Fastelaven came early

Hei og god lørdags formiddag! Jeg har selv stått ute i over en times tid og ventet på en kø lapp. Jepp, en kø lapp. Jeg ville nemlig tatovere meg i dag i og med at tatoveringsstudioet rett borti gata deltar på aksjonen mot barnekreft, og de jobber i dag gratis, mot at tatoveringene koster kun 500 kr stk og alt går til foreningen mot barnekreft. Og det syntes jeg er en så fin ting. Men greia er at det er så innmari mange som vil ha tatovering for å støtte dette prosjektet, og de måtte dele ut kø-lapper slik at de heller kan kalle inn folk på Facebook etterhvert slik at man ikke står ute i kulda i timevis. Jeg var der 10 minutter før åpningstiden deres, og jeg havnet likevel så langt bak i køen at det er ekstremt liten sjanse for at jeg er en av de de rekker å tatovere i dag. Får bare krysse fingrene!

 

Men det er ikke det jeg skal snakke om i dag. I dag ville jeg nemlig dele med dere oppskriften på noen helt fantastiske fastelavens boller. Jeg måtte jo begi meg ut på dette i år også, og jeg gjorde det litt tidligere enn på fastelavens dagen i år slik at jeg fikk delt oppskriften med dere også. Jeg elsker jo å bake, som dere kanskje har skjønt, så jeg er ikke vanskelig å be når det er slike mat-begivenheter altså!

 

 

Det du trenger er:

6 dl melk
150 g smør
1 1/2 dl sukker
2 ts malt kardemomme
1 kg hvetemel
1 pk gjær
1 egg til pensling

krem på boks (eller pisk fløte)
Syltetøy

 

 

Selv valgte vi å bruke krem boks, for det er lettere når vi ikke er så mange og kremen holder seg bedre lenger. Men skal man ha det til familieselskap eller lignende, så er det jo alltids best med hjemmelaget krem. Men jeg har ingen ting i mot å bruke boks krem, det skal jeg innrømme!

Fremgangsmåte:

1. bland sammen alle de tørre ingrediensene ( inkludert gjæren om du bruker tørr gjær )
2. Smelt smør og bland dette med melken og få dette til å bli 37 grader.
3. Ha smørblandingen oppi med det tørre og elt det til deigen slipper bollen, evt tilsett litt mer mel om den ikke slipper.
4. Sett deigen til heving inntil dobbel størrelse.
5. Kna deigen litt, del deigen inn i fire biter, og del disse bitene igjen i 4-5 biter. Og rull da de bitene til noen fine runde boller.
6. Pisk et egg og pensle bollene før du setter dem inn i ovnen på 225 grader i 6-10 minutter.

 

Et voila! Bollene er ferdige!

 

Og da er det bare å la de kjøle seg litt ned før du fyller dem med krem og syltetøy etter egen smak. Jeg er ikke den største fanen av krem, så det blir minimalt med det og heller litt mer syltetøy, men det er sånn jeg liker det. Mathias derimot, noen dråper med syltetøy mens det er overflod av krem. Ugh, godt man kan velge selv sier nå jeg!

Har du planer om å bake til fastelaven i morgen? 

 

Del

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *