Hvordan jeg unngår å overpakke!

En ny reise er over, og nok en gang har jeg måttet følge disse 5 tipsene for å ikke overpakke før en tur. Det er ikke alltid like lett å pakke nok, men likevel ikke for mye. Spesielt hvis jeg skal ta bilder til blogg/instagram, men det er jo en helt annen sak. Men i dag tenkte jeg hvertfall å dele med dere mine tips til hvordan jeg unngår å overpakke, enten det er en helgetur med kun håndbagasje eller om det er en litt lenger tur med vanlig koffert.

Planlegg turen

Planlegg hva dere faktisk skal gjøre på tur. Skal dere gå mye? Skal dere shoppe underveis? Skal dere ut på byen? Planlegg dette på forhånd og begynn å planlegg antrekk/ting du trenger til å gjennomføre turen på best mulig måte. På denne måten pakker du ikke ting du egentlig ikke trenger, og da sparer du mye plass og vekt.

Planlegg antrekkene

Når jeg skal på korte turer er dette litt lettere enn når jeg skal på litt lengre turer. F.eks nå når jeg skulle til Riga i September var det veldig enkelt å sette seg ned og planlegge hvilke antrekk jeg skulle gå med og da hvilke plagg som skulle pakkes. Når jeg er på tur i en uke eller mer kan dette bli hakket vanskeligere, men likevel prøver jeg å gjøre dette så godt jeg kan. Og jeg tar gjerne bilde av antrekkene jeg planlegger før jeg reiser sånn at jeg kan minne meg selv på antrekkene på tur – dette er det beste jeg vet, da slipper jeg å tenke på det når jeg skal kle på meg!

Mix & match

Ingen ting er bedre enn når du kan bruke noen plagg til flere forskjellige antrekk. Ta med en svart bukse som kan brukes med forskjellige topper. Gensere som går med både bukser og skjørt som du har med osv. Dette gjør at du ikke trenger å ha med deg like mange plagg på tur som om du ikke hadde blandet plagg i diverse antrekk.

Tilbehør

Min beste venn på tur. Men jeg tar likevel med meg tilbehør som passer med så og si alt av det jeg har med. Mulberry Lily vesken min er en fast slager. Du kommer som regel unna med en liten svart veske, enkle smykker og en klokke. Du trenger ikke alltid mer for å ha litt ekstra detaljer, men det er nok med noe nøytralt sånn at du slipper å ta med deg hele kolleksjonen. Og hvis du vil ha med deg litt ekstra enn bare det mest nødvendige av antrekk, sko og annet tilbehør så er det fullt mulig å ha med seg en liten koffert som håndbagasje. Dette gir deg da enda litt bedre plass!

Sminke og skjønnhetsprodukter i miniatyr

Er det noe som fort kan bli veldig tungt er det sminke og andre skjønnhetsprodukter vi jenter pleier å drasse med oss. Derfor har jeg vært flink de siste årene til å spare små miniatyr produkter jeg har fått som prøver i butikk eller i julekalendere. De er nemlig super kjekke å ha med på tur, de tar mye mindre plass og veier en god del mindre – vinnvinn!

Dette er mine aller beste tips når det kommer til pakking av bag/koffert til diverse turer.
Har du noen andre tips som jeg ikke har tenkt på, som kan komme godt med? 

Del

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *