My New York Diary – fra dagen jeg fikk studieplass til i dag

This post was written long before I started writing my blogposts in English, so I’m sorry that this one is in Norwegian. But I did not have the time to re-write it, and I felt like that would be a little wrong since this is kind of a diary witch I have written over the last 4 months.

 

Dato: 18. Oktober.2017

Det er helt uvirkelig.. Jeg klarer faktisk ikke helt å se det for meg. Jeg søkte på moteledelse i New York for tre dager siden, fikk studieplass i går og i dag er første avdrag betalt. Ting har gått så fort, og jeg.. Jah, det har ikke gått opp for meg. Det skjer forhåpentligvis etterhvert, kanskje når jeg får vite hvor jeg skal bo, når jeg har fått visum, og ikke minst når avreise begynner å nærme seg! Alle rundt meg gleder seg på mine vegne, og jeg får garantert mye besøk i løpet av de månedene jeg er der, det har jeg fått klar beskjed om. Jeg er jo selv, også glad, og jeg går stadig rundt med New York i tankene. Maler jeg (vi holder på å pusse opp) så tenker jeg på det, jobber jeg med skole så tenker jeg på det, slapper jeg av ser jeg på pinterest og gleder meg mer enn annet. Men samtidig som dette så er det så fjernt. Det blir forhåpentligvis litt mindre fjernt når ting kommer litt mer igang!

 

Dato: 22. Oktober. 2017

Det er gått noen dager nå, og jeg har kanskje fått vite hvor jeg skal bo når jeg flytter til New York. Forhandlingene pågår i disse dager, og forhåpentligvis får vi et endelig svar ganske fort. For om dette faktisk går i boks blir jeg boende på Wall Street. Ohyes, Wall street. Hvor sykt er ikke det?! Trodde det bare var buisnessbygg der jeg da. Men det er kanskje ikke rart når noen av skoledagene er på en skole i Brooklyn, og andre dager på Manhatten. Da gir det jo mening å bo der. Og det hadde ikke gjort noe, for da er det så enkelt å ta seg gåturer langs vannet. Se over på frihetsgudinnen, gå over Brooklyn Bridge under solnedgangen og jah.. Det hadde absolutt ikke gjort noe. Hadde vi bare fått bekreftelsen så hadde det gått an å glede seg enda mer!

 

Dato: 6. Desember. 2017

I dag har vi fått vite nøyaktig hvor vi skal bo, og jeg må si jeg ble utrolig positivt overrasket! Vi skal fortsatt bo på Wall street, men en annen plass enn antatt. Og vi har også fått se litt bilder av fellesarealene i bygget. Rommene får vi bilde av etterhvert som vi får tildelt dem, så det blir spennende. Men uansett så tror jeg det skal se bra nok ut, bare se på bildene av felles arealene under her!! Tak terrasse med utsikt til Empire State building, treningsrom i bygget, og ikke minst en utrolig gjennomført stil hele veien. Jeg kan ikke vente med å flytte hit i Februar!! Det føles fortsatt ganske så fjernt, men samtidig så begynner jeg å kjenne at det begynner å nærme seg mer og mer nå. Store deler av utgiftene er også betalt, selv om det er en del igjen, er hvertfall betalingen for dette godt igang.

Dato: 13. Desember. 2017

I går hadde jeg min siste eksamen denne vinteren, og det vil si at studiekompetanse endelig er i boks, og det er enda mer sikkert at jeg får reist om et par måneder. Jeg har forresten også søkt plass på college jeg skal gå, og jeg har begynt søknaden til visumet. Nå venter jeg bare på godkjenninger i posten, og så er det bare å kontakte den Amerikanske ambassaden i Oslo. Nå begynner virkelig ting å skje her, og det er så gøy!!

 

Dato: 16. Desember. 2017

I går skjedde det! I går bestillte jeg flybilletten til New York City! Det er faktisk utrolig rart, og det er enda rarere at jeg ikke har delt det med dere enda. Jeg går stadig å tenker på NYC, hvertfall etter jeg Bestillte billetten i går, men så må jeg huske at dere faktisk ikke vet det enda. Og det er jo mye derfor jeg ikke blogger så mye i Desember. For det første har jeg jo vært opptatt med eksamen, men for det andre så er det vanskelig å blogge om noe annet når det er dette som er i tankene mine.

Jeg fikk også denne uken vite at jeg må sove på dobbeltrom. Jeg skulle nok helst ha fått et singejrom, men jeg hadde ikke fått med meg at det var første mann til mølla. Og jeg skjøv bare infoen om hvem vi måtte kontakte til side inntil jeg var ferdig med eksamen. Og da var det for seint dessverre. Jaja, sånn går det når man ikke er oppmerksom og ikke får med seg alt av informasjon. Jeg skal nok klare meg på tomannsrom også, og jeg vokser nok kanskje enda mer på akkurat det. Men det blir jakt etter hotell eller Airbnb når Mathias kommer på besøk i April for å si det sånn. Kan bli litt kleint med oss to og en annen jente på rommet sammen da ja!

 

Dato: 18.Desember.2017

I dag fikk jeg bilder av den nøyaktige leiligheten jeg skal bo i om nesten nøyaktig to måneder. Herlighet, er det bare to måneder til?! Okei det er faktisk litt sjukt. Det er to måneder siden jeg faktisk bestemte meg for dette… Men jeg skal si det var gøy å få bilder av leiligheten. Det gjør det jo enda mer virkelig, og vi kan jo alle se at jeg ikke skal lide noen stor nød de fire månedene jeg er på andre siden av jorden. Topp moderne, og ikke minst akkurat min stil på leiligheten. Jeg digger det! Man vet liksom aldri hva man får når man melder så på slikt som dette, men jeg må virkelig si meg stor fornøyd med plassen vi skal bo. Det er jo nydelig!!

Dato: 3. Januar. 2018

Nå begynner det å synke inn.. Det er i underkant av 7 uker til jeg reiser, og selv om nervene ikke er her helt enda, så kjenner jeg de siger sakte, men sikkert innpå altså. Det blir så rart å reise fra alle og alt og bare leve livet mens jeg studerer i fire mnd i New York. 7 uker. Det høres ut som så mye, men samtidig er det så lite. Det er så merkelig. Nervene kommer nok enda mer jo mer vi setter i gang med ting. Jeg skal jo snart inn til intervju på den amerikanske ambassaden, søking av stipendet skal snart gjøres og de siste faktorene er ikke langt unna. Og det skremmer meg. Men samtidig er jeg så spent, og ikke minst så gleder jeg meg så mye til alt jeg skal få oppleve, og hvor mye jeg kommer til å vokse. For selv om nervene begynner å komme så er også gleden der, den er det altså!

Dato: 10. Januar 2018

Dagen i dag og i går har jeg hatt veldig blandede følelser. I går våknet jeg nemlig til en mail om at jeg ikke hadde kommet inn på college jeg skal gå på i New York. Dette var heldigvis en feil, og alle studentene som reiser over via Gateway hadde fått denne mailen. Så jeg har kommet inn og i dag delte jeg nyheten med alle som følger meg her på sosiale medier. Så skummelt, men samtidig så deilig og endelig dele nyheten! Det preger jo en stor del av tankene mine, og ikke minst hverdagen min nå fremover, så det og ikke dele noe nå virket bare dumt. Nå kjenner jeg at jeg er klar for at ting kan settes enda mer i gang. Denne uken skal nok de siste betalingene inn også, så det bli godt å få det unna! Slik at det bare er å planlegge og glede seg til den tiden kommer. Tenk da.. Det er èn måned og ti dager igjen til avreise!

 

Dato: 13. Januar 2018

Da tror og håper jeg siste faktura er betalt, og nå er det kun noen små utgifter rundt visumsøknad osv. Og så er alt på plass. Det er helt uvirkelig! Og selv om tankene svirrer om hva jeg skal pakke og slikt så føles det fortsatt så alt for lenge til. Det er jo i utgangspunktet ikke det, det er jo kun litt over en måned, men ahh. So far away!

Bildet er lånt herfra

Dato: 17. Januar 2018

Fy søren, nå er jeg så sliten. Jeg som egentlig ikke hadde noen spesifikke planer i dag utenom å trene endte med en ganske så intens ettermiddag og kveld. Jeg fikk nemlig endelig det jeg trengte for å ordne visumet mitt. Eller hvertfall søke om det og bestille intervju på den amerikanske ambassaden. Jeg regnet ikke med at det ville ta 20 korte minutter, men jeg trodde aldri i verden at jeg skulle sitte i 3 intense timer med alt sammen. Nå skal det sies at hodet mitt er virkelig ikke til stede i dag, men det var mye rart å fylle ut i søknaden og mye gjentakende, så det hele ble bare rett og slett slitsomt.

Også måtte jeg jo bestille time på ambassaden, og de hadde kun ledig time i morgen og neste torsdag. Etter det var det ikke ledig før 20. Februar, og det er den dagen jeg reiser. Så heldigvis var det fortsatt ledig neste uke. Men hvertfall, nå etter tre timer, og nesten 4000 kr senere er jeg klar med flybilletter sørover, og betalt de avgifter som skal betales rundt visumet. Det har ikke vært bare bare i dag as, men kjenner det er godt å ha det gjort.

 

Dato: 19. Januar 2018

I dag fikk jeg endelig vitnemålet mitt!! Fy søren det er noe jeg har ventet så lenge på og ikke minst så trodde jeg en lang stund at jeg faktisk aldri kom til å fullføre. Men plutselig var jeg igang med skole igjen, og nå sitter jeg med vitnemålet i hånden. Jeg ble så emosjonell i stad at jeg faktisk begynte å gråte. Men det var selvfølgelig gledestårer. Kanskje rart for mange av dere, men når jeg ved et punkt trodde at jeg ikke ville klare det, og nå har klart det med et ganske så bra snitt, så vil jeg si at jeg har lov til å bli så glad og skryte litt av det!

 

Dato: 25. Januar 2018

Å stå opp kl 5, kjøre avgårde kl 6 og være på ambassaden til kl 8 i Oslo… Phu! Det er ikke bare bare, og det ble gjort i dag. Jeg var så nervøs at dere aner det ikke en gang. Men det var veldig greit at jeg fort møtte flere av jentene som skal reise til NY samtidig som meg. En av jentene hadde jeg møtt her i Trondheim før, så det var veldig hyggelig og trygt at vi så hverandre med en gang. Og mens vi prata var det flere jenter som etterhvert skjøt inn i samtalen fordi de skjønte at vi også skulle reise med dem. Det var sååå hyggelig! Og det føles veldig mye tryggere når man har fått hilst på andre og snakket en del med de. Så dette tror jeg blir utrolig bra!

 

Dato: 31. Januar 2018

Passet er nå kommet til rette her hjemme i Trondheim igjen, og Visa er godt plassert inni. Fy søren så gøy! Nå er faktisk siste faktura betalt også, så nå er det bare å glede seg til avreise. Det er under tre uker igjen og det skremmende, men samtidig utrolig gøy. Jeg og Mathias har også bestille hotell til den uken han kommer på besøk i April, så det blir bra. Det er så deilig at ting begynner å falle på plass. Jeg føler jeg endelig kan slappe litt mer av og ikke minst begynne å glede meg.

En ting jeg er innmari spent på er hvor mye penger i måneden som kommer til å gå til mat. Jeg vil jo kose meg, men likevel så er det kjedelig å bruke mesteparten av pengene på mat. Men vi får se, jeg kan jo ikke annet enn å ta det som det kommer. Uansett så ordner det seg sikkert!

 

Dato: 12. Februar 2018

I morgen er det en uke igjen. En uke til avreise og tankene går i ett. Jeg har hatt flere mareritt de siste nettene, og kjenner det tar på, men det stopper meg på ingen måte. Det er mye nerver i høyspenn. Jeg vet jo ikke hva jeg egentlig burde forvente av de neste fire månedene. En ting er sikker for nå hvertfall, jeg må prøve å nyte hver eneste dag jeg har igjen her hjemme, og ikke minst begynne å pakke. Jeg skal på cafe date med en venninne i dag, valentinesdate med min kjære på onsdag og så blir det nok sikkert å finne på noe i helgen også. Ikke vet jeg hva det vil være enda, men noe vil jeg skal skje!

Jeg gruer meg, jeg gleder meg og jeg er ufattelig spent. Dette blir en periode hvor jeg kommer til å vokse så mye, men samtidig er jeg redd det kommer til å bli litt tøft i starten. Det viktigste er jo at jeg er klar over det, og ikke blir overrasket når det kommer til akkurat det. Men ahh, det blir tøft å dra fra alle om en ukes tid. Det blir det!

 

Hva syntes du om slike innlegg? Er det noe jeg burde fortsette med med diverse ting i New York også? 

Del

6 Kommentarer

 1. 15. februar 2018 / 14:57

  Wow, jeg leste ALT, og det var veldig bra og informerende! Vi får jo en liten smakebit på hva man kan forvente under forberedelsene før en slik reise. Jeg kunne lett tenkt meg en sånn tur, eller til England hvis det hadde gått, men jeg tror ikke jeg hadde fått dratt siden jeg hadde rota det til underveis, haha! Og da er det fint med sånne som deg som skriver underveis så det blir lettere for andre som vil dra senere 😀 Nå er det bare fem dager igjen? Masse lykke til, og kooos deg masse! Jeg hadde ikke kasta bort tiden på hjemmelengsel i hvert fall, men det er meg (heh). Poenget mitt er: NYT!

  • Helene Lekven
   Forfatter
   15. februar 2018 / 15:30

   Så utrolig koselig å høre at innlegget falt i smak! Jeg fant ut at kanskje innlegget var i lengste laget, men ville liksom ikke kutte noe ut av det heller, om du skjønner 🙂 Fem dager igjen nå ja, ugh, er utrolig spent, men jeg tror det kommer til å bli så bra. Akkurat fått programmet for de første to ukene, så nå gleder jeg meg vilt! Hjemmelengsel blir det nok uansett i og med at jeg er en så familie kjær person, men det betyr ikke at jeg ikke kan kose meg samtidig! Jeg skal nyte det, og ikke minst oppdatere dere så mye jeg klarer!

  • Helene Lekven
   Forfatter
   15. februar 2018 / 21:35

   Tusen takk! Ja, jeg gleder meg 🙂

 2. 15. februar 2018 / 22:06

  Sykt spennende 😀 Gleder meg til å følge deg over there !

  • Helene Lekven
   Forfatter
   15. februar 2018 / 22:14

   Så bra! Gleder meg til å komme igang over there 😀

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *