What I ate and wore in Riga

Mat er noe av det beste jeg vet, og jeg mener; hvem setter vell ikke pris på et ordentlig godt måltid? Det gjør jeg, og da spesielt på tur. Jeg liker å kose meg ekstra med mat når jeg er ute og reiser. Det er alltid gøy å prøve nye restauranter, noe matretter og ikke minst se og kjenne på nye opplevelser. For ja, jeg syntes absolutt at mat kan være en fantastisk opplevelse om man treffer riktig. Og det er det jeg skal prøve å dele med dere i dag; nemlig de plassene vi syntes hadde best mat i Riga (av de vi rakk å prøve så klart!). Jeg gleder meg også til å dra tilbake en annen gang og prøve enda flere plasser + gå noen av de stedene her en gang til!


Bake Berry

En av dagene spiste vi frokost her hos Bake Berry, og vi ble utrolig overrasket over prisen vi betalte for all den maten dere ser på bildet over. en salat, croissant, pain un chocolat, pai, vann og en sjokolade milkshake – 14 euro!! Ikke 150 kr engang! Da går det virkelig ann å spise frokosten ute altså! Det skal innrømmes at salaten var både tørr og kjedelig og helt klart masseprodusert. Men alt det andre var håndlaget i bakeriet der,  og det var det ikke noe å sette fingeren på. Helt fantastiske bakverk!

Adresse: Audèju 11, Riga
Pris: $$$$$

 

 

RestBar MO

Dette er en japansk restaurant jeg hadde funnet på google maps noen dager tidligere og som hadde fått mye skryt for både mat og drikke. Både jeg og Mathias elsker sushi og annen asiatisk mat, så det var ikke et spørsmål en gang om vi faktisk skulle ta turen. Denne dagen spiste vi middag ganske tidlig, så vi var noen av de eneste i restauranten, men det gjorde oss ingen ting! Maten smakte himmelsk, vi bestillte; en laks-maki rull, fritert scampi, noe kylling greier og dumplings. Alt uten om dumplings falt i smak. Dumplingsene var smakløse og ikke spesielt gode, så de lot vi rett og slett stå igjen. Ikke at det var noe problem for vi ble mer enn nok mette ved å spise alt det andre. Jeg hadde også en drink som het Peach, det var med noe peach sirup, rose vann og champagne, om ikke jeg husker feil. Og den smakte helt himmelsk! Jeg er som regel ikke noe fan av noe som inneholder rose, men denne får virkelig en 10’er!

Adresse: 11. novembra krastmala 9, Riga
Pris: $$$$$

 

Easy Beer

Denne restauranten hoppet vi innom, den første kvelden vår i byen, ved en tilfeldighet. Vi visste ikke helt hva vi hadde lyst på, vi hadde kommet oss ut litt for seint, og hadde ikke sånn super mange alternativer for flere plasser var kjøkkenet stengt. Men når vi gikk inn hit på Easy Beer ble vi ganske så overrasket. På utsiden så det ut som en alminnelig bar, men så fort du kom inn og sa du ville spise ble du fulgt gjennom en gang med masse forskjellige tapper, hvor man kunne enkelt tappe sitt eget øl, før vi kom inn i et stilfullt og kult lokale. Betjeningen var også super hyggelig og hjelpsom, og maten var himmelsk. De hadde mye burgere og andre kjøttretter, så om dette er noe du liker et dette plassen å gå!

Adresse: Audēju iela 8, Riga
Pris: $$$$$

 

 

Apsara Tea House

 

Dette er også en av plassene jeg peilet meg ut før vi reiste til Riga. Det så ut som en utrolig koselig plass i parken og når vi kom dit skuffet det absolutt ikke. Vi hadde en nydelig Hibiscus te, og var også litt små sultne, så vi kjøpte et par fylte croissanter. Det ble i varmeste laget å sitte ute og drikke te akkurat den dagen, for mens vi satt der klarte temperaturen å bikke 20 grader. Så vi kan si det ble varmt, men ikke noe mindre koselig, det er helt klart. Og skal vi tilbake til denne byen en gang på vinteren er dette en klar vinner, for de har et super koselig lokalet inne også!

 

Adresse: Krišjāņa Barona iela 2A, Riga
Pris: $$$$$

 

Mr. Fox

Dette er en vegansk cafe som jeg oppdaget på Instagram, også før vi dro. (Ja jeg gjør mye research før jeg skal plasser!) Mathias gikk for en lakserett og jeg gikk for en rett med både couscous, avokado, hummus, og diverse grønnsaker. Vi var begge utrolig fornøyde, og ikke minst mette i mange timer etterpå. Vi hadde veldig lyst til å gå tilbake hit en av de andre dagene og prøve frokosten, men det rakk vi rett og slett ikke. Det får bli neste gang si! Da skal pannekakene og smoothiebowl blant annet prøves ut. Deilig at ingen ting inneholder melk, for jeg tåler egentlig ikke laktose, så det er alltid greit for meg å dra på plasser som dette! Og vi fikk virkelig mersmak, alt var utrolig smakfullt og den hummusen er virkelig den beste jeg har smakt noen gang.

Adresse: Dzirnavu iela 34A, Riga
Pris: $$$$$

Crumble Cake

Dette er en av plassene vi tilfeldig satte oss ned for å slappe av i mellom slagene. Det var rett rundt hjørnet fra leiligheten vi leide, noe som var veldig greit. De hadde ganske god kaffe og ikke minst var lokalet utrolig koselig med gamle møbler med litt moderne innslag her og der. De hadde et lite utvalg kaker som man også kunne bestille til kaffen, men jeg tror ikke det var noe særlig med lunsjretter å bestille. Så om du skal ta turen hit må det være om du bare vil ha kaffe med eventuelt noe attåt!

Adresse: Jāņa iela 14, Riga
Pris: $$$$$

Som dere ser fikk vi prøvd ut en del på til sammen de to døgnene vi var der. Vi hadde to halve dager, og en hel. Så vi rakk å spise mye, se og ikke minst oppleve mye. Og jeg gleder meg til neste gang hvor jeg kan anbefale enda mer, og ikke minst prøve nye plasser. Riga var virkelig en by som gikk over all forventning, og ikke minst så er det så ufattelig billig. Vi følte jo vi brukte penger her og penger der, sparte ikke på noen arenaer, men vi brukte langt under halvparten av det vi hadde planer om å gjøre. Det ekke verst!

Har du noen gang vært i Riga, og eventuelt prøvd noen av disse plassene? Hvor anbefaler du meg å ta turen neste gang?

Del

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *