Positivity can change your life

Det å være positiv til ting her i livet har utrolig mye å si. Det kan gjøre opplevelser bedre og du er selv gladere. Jeg tror ikke det er noe som er kjedeligere enn og faktisk ha levd livet sitt og vært negativ og dermed ikke fått like mye ut av minner. Livet er rett og slett for kort til at det er verdt det å være negativ til en hver ting. Men også hva er det som er så gøy med å være negativ? Du drar ikke bare deg selv ned, men også de rundt deg, og det er på ingen måte fair! Og derfor har jeg satt meg tre mål jeg skal bli bedre på, slik at jeg selv skal få et bedre og mer positivt liv;

 

Si mer ja

Dette punktet er jeg ikke sånn super flink til, med mindre det er snakk om jobb. Jeg er veldig flink til å si ja til jobbvakter om det er noen ekstra som skulle dukke opp, eller at de trengte mer hjelp, men når det kommer til andre sosiale ting er jeg litt flinkere til å si nei. På en måte er jeg veldig fornøyd med dette fordi jeg før sleit med å si nei om det var noe, det ble rett og slett for mye for meg, men på en annen måte så sier jeg nå for lite ja. Jeg prioriterer jobb, og det er greit nok det, men det sliter meg ut, og jeg orker ikke være sosial nok i tillegg. Så det første jeg skal gjøre for å gjøre livet mitt og hverdagen min mer positiv er å si ja til mer. Om noen spør om jeg skal bli med på trening – ja, om noen vil på kino – ja, ut å spise – ja, osv! Jeg skal begynne å si mer ja til sosiale ting, ikke bare jobb!

 

«The bigger picture»

Noen ganger, hvis det er for vanskelig å tenke på enkelte ting mer positivt er det greit å få litt perspektiv, og tenke litt på det større bildet. At kanskje denne ene tingen ikke er så viktig i det lange løp og at selv om det ikke er så lett å tenke positivt akkurat der og da, så er det greit. Det negative vil gå over, og det er lov å ha dårlige dager. Man må huske på det også for å ha det bra og positivt ellers. Alle dager er ikke like! Og det bringer meg mer over på det neste punktet..

Vær snill mot deg selv

Tenk på alle de gangene du klarte å være positiv, alle de gangene du dro ut og var sosial selv om du kanskje helst ville si nei. Minner og positivitet gjør så mye med livet. Så husk det, vær snill med deg selv, og ikke tenk på de dagene negativiteten tar over – som sagt, alle har dårlige dager. Prinsippet er bare det at du ikke burde la det ta over. Gjør det du har lyst til, si mer ja, og godta det at du kan ha dårlige dager, og tenk mer på det større bildet, så er du godt på vei til et mer positivt liv!!

 

(bildene er fra årets festningen festival)

Disse tipsene er hvertfall de jeg har prøvd å følge mer i det siste. Jeg har sagt mer nei til jobb-vakter enn de to forrige månedene, og jeg har prøvd å si mer ja når det kommer til annet. Det har gitt meg så utrolig mye, og det er derfor jeg ville dele med dere disse tipsene! Din tankegang styrer hverdagen din, så styr den i en mer positiv retning!

Prøver du å tenke mer positivt for å få et bedre liv? 

Del

2 Kommentarer

 1. Vilde
  17. oktober 2018 / 22:17

  Kjenner meg igjen i det du sier her, og har tenkt mye på dette i det siste jeg og. Tusen takk for et kjempe fint innlegg <3

  • Helene Lekven
   Forfatter
   19. oktober 2018 / 13:36

   Tusen takk! Glad det falt i smak ?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *