Julebakst: Sjakkruter

Noe jeg har hatt lyst til å prøve en stund, men som jeg aldri faktisk har prøvd, er å bake sjakkruter. Jeg har sett at disse er populære å lage rundt juletider, så i år tenkte jeg at det var på tide og kanskje prøve det ut selv. Jeg har egentlig aldri laget kjeks før dette, så det var spennende å sette igang, men jeg syntes da det gikk greit! Jeg fant også ut her om dagen at mormor pleide å lage disse til jul da hun levde (hun gikk bort da jeg var 4 år), så det var litt ekstra koselig å lage dette med henne i tankene. ♥

Du trenger:

⇢ Hvetemel
⇢ Melis
⇢ Meierismør
⇢ Vaniljesukker
⇢ Kakao

Det du først gjør er å elte sammen hvetemel, melis og romtemperert smør til en deig. Gjerne jobb med hendene da det er lett å jobbe for mye med deigen i en maskin. Del så deigen i to, og kna vaniljesukker inn i den ene og kakao i den andre før du pakker de inn i plast og legger dem en times tid i kjøleskapet. 

Rull deretter 4 pølser av hver farge, ca i 1,5 cm i diameter, og pass på at du presser kantene mot benkeplaten slik at de får flate kanter. Deretter er det bare å legge en hvit rull og en brun rull ved siden av hverandre, og oppå der en brun over den hvite og en hvit over den brune. Så er det bare å bruke en fin og skarp kniv til å kutte opp pølsene, i ca 0,5 cm.

Til slutt stekes de på 175 grader i 8-10 minutter. Pass på slik at de ikke står for lenge og blir for gyllende, da forsvinner sjakkrute-effekten! Avkjøl deretter på rist slik at de blir sprøe på utsiden og litt myke på innsiden, nam! 

Tenker du å prøve deg på disse kjeksene? De er helt himmelske! 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *