Selvfølgelig skal jeg det! Jeg elsker at dette er en sjanse for meg å skape fantastiske minner, men samtidig dele dem med dere. Det er jo gøy for dere å følge med, men da har jeg også en plass hvor jeg kan se tilbake på denne perioden i livet mitt. Det er det jeg absolutt elsker med akkurat det jeg driver med. Jeg skriver og deler en del minner, og de blir her, og jeg kan fritt se tilbake på dem når jeg vil. Fantastisk!!

 

Del

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *