Homemade Hummus

 

 

God søndag alle sammen!

Jeg nevnte jo her om dagen at jeg skulle prøve meg på noe nytt på kjøkkenet, og det gjorde jeg! Og jeg er så glad jeg prøvde å lage hummus, for det ble helt nydelig. Ikke var det veldig vanskelig heller, selv om jeg lagde alt fra scratch. Så det blir ikke siste gang dette blir lagd her i huset. Det blir den nye helgesnacksen vår! Men jeg skal innrømme at hummus ikke har vært på radaren min før de siste ukene. Jeg prøvde det for første gang på Laduree for noen uker siden, fikk hekta, og har nå allerede prøvd å lage det en gang selv. Not bad!

 

Oppskrift:
Ca. 700 g kokte kikerter
½ – 1 Sitron, saften
1 stort hvitløks fedd
2 dl oliven olje
1 ½ – 2 ss Tahini (som jeg lagde fra bunn, se hvordan HER)
¼ ts spisskummen
klype med salt

Fremgangsmåte:

  1. Skyll kikertene godt
  2. Ha alt av ingredienser i en kjøkkenmaskin
  3. Miks alt til det blir en jevn blanding, og tilsett evt mer olivenolje om blandingen er litt for tørr!

Så enkelt er det rett og slett!

Jeg avslutta også med å ta noen ekstra dråper med olivenolje og pepper på når hummusen er i skålen. Da ser den litt mer appetittelig ut og den får enda mer smak.

Så er det bare å nyte hummus med salt kjeks, brødstenger, gulrøtter, tomater, agurk – ha det på brødskiva og mye mye mer! Det er det som er så greit med hummus – det er sunt, godt og kan brukes på så mange måter! Mange bruker det også på burgere, så det er nesten bare fantasien som setter grenser her altså!

Jeg lagde denne i går, men den blir å nytes i kveld i stedet. Så jeg gleder meg kjempe mye, for vi har store planer om å kose oss med hummus og kjeks mens vi har Harry Potter maraton. Jepp, vi starta i går og så de tre første frem til jetlagen huka tak i meg, så vi fortsetter i dag, og jeg gleder meg! Syntes de siste filmene er de beste.

Hva er dine planer denne søndagen? Og har du smakt/lagd hummus før? 

Del

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *